Årsresumé från sweetwords

Söt gåva från ett barn på förskolan
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Tänk att det är årets sista dag i morgon och självaste nyårsafton, det är för mig ofattbart. Jag har tänkt att jag ska göra en års´resume här för er idag. Det känns alltid som det är inte så mycket som hänt. Det har det ju såklart och jag tänkte då sammanfatta mitt år lite för er! Alla kollage har fler bilder som ni bläddrar er vidare med pilarna åt vilket håll ni vill.

Januari

Det var fortatt mycket snö och vi tog tillvara på det. Vid ett tillfälle så åkte vi ut på picknick tillsammans med min vän Erica och hennes familj. Vi grillade hamburgare vid öppen brasa. Vi åkte 4 hjuling och hade det jättemysigt. Sådant borde man göra mer än man brukar egentligen. Annars hände det inget som är direkt värt att nämna.

Februari

Det var fortsatt snö ute och vi åkte mycket med madrassen i pulkabacken, det är något som Bellis verkligen älskar och mer än gärna gör. Jag skaffade min nya samsungtelefon som det är otroligt fin bildskärpa på. Några av bilderna är fotade med den.

Mars

Bellis får sin nya cykel som hon verkligen tokälskar och det releaterade också till att cykelintresset satte igång bättre. Hon cyklar nu som en veteran eller vad man ska säga. Bellis sängbotten gick också sönder på hennes säng och vi fick även därför införskaffa henne en ny säng. Vilket också var på tiden. Hon behövde en större säng och även en som vi också kan ligga i om det behövs.

Fuktskada i köket som kippade under golvet

Vi fick fuktskada i vårt kök, något hade gått snett när diskmaskin pumpade ut vattnet så det pumpade ut på baksidan av diskmaskinen genom ett av rören och under vårat laminatgolv. Jag uppmärksammade det genom att det kippade under golvet då vi gick på det. Vi anmälde felet och det tog sin lilla tid att det skulle bli klart. Vi fick hit den ena firman efter den andra som skulle mäta fukt, kontrollera status på golv, mäta fukt igen. De skulle kolla rören ja det går räkna upp hur som haver. Alla de besöken från olika bolag gjorde också att det drog ut på tiden innan vi fick det klart. Som tur var täcktes allt på försäkringen. Det tog 14 dagar från läckan uppmärksammades tills de kom upp och rev upp vårt golv. Under där var det en plastmatta som hade uppvikt kant. Det blev räddningen för plastmttan hade skyddat vattnet från att sprida sig. Sedan var det stilltje i flera veckor och vi var tvungna att sitta spartanskt med balkongbord i flera veckor eftersom att vårt egna köksbord behövdes monteras ner.

April

Jag åkte på en sväng och blev rejält sjuk, jag trodde definitivt att jag åkt på covid, alla symptom talade för det. Så var det inte, jag fick negativt på flera prov. Min praktik jag skulle gjort i januari på utbildningen vart då i januari framflyttad till April pg a pandemin och jag gjorde 5 veckors praktik på en stor förskola i stan. Jag trivdes bra där i stort sett och fick bra omdöme. Bellis fortsatt spara ut sitt hår och hon fick klippa sig hon friösren för att jämna till håret. Vi åkte också till en jättetrevlig lekpark i Västerås som heter ➜ Poesiparken.

Maj

Vi har äntligen fått köket klart och det behövdes bytas ut i stort sett allt på golvet för vattenläckan skadat så mycket. Det vart nytt golv, nya lister och nya golvsocklar. Det vart i alla fall väldigt snyggt och vi valde ett ljusgrått golv med höga vita lister till, STOR tumme upp!

