Frozen cheesecake med apelsin

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

I går till nyår gjorde vi denna goda cheesecake till dessert och den var så syrlig och god då färskosten gjorde sig god tillsammans med apelsinen. Det kan jag verkligen rekommendera detta recept som en god dessert till någon festlighet

10 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per dessertportion
7-8

Ingredienser

 • Småkakor 12 st, t ex havreflarn
 • Margarin flytande 80% 50 g
 • Äggula 3 st
 • Socker ½ dl
 • Kvarg vanilj 7,5% 2 dl
 • Färskost 7% 100 g, t ex Philadelphia
 • Vaniljsocker 1 tsk
 • Apelsin 1 st, 2 msk saft och 1 msk rivet skal

Instruktioner

Smula kakorna, havrekakor och blanda med margarin. Tryck ut degen i en rund form. Vispa äggulor och socker, blanda ner kvarg, färskost, vaniljsocker, apelsinsaft och skal, Häll smeten i formen och ställ in i frysen 4-5 timmar. Låt den tina ca 30 minuter före servering. Servera med frukt och bär.

/ Receptkälla➜ Frusen cheesecake med apelsin enligt ➜ Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Frozen cheesecake med apelsin

 1. Jag älskar apelsin i efterrätter, så det här tycker jag är ett bra desserttips. Är också förtjust i havrekakor, kan tänka mig att apelsinen och havrekakorna gifter sig riktigt väl. Kul att få ta del av din matinspiration så här ofta, känns lyxigt. Hoppas du själv tyckte det smakade gott.

  Gilla

 2. Gott nytt år 😚
  Gillar verkligen inte alls smällare och raketer, inte ur någon aspekt …
  Nu är min hund trygg o sover igenom det men det finns sååå många rädda djur…..
  Hade med en lugn nyår 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.