Lätta kanelbullar enligt viktväktarna

24 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
5

Kanelbullar är alltid gott oavsett hur och vem som gör dem. Man kan ha allt möjligt på och smaksätta efter sin egen smak och tyckte. Nybakta bullar är ju också svårslaget att toppa när det gäller doften som nybakat. Här har ni ett recept på nybakta bullar i enlighet med viktväktarna som är något lättare.

Ingredienser

 • Jäst ½ pkt, för söta degar
 • Margarin 80% 25 g
 • Mjölk 1,5% 2½ dl
 • Kvarg naturell 1% 125 g
 • Rörsocker ¾ dl
 • Salt 1 krm
 • Kardemumma 1 tsk, 1/2-1 tsk stött
 • Vetemjöl 7 dl
 • Lättmargarin 40% 6 msk
 • Rörsocker 5 msk
 • Kanel 1½ tsk
 • Ägg 1 st, uppvispat

GÖR SÅ HÄR:

Smula jäst i en bunke. Smält margarin i en kastrull och blanda med mjölk och kvarg. Värm till 37º och häll blandningen över jästen och blanda så att den löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bord och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30×40 cm. Bred på margarin och strö socker och kanel jämnt över. Rulla ihop på längden och skär i 12 bitar. Ställ varje bit i pappersformar eller på bakpapper och låt jäsa ca 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med ägg och grädda ca 7 minuter. Låt svalna på galler.

/ Kanelbullar enligt viktväktarnaLätta Kanelbullar

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Lätta kanelbullar enligt viktväktarna

 1. Du gör verkligen jättefina saker, så även bullar. Jag är inte så kunnig på WW-kost och undrar därför hur många points man brukar ha på en dag? Tänker så att jag kan relatera bullens fem points till något.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.