Ryggbiff med kryddsmör

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

I kväll gjorde vi ryggbiff med potatis. I receptet ska det vara palsternacka och morötter med, men jag missade faktiskt att skära upp det och kom på för sent så det fick bli bara potatis till. Ni får grundreceptet från viktväktarna. Det var i alla fall supergott och köttet vart sådär perfekt mört och gott.

/ SMAKLIG MÅLTID!

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
8-12

Ingredienser

 • Potatis 800 g
 • Morot 2 medelstora
 • Palsternacka 2 st
 • Rapsolja 2 tsk
 • Ryggbiff nöt 600 g
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Lättmargarin 40% 4 msk
 • Vitlök 1 klyfta
 • Persilja 1 msk
 • Flingsalt ½ tsk

Instruktioner

Blanda ihop margarin med pressad vitlök, hackad persilja och salt. Forma till en rulle i smörpapper och låt stelna i kyl ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis i klyftor och morötter och palsternackor i stavar. Lägg i en plastpåse med olja, salt och peppar och fördela runt. Lägg över på ugnsplåt och ställ in i ugn ca 30 minuter. Stek ryggbiffarna i margarin, salt och peppra.

Servera ryggbiff med en bit kryddsmör, ugnsrostade rotfrukter och sallad.

/ Receptkälla enligt viktväktarna ➜ Ryggbiff med kryddsmör och ugnsrostade rotfrukter

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Ryggbiff med kryddsmör

 1. Så gott det ser ut att vara. Ryggbiff är aldrig fel och kryddsmör gör det ännu mer gott. Det vattnas i munnen på mig. Så roligt att du lägger ut recept på vad ni har ätit. Så inspirerande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s