Juni

Bellis får sommarlov och jag fortsätter att studera och BQ jobbar. Bellis och jag fördriver dagarna tillsammans och jag pusslar och hade mig för att kunna ha henne hemma hela sommaren medans jag ändå studerade. Det gick också väldigt bra och juni flöt fram fint. Jag valde att gå all in och bytte frisör då jag tyckte vi kört fast. Jag valde att göra det ljusare än jag brukar och vi satsade på kall look på håret. Jag har aldrig varit nöjdare faktiskt. Vi tog oss också tid att träffa och umgås med vänner då möjligheten fanns, här visar jag när vi träffar min kompis Madde och hennes barn.

Juli

Nu tog jag examen och direkt efter det åkte vi neråt till mina föräldrar och stannade hos dem en vecka. Där bjöd BQ ut mig på Oskarshamns fina restaurang som ligger på en liten holme vid hamnen i Oskarshamn ➜ Badholmen. En helt perfekt kväll med mycket god mat och romantiskt tillsammans med svala kustvindar. Som alltid en härlig vecka tillsammans med familjen. Sedan åkte vi till Öland en vecka där vi hyrt en stuga. Ja där upptäckte vi på Öland och det var en underbar tripp dit. Vi åker gärna dit igen och Bellis favorit på Öland var ➜ Lådbilslandet och mitt var området vid Kaj 4 ➜ Ölands Riviera. Sedan hittade vi en jättehärlig badplats liknande ➜ Böda Sand men mycket mindre som hette ➜ Bjärby Badplats. Vi besökte faktiskt inte Böda Sand, det var för mycket folk. Men vi besökte Kungafamiljens Slott ➜ Soliden. Vill ni ser mer från våra resor besöker ni min kategori ➜ Våra Resor där kan ni se mer vart vi besökte på Öland och Oskarshamn, annars skulle det bli ett för stort länk-hav här överallt.

Gröna Lund i Juli

Vi tog en tripp till Stockholm också för att gå på Gröna Lund och även ha trevliga dagar tillsammans där. Det var en varm dag som vi var vid ➜ Gröna Lund, men det var jättebra ordnat och vi tillbringade där i 5 -6 timmar. Bellis har blivit tuff och vågar åka mycket mer än man trodde och jag istället har blivit fegis. Vi besökte även ➜ Vasaparken flera gånger och där är ju perfekt för Bellis att vara i deras stora lekpark. Jag fick lite egentid på några timmar där jag strosa och gick i Stockholms vimmel, det var mysigt ❤

Augusti

Sommaren fortsatt och vi åkte på lite småtripper och njöt av de lediga dagarna. Skolan började sedan mitten av augusti. Då var det även skolstart för Bellis på en helt ny skola då vår kommun valt att ändra så kommuns centrala skolor för att få ett bättre klimat och mer anpassad miljö. Numer har vi 1 lågstadieskola och 1 mellanstadieskola. Det finns ju fler skolor också, men det är främst de två centrala skolorna som mest fått ändra om. Innan hade vi 2 st 1 till 6 skolor. Nu har vi en 1-3 skola och en 4-6 skolor. Skolorna och klasserna har ju blivit större men det är bättre ordnat och Bellis trivs bättre som det är nu.

September

Nytt kapitel i livet, börja söka nytt jobb med ny utbildning

Jag söker nya jobb hela tiden och samtidigt jobbar jag som vikarie inom kommuns förskolor. Får jobba mycket och kommer in mig på en förskola där jag får jobba i stort sett hela tiden. Jag trivs bra där och hade gärna jobbat just på den avdelningen. När jag sedan får reda på att de söker personal på avdelningen bredvid är jag snabb att söka den tjänsten.

En personlig fåfänga som varit väldigt jobbig!

