Pasta är den boven i dramat?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Pasta törs man äta det med gott samvete?

Pasta och kolhydrater har man alltid fått höra att man ska hålla sig i från för det innehåller socker, det är mycket kolhydrater i ! Det behöver dock inte vara det som är mest onyttiga för man kan välja bort de feta såserna och göra mindre portioner. Äter du pasta tillsammans med sallad och magra produkter så blir inte pastan i sig onyttig. Det är det totala innehållet och vad man äter för övrigt man ska fokusera på. Du går inte upp i vikt om du äter en portion pasta om du sedan äter enligt dina poäng och tänker på ditt totala du äter den dagen. Då kan du med gott samvete äta din pastarätt. Pasta är också ett bra komplement till träning, så om du bestämmer dig för att gå en rask powerwalk på en timma den dagen också förbränner du mer än om du kanske ätit annan mat eftersom pasta är ett bra komplement till din träning. Pasta består av kolhydrater och det bryts ner till bränsle i din kropp som förbränns när du rör dig.

Pasta gjord på durumvete, eller fullkornspasta är den pastan som är bäst och faktiskt den pastan som är nyttigaste. Traditionell pasta med durumvete innehåller lågt och medellågt GI och Fullkornspasta innehåller vitamin och protein från skalet på vetekärnan. Ja ni hör ju?!, ät pasta med gott samvete och tänk medvetet!

Sammanfattning

 • Ät pasta men ta bort feta såser och lägg till mer grönt till portionen
 • Motionera tillsammans med att du äter pasta så förbränner du mer
 • Pasta gjord på durumvete och fullkornspasta är den nyttigaste pastan
 • Se över din totala mängd av mat den dagen du äter en pastarätt, då kan man ha kontroll
 • Pasta innehåller kolhydrater som är en förbrukning och förbränning i kroppen om du rör dig
 • Pasta är också gott inte sant?!

Pasta med kyckling och soltorkade tomater

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
8-10

Ingredienser

 • Pasta okokt (typ penne) 4 dl
 • Lök 1 st, gul/gula
 • Champinjoner 250 g
 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Vatten 2 dl, 1-2 dl
 • Hönsbuljongtärning 1 st
 • Soltorkade tomater i olja, avrunna 8 st
 • Cayennepeppar 2 krm, 1-2 krm
 • Chilipeppar 2 krm, 1-2 krm
 • Salt ½ tsk
 • Svartpeppar 2 krm
 • Fraiche 5% 2 dl
 • Sallad 2 dl

Instruktioner

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla lök och dela svamp i kvartar. Skär kyckling i mindre bitar. Stek lök och svamp i margarin i en gryta. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Strimla avrunna soltorkade tomater och lägg ner i grytan. Låt koka upp. Tillsätt kyckling, cayennepeppar, chilipeppar, salt och peppar i grytan. Låt koka tills kycklingen är klar. Tillsätt fraiche och låt allt bli varmt.

Servera kycklinggrytan med pasta och sallad.

Anteckning

Om du inte är jätteförtjust i soltorkade tomater, hacka dem fint så märks de inte, men sätter fin smak. Krydda upp rätten till lagom styrka med chili och cayennepeppar.

/ Receptkälla enligt viktväktarna ➜ Pasta med kyckling och soltorkade tomater

Chiliräkor med pasta

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
6-7

Ingredienser

 • Pasta okokt (typ penne) 200 g
 • Lök ½ st, röd
 • Olivolja ½ msk
 • Vitlök 1 klyfta(or)
 • Tomatpuré ½ msk
 • Chilipeppar 1 st, röd
 • Paprika 1 st, röd
 • Vatten 1½ dl
 • Grönsaksbuljongtärning ½ st
 • Cocktailtomater 1 ask(ar)
 • Sugar snaps 150 g
 • Skalade räkor 300 g
 • Dill 2 msk, hackad

Instruktioner

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och fräs i olja i en kastrull. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré. Finhacka chili och skär paprika i mindre bitar. Lägg ner chili och paprika i kastrullen. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt puttra ett par minuter. Halvera tomater och sugar snaps och lägg ner tillsammans med räkor i kastrullen. De ska bara precis bli varma. Blanda ihop pasta med räkorna, smaka av med salt och peppar och strö över dill.

