Vinter är roligt – Tips för stadig på foten

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Full fart i pulkabacken med fullt av snö!

Det har snöat massor här denna veckan och massor igår kväll och i natt faktiskt, så såklart blir det då att ut och åka madrass och bob. Vi åkte tills vi alla tre var trötta och helt svettiga ❤ Ja må vara världens klumpigaste men jag dunkade knät i någon isklump på marken och det gjorde hemskt ont. Bellis tyckte det såg kul ut då jag studsade runt lite för det gjorde ont, hon hann just då inte uppmärksamma att jag gjort illa mig.

Vad tycker du är roligast att göra på vintern?

 • Bob ✓
 • Skidor ✓
 • Pulka ✓
 • Madrass ✓
 • Snowboard
 • Snögubbar ✓
 • Skridskor

Jag måste nog säga att det är roligast att åka madrass bara man hittar på en bra backe så man kommer upp i lite fart. När jag var typ i högstadieålder så åkte jag långfärdsskidor ibland och det är också avkopplande och skönt. Skridskor åkte man också, men jag förknippar bara det med att det gjorde så hemskt ont efter ett tag uppe på fötterna. Numera har de mycket bättre skridskor. Hade jag haft dem som barn hade jag nog tyckt det var roligare att lära sig åka skridskor för jag är värre än Bambi på hal is. I Oskarshamn hade vi en bred och brant backe i ett område som heter Havslätt och där samlades man alltid upp och åkte pulka, säck, madrass, ja allt möjligt och jisses vilken fart man kom upp i där. Skulle vara kul att se om det fortsatts åker i den backen på samma vis som när vi var små. Dock har man inte samma vintrar neråt längre som när en annan var liten, då var det ju alltid snö. I alla fall vill man minnas det så att man alltid hade snö på vintern som barn, känner inte ni så?!

En stadig skridsko som är skön på foten

Här ovan kan ni se Bellis skridsko som vi köpt åt henne. Syftet med hennes skridsko är att det ska vara en bra och stadig skridsko med skön passform. Vi köpte dem på Intersport för 399 kr ➜ Tecnopro Flash ADJ 3.0 Skridsko – Vad är bra med den här skridskon tycker Bellis?! Hon har sagt att den är skön att ha på sig och är lätt att ta på sig, mer som en gympasko. Det går att reglera den till 3 storlekar och därför en skridsko man kan ha på sig fler säsonger.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Vinter är roligt – Tips för stadig på foten

 1. Åh, jag gillar längdskidor, utförsåkning, bob med barnen och skridskor! I år har Nils fått en liten hockeyklubba och en puck, så nu hoppas vi att sjöarna fryser till ordentligt här. Vi har också fått mycket snö de senaste dagarna. Men tyvärr har vi åkt på någon sorts influensa och ligger nerbäddade…

  Gilla

 2. Wow, vilken dag! Kan inte låta bli att bli liiite avis på vinterlandskapet och vinterlekarna. Men jag är förstås glad att ni kunnat njuta av en rejäl utomhusdag tillsammans. Det bjuds sällan på tillfällen till pulkaåkning här i Varberg och jag har inte varit i fjällen sedan jag var barn. Så ja, få tillfällen. Hade väldigt, väldigt gärna studsat ner på pulka i backarna. 😄 Hoppas knät känns bättre. Skit att man ska skada sig när man bara vill ha kul!

  Gilla

 3. Men så härlig dag mig har haft idag!
  När vi väl får snö här nere så åker vi pulka. Som barn gillade jag att leka Ronja och åka skidor med en stav (är det väl?!)
  Jag har pratat med min käre far om vintrarna förr jämfört med nu. Han hävdar att det inte är någon större skillnad.

  Gilla

 4. Jag har aldrig gillat vintern, inte ens som liten. Man fick dra ut mej och jag tyckte inte om några vinteraktiviteter mer än möjligtvis slalom när jag blev lite äldre. Jag är en solälskande människa, så är det bara 🙂

  Gilla

 5. Åh… blir lite avundsjuk på att det är snö som fallit hos er. Här skiftar det hej vilt mellan snö och regn. Bara grått, trist och blåsigt. Jag borde ha vant mig det men det verkar jag aldrig göra.

  Verkar vara en bra skridsko Bellis fått

  Gilla

 6. Härligt att vara ute i snön med barnen, här är det mest Bob och pulka samt skidor som gäller..Vilka fina skridskor, det är bra med bättre kvalite på dessa till barnen då det underlättar deras inlärning och det är ju ett plus om de är bekväma för det ska vara roligt att åka skridskor

  Gilla

 7. Det är kul att se barn åka i backar. Vi har en utanför oss. Så vi ser om det är folk i backen.
  Skulle jag välja mellan dem subskribera upp. Så väljer jag skidor utför. Därför att det är kul när det går undan. Åker man någon längre runda. Så hinner man å se natur.
  Jag har åkt både skidor utför & något som heter ”skicart” då halvligger man i en grej som är fast på 2 skidor. Å så bromsar man med händerna för att styra. Dem är för funktionshindrade som inte kan stå på skidor pga balansen.

  Vilken härlig ute dag ❄️🛷😃. Förutom skadan i knät då. Hoppas att det går över 🙏🏻🤗. Ska jag va ute nu i snö. Så vill jag grilla något i matväg eller gå på isen.

  Vad bra att ni har hittat bra skridskor ⛸till Bellis. Så hon kan va med & åka skridskor i skolan.

  Så fina vinter bilder 😃😍

  Krya på ditt knä & ta hand om dig och er❣️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.