Jag gjorde även en stor grej som var för mig personligen på ett annat plan i september. Jag bokar in mig på ➜ Nordiska Kliniken i Stockholm för att ta bort födelsemärken på halsen och ansiktet. Jag har haft komplex för dem i hur många år som helst, men har inte tagit mig råd att göra det. Det är dyrt och jag har haft en rädsla att resultatet ska bli sämre så att jag skulle må ännu sämre. Jag bestämde mig då för att våga göra det och fick göra en konsultation hos Hudläkare Jakob på Nordiska Kliniken. Han förklarar då hur det ska göras och hur läkning och alla steg i läkningen kommer se ut. Jag får ett slutpris och det slutade på 12 000 kr. Ja visst tvekade man igen och man kände igen att det kanske inte blir som man vill och då har jag betalat 12 000 kr för det. Jag valde i alla fall att hoppa på det tåget och 21 september har jag tid och BQ tar semester och vi tar tåget dit och tar en heldag i Stockholm först innan.

Sedan var det dags och med tanke på att jag helt otroligt hade sammanlagt 10 st födelsemärken och hudflikar på näsan och näsvingarna valde Jakob att slipa hela näsan slät så det skulle bli en jämn hel yta. Såren ni ser på efterbilden är där slipningen tog som djupast. Hade Jakon punkt för punkt tagit var födelsemärke på näsan hade jag haft typ 10 st småsår istället. Näsan är också svullen och röd där på bilden. Sedan tog han bort de andra 5, det var 2 till i ansiktet och 3 på halsen. Det gick bra och gjorde inte nämnvärt ord, men såklart kändes det. Jag har faktiskt ingen bild när det såg ut som värst då var det större sår. Läkningstiden var också jobbigare än jag trott för jag fick ju sår i ansiktet/halsen som sedan skulle bli ärr och läka, det såg ut som hela näsan var ett stort ettrigt munsår, eller ett skrapmärke från att man varit i slagsmål. Det tog sin tid att läka och det tar upp till 6 månader för ärren att blekna klart. I början fick jag gå med munskydd så fort jag var ut för att inte utsätta ärren för bakterier och heller inte solljus. Jag var sjukskriven i 2 veckor. När jag sedan kom tillbaka till arbetslivet så började mitt nya kapitel, det står det om i oktober.

Läkningen var som de borde och jag fick ha mailkontakt med Jakob hela tiden så läkningen gick som den skulle. Det gjorde den också och nu 3 månader senare så ser man inte ärren och det är jättesnyggt gjort. Det var dock jobbigt i början för det sprack upp lätt och det blev även torrt lätt så man fick gå och vara insmord med vitt vaselin hela tiden och det var väl lite pinsamt i början. Jag fick ju heller inte sminka mig i början, så det var bara att gilla läget.

Oktober

Jag kom på arbetsintervju för tjänsten jag sökt. Det slutar också med att jag får det jobbet och kan då glädjas åt att utbildningen jag gick var helt rätt. Jag fick då således jobb 2 månader efter utbildningen var slut. Jag börjar jobba på avdelningen bredvid där jag vikarierade mycket. Jag togs emot så fint av både personal, barn och föräldrar, chefen och det känns som jag alltid jobbat där. Vi jobbar där enligt ➜ Bornholsmodellen och jag fick läsa lite på nytt igen för att det ingick i jobbet. Vi hade Halloweenfest både på mitt jobb och på Bellis skola. Hon hade världens sötaste outfit.

En knuta i bröstet som ömma och gjorde ont

Annan punkt som stört mig och det uppmärksamde jag faktiskt på vår semester. Jag hade en öm knuta i bröstet och det kändes inte bra. Jag sökte själv egenvårdsbegäran och remiss till mammografi och även tid för att träffa bröstläkaren. Jag sökte för detta i juli och fick komma i oktober. Under den tiden så hade knutan försvunnit så jag hade då lyckats tänka bort den. Jag fick först göra mammografi för att sedan träffa läkaren. Det konstaterades i alla fall att mina bröst såg bra ut och jag kunde gråta ut av lycka och lättnad.

