En len smakrik Broccolisoppa

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Efter julen brukar magarna känna för något mildare och lättsammare och då brukar en soppa kunna kännas god och bra. Här tipsar jag om en god broccolisoppa. Gör även en stor sats så finns den att ta till vid fler tillfällen.

/ Smaklig soppstund!

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
1

Ingredienser

 • Purjolök 1 medelstor
 • Vitlök 2 klyftaor
 • Grönsaksbuljongtärning 2 st
 • Vatten 1 liter
 • Broccoli 2 stånd
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 1 dl

Instruktioner

Skär purjo och vitlök i mindre bitar. Lägg i kastrull med buljongtärningarna. Tillsätt broccoli i buketter och häll på vatten så det täcker. Koka ca 10-15 minuter. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt, peppar och matlagningsgrädde.

/ Receptkälla ➜ Broccolisoppa i enlighet med ➜ viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

21 reaktioner till “En len smakrik Broccolisoppa

 1. En broccolisoppa som både låter god och ser god ut. Ska prova att göra den en dag. Soppa är nog min favoritmat, det är så himla skonsamt mot magen. Gott med purjolök och vitlök i, btw! Ger soppan ett litet sting, kan jag tänka mig.

  Gilla

 2. Har precis köpt hem till att göra soppa men inte just broccolisoppa. Tror bestämt jag ska göra det också

  Gilla

 3. Det lät ju både gott och enkelt. Jag vill äta mer soppa men jag har aldrig varit bra på att göra soppa, ja värma upp tomatsoppa från burk kan jag. haha
  Ska nog testa detta.
  Tack!

  Gilla

 4. Den soppan lät super god 😋👍.
  Håller med. Efter allt ätande så känns det som magen vill ha mer nyttig mat & näringsrik mat. Soppa är då väldigt bra maträtt 😋.

  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 5. Det är precis vad min mage skulle behöva idag, får se om jag orkar göra det eller jag ska äta ärtsoppa haha 😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s