Är hemmatest tillförlitliga – Hur gick det för mig?!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Är det helt tillförlitligt med självtest hemma?

Ja nu är samhället som det är och det är verkligen covidsmitta överallt omkring oss. Jag hade en covid-smittad i famnen häromdagen och jag tänkte efter vi fått det bekräftat att nu trillar jag väl dit. I dag vaknar jag upp med sträv öm hals och jag nyser en hel del. BQ var och köpte ett snabbtest för att se om det visade positivt, dock visar det negativt och jag kanske då helt enkelt inte är smittad. Jag kanske åkt på en av alla förkylningar som hägrar runt också. Jag lär bli hemma måndag, tisdag från jobbet för att jag måste ta ett PCR-test också och invänta det svaret. Hoppas på att kunna gå jobba igen på onsdag, för visar det också negativt är det ju bara en vanlig förkylning.

Hur tillförlitliga är snabbtestet/hemmatesten?

Enligt statistik så är det runt 30% procent som visar falskt resultat och med det sagt är det många som tror att de inte är smittade men de egentligen är det. Då skulle ju då jag kunna vara ett sådant fall nu. Jag vågar därför inte lite helt på resultatet denna gången eftersom jag faktiskt haft en covidsmittad person i famnen när den personen sedan dagen efter konstateras covidsmittad. Stor sannolikhet också varför det är lättare att man misslyckas med ett snabbtest är för att man kanske inte gör helt rätt. Dessutom anser jag att man ska ta PCR-test också för att det ska införas rätt i statistiken i samhället för att minska smittspridningen och att man då sammanställer det. Med hemmatest så är det ju bara du själv som ser om du är smittad eller inte plus att det heller inte är helt tillförlitligt. Det går läsa mer om ➜ snabbtest covid på må bra och läkartidningen.

➤ Har ni tagit snabbtest och vad visade det för er?

Pedagogisk dokumentation

Vi har fått som uppgift på jobbet att läsa den här boken och sedan ska varje personal sammanställa 2 A4-sidor med våra tankar och intryck efter boken. Tänkte då passa på att läsa en del ur boken när jag måste vara hemma och invänta svaret. Boken heter ➜ Pedagogisk Dokumentation och är en bok som sträcker sig till pedagoger inom förskolan. Man får läsa om olika exempel från förskolan och dess verksamhet och man får tips och råd. Det är ett syfte med boken också att vi pedagoger ska stäva efter samma mål och arbeta med den pedagogiska dokumentationen i lärandet och undervisningen.

➤ Någon som har läst den här boken? och vad tyckte ni?!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Mår bra och har det roligt tillsammans!

Vi njuter även av den lediga helgen tillsammans och har tända ljus, spelar spel och dricker gott te. Det är precis vad jag behöver också känner jag. Det har varit en tung vecka som var för mig med mycket energikrävande. Måste ju tipsa om min favorit tesort är ➜ Tropical Fruit från Lipton. Nu har jag inte sett dem på ett bra tag på Willys eller ICA där jag brukar handla så jag beställde dem därför på nätet. Har ni inte testat detta måste ni verkligen testa det, det är ett svart te med smak av tropiska frukter.

➤ Vilken är din favoritsort, har du ett te du kan tipsa om?!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

10 reaktioner till “Är hemmatest tillförlitliga – Hur gick det för mig?!

 1. Ja det där snabbtestet är inte att lita på till hundra procent. Då är det bra att ta ett pcr test också för att vara på säkerhet. Hoppas för din skull att det bara är en förkylning du har. Själv har man bara tagit test för covid en gång och det var innan snabbtestena fanns. Däremot visade det sig att jag inte hade covid då tack och lov. Jag dricker inte te själv då det är inte något jag tycker är gott.

  Gilla

 2. Får för mig att man inte kan testa sig för tätt inpå smittotillfället? Vi har precis legat sjuka. Positiva i covid. Jag har varit dålig i över en vecka nu.

  Gilla

 3. Jag testade mig i november när jag hade förkylningssymptom. Snabbtestet var negativt, men när jag dagen efter tappade smak och doft så anade jag ugglor i mossen och tog ett pcr-test också. Det var positivt. Och jag pratade jag just med min vän som varit i fjällen tillsammans med en annan familj där den andra sonen blev sjuk under redan. Han hade positivt pcr. När min vän och hennes son tog snabbtest eftersom de började bli förkylda, så var testen negativa. När de kom hem tog hela familjen pcr- test och då var alla fyra positiva. Så om man har symptom ska man definitivt inte förlita sig på ett snabbtest tycker jag. Håller tummarna för dig! Samtidigt tror jag är att det är oundvikligt nu och att alla i stort sett kommer att beta av det.

  Jag är inne på Forest fruit nu sedan en tid tillbaka. Det och ikaffe havremjölk är riktigt gott!

  Gilla

 4. Det är verkligen många som är sjuka nu i influensa. Snabb testa tror jag heller inte på så mycket. Bra att du tog PCR test åxå.
  Ja, det finns ju faktiskt en ”vanlig” Influensa som går åxå 🤧😮‍💨😊.
  Hoppas att PCR testet visar negativt på dig 🙏🏻 .
  Sambon tog snabbtest & det visa att han inte hade covid.

  Kul & intressant att läsa boken.

  Vilken skön helg du har haft med din familj 🤗. Tack för tipset till Tet. Det Tet ska jag köpa!
  Jag gillar ”Forest Fruit”🫐🍓🍒 te & citron 🍋 båda är Lipton.

  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 5. De är inte fullt pålitliga men ändå tycker jag de är värt det, då får man en indikation. Sen kan ju en del testa för tidigt och därför få negativt också, för att senbarock positiv. Jag testade mig 3 ggr i jul när jag var sjuk, alla var negativa och det var ju också sen en infektion jag hade så alla mina tre negativa var ju helt rätt. Hoppas du klarat dig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s