En fadäs i köket som slutade på Akuten

Bellis vaknade före oss en morgon (inget ovanligt med det) och ville göra frukost. Hon satte på vatten för att koka ägg och det har aldrig hänt innan. När hon sedan skulle hälla ut vattnet så hällde hon det över sig. Hon grät inte men satte sig på golvet och gröt i panik tyst eller vad man ska säga. Jag som vaknar av detta rusar ut i köket och möts av att hon är sönderbränd med en stor uppsprucken blåsa. Vi åker till Akuten där man konstaterar att det ingen fara är som tur var men att hon bör vara hemma i några dagar från skolan för bakterier och infektionsrisken. Samt att det måste vara omlindat tills det blivit en yta över såret och blåsan. Hon är superduktig och fixar det jättebra. Dock grät hon hela tiden då vi var i väntrummet på akuten för då började hon uppmärksamma att det gjorde ont. På en av bilderna ser ni att det fungerade att ha bandaget på även i skolan. Hon var t.o.m själv till skolsyster och fick det omlindat 1 gånger om dagen själv på eget initiativ. Vilket hon själv också förstod att det var bra beslut att göra ❤

På tal om eget initiativ så bestämde sig Bellis för att hon ville klippa page och Bobfrisyr igen då hennes hår var i stort sett hela tiden ett enda trassel var morgon och det gick verkligen inte att reda ut tovorna på slutet. Det såg bara tjockt och ovårdat ut. När Bellis förstod det själv så ville hon klippa kort och Bobfrisyr igen. Det finns heller ingen som är så fin klippt i BOB som hon är.

November

Bellis fyller 8 år och det har hon längtat efter hela året. Dock blir hon sjuk på sitt kalas och ligger sedan däckad 1 vecka. Första gången som hon får ta covidtest och det gick jättebra. Vi var även på ➜ Västanfors Hembygdsgård på julmarknad, toppenmysigt!

December

Årets sista månad och det är här vi är nu. Vi firade julen hemma hos Bq,s bror med familj. Jag trillar dit i influensan och ligger däckad i 1 vecka. Vi har fått covid till min förskola och det är flera stycken som trillat dit nu så ja, vad säger man! Vi fick även riktig vargavinter några veckor och en av dagarna mätte vi upp till – 19 grader och då var det inte läge att vara ute långa stunder med barnen på jobbet.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Årsresumé från sweetwords

 1. Kul att läsa om ditt 2021 år. Nu när du gör en resumé om året. Så är det saker som jag tänker 💭 ”ja, just det” 😊det hände för dig. Kul för mig att minnas saker som har hänt för dig.

  I det stora hela. Så har ditt 2021 varit ett bra år. Ett år som år brukar vara. Både lite negativa saker som har hänt. T.ex. golvet i köket & Bellis brännskada. Men många positiva saker åxå 😊som många utflykter både vinter & sommar.

  Önskar dig & er ett Gott Nytt År!! 🥳🎉🥂✨🔔🤗❣️

  Gilla

 2. Kul att blicka tillbaka på året för att se hur det varit. Ni verkar ha haft ett bra år med roliga saker att minnas. Gott nytt år!

  Gilla

 3. Härligt år du har haft. Bra att du tar upp både det positiva och det negativa som har hänt under året. Detta år har ju varit speciellt för alla pga pandemin. Hoppas du får en rolig nyårsafton.

  Gilla

 4. Väldigt härlig resumé, så mycket ni gjort under året. Man tänker alltid att detta året har jag inte hunnit göra något men när man tittar tillbaka så har man ändå hunnit med en hel del ❤

  Gilla

 5. Alltså, vilket år ni haft! 😀 Massor med vänskap, kärlek och familjen nära. Det är ju det som betyder något. Kärleken.. Men. vad roligt till det nya jobbet och att du tog examen. 🙂

  Gilla

 6. Alltid bra att få sammanfatta. Min börjar i morgon och tar ett par månader åt gången 🙂 Nu när du skriver det minns jag er vattenläcka, men det blev ju bra till slut ändå.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.