/ Receptkälla enligt viktväktarna ➜ Chiliräkor med pasta

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Pasta är den boven i dramat?

 1. En vän sa till mig. En deciliter kolhydrater som pasta, ris potatis går bra att äta till huvud måltiderna.
  Men det är åxå som du säger. Det är helheten av kosten som gör att du går upp eller ner i vikt & mängden av maten i varje måltid.
  Jag tycker om pasta. Å din rätten med pasta, kyckling & soltorkade tomater låter jättegott! 😋😃
  Men vad är Frisch i receptet?!
  Ta hand om dig! Kram♥️🤗

  Gilla

 2. Klart vi behöver kolhydrater. Testade LCHF en gång och aldrig mer säger jag. Herregud. Kunde nog mörda någon så galen blev jag 🙂 Mina kollegor sa till mig att bryta den dieten direkt hihi. Sen ska man inte överäta, men det gäller ju allt.

  Gilla

 3. jag håller nog med ovanför kommentar. man ska kunna äta vissa produkter för o inte få dåligt sambete. jag tror det handlar mer om hur mkt’mängd’ man nu tar.

  Gilla

 4. Jag äter vanlig pasta, men tar tex inte en omgång till. Äter carbonara, som jag stekt bacon – med extra smör i. Grädde är ett måste. Riven ost. Dricker extra fet mjölk till. Gott är det och det är fullständigt okej att äta det också – för man ska känna att man lever, inte överlever. Kanske gå en sträcka längre den dagen i så fall? Pizza? Helt okej! 🙂 Jag tänker väl mest att det är det synliga sockret man kanske ska begränsa, men den vardagliga maten? Njae. Jag vet inte. Viktväktarna är jag oftast inte mycket till övers för men, de recepten lät goda! 😀

  Gilla

 5. Vilket fint inlägg i flera avseenden! Jag tänker på både upplägget och tipsen – och så på bilden, förstås. Jag tycker det blir fint när man fotar maten utomhus, blir ett sånt härligt ljus i bilderna då. Maten ser också mer inbjudande ut. Jag försöker också äta balanserad kost, typ enligt tallriksmodellen. Just tallriksmodellen är enkel att hålla reda på.

  Gilla

 6. Jag ÄLSKAR pasta men märker tyvärr på min mage direkt när jag äter det… Blir uppspänd och får ”gravidmage”. Så jag försöker att inte äta det så ofta, men gott är det!

  Gilla

   1. Gott med pasta men gör inte mkt med pasta förutom det mest klassiska som spagetti köttfärssås och sånt haha borde göra fler rätter 🙄😊

    Gilla

 7. Lagom är bäst, man får inte bli fanatisk på något håll och tränar man mycket tex är pasta riktigt bra. dessutom behöver hjärnan kolhydrater så man bör inte svälta sin hjärna. Bättre med lite lagom med kolhydrater och inte så mycket fett i såserna precis som du skriver. Verkar vara toppengoda recept särskilt det med pasta kyckling och soltorkade tomater

  Gilla

 8. Om nu pasta skulle vara farligt så borde alla italienare vara överviktiga. Jag tror snarare att det är att vi har stillasittande samhälle. I varmare länder är man ute och går på kvällen på ett helt annat sätt än vad vi gör här. I Norden går vi raka vägen hem och sen stänger vi in oss i våra hus och umgås bara med de som vi bor med, ord från mer än en av mina vänner som flyttat till Sverige från andra länder.
  Jag tror mer på att man kan äta allt så länge man också rör sig och då tror jag inte på att man måste gå på gym eller så, det räcker gott med promenader.
  Men tack för goda recept! Jag behöver nya pastarecept!

  Gilla

 9. Jag äter bra blandad kost i lagom mängd och jag tänker på hur mycket och när jag äter. Jag har svårt för ”dieter” där man ska äta det och det eller inte äta det och det. Jag måste få bestämma själv 😉 Vi äter mycket vegetariskt för både jag och min man känner att vi mår bra av det.
  Det bästa är väl att vi alla är olika, det som passar för den ena passar inte för den andra 😉
  //Maria

  Gilla

 10. Kroppen behöver kolhydrater! Skulle aldrig få dåligt samvete för att jag äter vanlig, blandad bra kost med allt vi behöver.. då är det något som gått för långt i ”sockerjakten”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.