Youtube Kids är en säkerhet!

Bellis söta telefon, och tyvärr spricka på, men inget som är vasst och det har varit så ett tag, så hon är nöjd ändå!
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Pontus Rasmuson och Youtube Kids

Igår satt jag väl och länge och installerade Youtube Kids åt tösen på mobilen, borde gjort för länge sedan. Jag har sett att det är inte alltid lämpligt det hon kikar på på youtube. Samt hennes favorit är ➜ Pontus Rasmuson. Han är verkligen inte någon jag vill att hon kikar på, tycker inte något barn ska kika på honom alls och sponsra hans dumheter. Samt det som är mest tragiskt i allting är att hans mamma och pappa också håller på att urfjanta sig med på hans dumheter. Det som var, är att det går inte avinstallera vanliga youtube på hennes telefon, det går det på min. På hennes telefon är den låst och måste vara kvar?!. Det fick sluta med att jag bytte lösenord på hennes google och inte loggat in igen med nya lösenordet och då funkar inte hennes youtube heller. Samt att jag la på föräldrakontroll så den är låst. Det som strulade var ju att jag försökte avinstallera youtube och hittade inte hur man gjorde, fanns massa tips på blocker-appar att ladda ner. De funkade inte heller, de tog i alla fall inte bort youtube.

Youtube Kids är en app där man anpassat Youtube för barn där det trots allt är tillåtet att söka och leta utan att hamna på fel videor som faktiskt kan vara högst olämpligt. Där finns det också mer möjligheter för vårdnadshavaren att kunna blockera hela kanaler som då exempelvis Pontus Rasmusson. På vanliga Youtube blockerar man på det sättet att en följare inte kan skriva plus att dennes uppdateringar inte dyker upp i mitt flöde. Det är väl bra på ett sätt, men det är fortfarande fritt fram att besöka kanalen och då är det ju fortsatt fritt fram för barnen att kunna se det som är olämpligt. Youtube Kids är ju helt och hållet barnanpassat och man åldersanpassar innehållet också. Det väljer man då som vårdnadshavare att justera i vilken ålder det ska vara styrt som. Såklart är ju innehållet begränsat så barnen kanske tycker det är tråkigt att de inte kommer in på kanaler som de vill, men hur ska man säga SÅNT ÄR LIVET! Är man barn så är man och då ska man begränsas sådant som är olämpligt. Bellis har nu ➜ SVT BARN och ➜ You Tube Kids på sin telefon, samt spel som vi godkänt att hon laddat hem.

➤ Vilka youtubers följer era barn och vilka appar får de ha på sina telefoner?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Youtube Kids är en säkerhet!

 1. Jag gillar inte Pontus Rasmusson. Tycker att han är så olämpligt och snuskig. Han gör så konstiga miner i sina videos. En gång så kysste han en skyltdocka… 😒 Han gör mycket skumma saker, som andra Youtubers har reagerat. Om man söker hans namn, så ser man att andra Youtubers pratar om honom.

  Gilla

 2. Finns bra åtgärder att ta till ! Den viktigaste är ju att prata med sitt barn om varför ett visst program inte är något barnet ska se. Vara tydlig,rak och konsekvent.
  Tror inte på att”bara” ta bort möjligheten att ex se något utan att förklara, prata och diskutera med sitt barn .
  Det lär sig barn mycket på

  Gilla

 3. Måste kolla upp vem Pontus är, det är ingen mina barn pratar om. Tycker att det går i perioder, ibland är det mycket youtube ibland är det helt andra saker de kikar på. Nu är de ju snart 11 & 16 år och den yngsta har alltid inspirerats av den äldsta.

  Gilla

 4. Här hemma har vi pratat mycket om vad som är bra och dåligt innehåll och hur man använder sociala medier, min stora dotter kollar inte på sånt som hon vet orsaken till att jag inte vill att hon ska titta på..Sedan vet hon att jag kan se vad hon gör på internet så det hjälper givetvis till

  Gilla

 5. Ena följer itsfunne och andra följer flamingo. 3 vet jag inte riktigt men varierar olika spel youtubers. Yngsta tittar bara på tåg videor och bussen tyo.
  Alla appar som de två äldsta har är sådant som vi godkänt att de får ha på telefonerna. Samma sak med paddan. Vi har gjort så att vi måste godkänna det som laddas ned så vi har koll på vad som används. Känns säkrast så.
  Youtube kids är underbart. Bara bra material som kan ses utan att man måste tjicka varje minut för att va säker på att det är lämpligt.

  Gilla

 6. Dålig koll på YT eller honom måste jag säga. Hos mig tittas det mest på Sampe, JLC, Marcus Dubois, Antonia Mandir och sånt. Men även annat. Det är bra att begränsa vad de kan titta på, men det är också väldigt spännande för barnen att sedan göra precis tvärtemot vad vi säger för att det är spännande.

  Gilla

 7. Youtube kids låter som en så bra idé! Pontus Rasmusson är verkligen genuint LÄSKIG, han är bland annat 23 år och datear en 16-åring nu, känns ju … inte så sunt

  Gilla

 8. Gick in lite snabbt & titta på Pontus. Oj vad jobbig han var 🙉.
  Så bra att det finns YT kids. Så att barn inte kan komma in på vilka videos som helst. Även att det finns visa spärr grejer på visa telefoner. Som barn inte kommer åt. Det finns en anledningar till varför det är åldersgränsen på visa saker.
  Barn har så många fantasier ändå så det räcker.
  Ta hand om dig och er❣️🤗

  Gilla

 9. Tjejerna (6, 7 och 8 år gamla) tittar på vanliga youtube, spelar olika spel. De har rätt stor frihet. Men, jag sitter med dem. Vi pratar om sakerna de ser på istället för att förbjuda. 🙂

  Gilla

 10. Minstingen (han fyller 12 i år) tittar på L22 och Kebab, de spelar Fortnite och andra spel som minstingen spelar. Tonåringen tittar på dokumentärer om första och andra världskriget, emellanåt så tittar han på Wants to be cool eller vad de nu heter. Sen tittar båda pojkarna och ibland jag på Lucas Simonsson.
  När barnen var i Bellis ålder så började de titta på YT och då var det mest bilar som gällde men en klasskompis till äldste grabben lurade honom till att söka på sex. Så när barnen var typ 7 & 5 år så fick jag ha ett samtal med dem om vad sex betyder.
  Jag är helt övertygad att om man är engagerad i vad barnen ser och gör så och vågar ta diskussionerna med dem så klarar barnen ganska mkt. Men absolut tycker jag att YT Kids är suveränt!

  Gilla

 11. Karim tittar med på Pontus Rasmusson fast jag säger nej det är inget för dig. Fast vi är som hökar med vad han kollar på och är det olämpligt säger vi stopp och han lyssnar faktiskt när vi förklarar att detta är inget för barn men denna Pontus har dock svårt att släppa

  Gilla

 12. Min 12åring tittar nog på det ibland.
  Tycker dock jag har en bra överblick över barnen vad dom gör på nätet och på Youtube.
  Självklart pratar vi också om vad som är lämpligt och inte men såklart det händer att lill tjejen kommit in på något brorsan kollar på som inte är lämpligt åldersmässigt.

  Gilla

 13. Det har jag tänkt på länge men inte tagit tag i ännu. Levi tittar också på olämpliga saker, inklusive Pontus. Bör se om jag kan fixa och blocka på ipaden. Tack för påminnelsen! 😘

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s