Pepparbiff i sås – En njutning!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Pepparbiff är alltid gott tillsammans med kokt potatis och sås. I går gjorde vi biffar enligt det här receptet och de var toppengoda.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
10-14

Ingredienser

  • Potatis 800 g
  • Nötfärs 10% 500 g
  • Margarin flytande 80% 1 msk
  • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
  • Mjölk 0,5% 1 dl
  • Vin, vitt torrt 2 msk, eller cognac/vermouth
  • Japansk soja 1 tsk

Instruktioner

Koka potatisen. Forma färsen till 6-9 ganska tjocka biffar. Häll grovmalen svartpeppar i en tallrik och rulla biffarna på högkant så att de blir täckta med peppar (inte på ovan- och undersidan, det blir alldeles för starkt). Bryn biffarna i margarin så att de får fin färg, salta. Krydda ev. med lite vitpeppar. Häll grädden över och låt puttra ett tag, späd med mjölken så att det blir lite mer sås. Smaka av med soja och cognac/vermouth/vitt vin. Servera tillsammans med potatis och grönsaker. Tips! Om du använder matlagningsvin som är alkoholfritt fungerar det utmärkt men då behövs det lite mer för att få smak.

/ Receptkälla enligt viktväktarna ➜ Pepparbiff i sås

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Pepparbiff i sås – En njutning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.