Fransk Mousse till nyårsafton

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Att göra festen lite nyttigare men även god och smakrik nu när vi går mot nyår om några dagar kan ju inte bli annat än en smakupplevelse. Här är en god fransk chokladmousse med hallon och choklad. Det kommer falla er på läppen som den gjorde för mig

GOTT NYTT ÅR!

Ingredienser

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per dessertportion
7-8

 • Choklad mörk 100 g
 • Äggvita 3 st
 • Salt 1 krm
 • Bär, färska 2 dl + extra för garnering och i krämen
 • Riven mörkchoklad (som du har som extra utanför receptet)

Instruktioner

Smält chokladen över ett vattenbad. Ställ chokladen åt sidan och låt svalna utan att stelna. Vispa äggvitor till hårt skum tillsammans med salt. Rör ner lite av äggvitan i chokladen. Vänd sedan ner chokladen i äggvitan. Lägg upp i skålar och ställ in i kylen. Toppa med bär när desserten ska serveras.

Tips! Har du SmartPoints över så lägg på en liten klick lättvispad grädde. Jag valde bort grädde och rev lite extra med mörkchoklad ovanpå istället. Jag valde också att ha lite hallon i chokladsmeten därav rosa färgen.

Receptkälla Fransk chokladmousse viktväktarna 

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Fransk Mousse till nyårsafton

 1. Ser gott ut. Tvivlar dock på att det hade gått hem här att bara få en ”liten” form. Hahaha
  Jag vet inte var jag har misslyckats med min familj men de vill ha chokladpudding eller vaniljpannacotta, blanda inte in nya saker och smaker typ.

  Gilla

 2. Men mums så gott det låter 😋 vi ska nog inte göra något nyår, kanske spela lite spel men bli hemma. Får väl bli lite nyttigt på nyår men gott 😘

  Gilla

 3. Visste inte att man kan göra mousse så nyttigt. Ser dessutom gott ut. Ska tipsa min sambo om denna, han är den av oss som äter ägg. Men man kan kanske byta ut äggen mot kikärtsspad? Ska kolla upp saken! En sån här mousse känns ju som nåt man vill kunna dra till med i vardagen, när man känner sig sjukt sugen på sötsaker.

  Gilla

 4. Mousse tillhör inte mina favoriter, men säkert gott om man gillar det. 🙂
  Har nyårsmaten klar o nej, efterrätten är allt annat än nyttig.. eller jo den är nyttig för själen o njutningen 😊är ju trots allt nyårsafton EN gång om året och då kan man tänka på det goda bara tycker jag. 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.