Hur tänker man vid julen?!

Många blogginlägg börjar nog idag med dan för dopparedagen och det är ju precis vad det är också. Många har nog också mycket bestyr för sig idag. Jag trodde inte att jag skulle ha det eftersom att vi skulle inte vara hemma i jul. Nu verkar det ju som om att vi blir det och då måste man ju fixa lite för vår egna jul här hemma. Jag älskar julen just för förberedelserna som man gör, det hör ju till lite att det är stånkande och lite extra bestyr. Det är lite vad man gör det till själv. Allt behöver inte bakas, lagas för egen maskin. Det finns ju trots allt ICA eller Willys också och de säljer också myket bra grejer som de gör själva. Vissa saker kan man helt enkelt hoppa över och behöver då således inte göra själv.

Tänkte tipsa er om en jättegod sill. Jag kan säga att den är gudomligt god. Jag gillar inte sill, men faktiskt så var det jättegott tillsammans med denna röra. Kan verkligen rekomendera denna som en god nyhet på julbordet.

Västerbottensill

Ingredienser

 • 420g Abba 5-minuterssill
 • 1 dl majonäs
 • 1 dl matlagnings youghurt
 • 1,5 dl riven västerbottenost
 • 1 st vitlöksklyftta (hoppade vi)
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 krm cayennepeppar
 • salt och nymalen peppar

GÖR SÅ HÄR: Låt sillen rinna av noga i ett durkslag. Skär sillen i mindre bitar. Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Vad julen betyder för mig

Julen för mig är den tiden på året då jag trivs som allra allra bäst. Älskar allt med julen. Jag får heller aldrig någon press eller stress som många pratar om. Jag är alltid ute i god tid med allting så det blir sällan stress för oss!  Jag Älskar att både ge och ta, det hör liksom julen till. Julen för mig är också den tiden på året jag också tycker att man tilllåter sig attsläppa på mycket. Ja exempelvis på maten, det är faktiskt en tid då jag tycker att man ska unna sig det med gott samvete. Man blir trots allt inte tjock över att unna sig på julen, det är hur man lägger upp det övrig tid på året som har betydelse. Jag har folk omkring mig som är väldigt noga med hur de äter och de sa i veckan att de fick nästan ångest över att de skulle äta julmaten nu. Jag vill också vara medveten och noga, men för allas skull låt er släppa det och unna er det över julen för det behöver ni. Släpp detta med nyårslöften och tro att ni ska bli så ihärdiga och beach 2022. Tänk bort den hetsen och var nöjda med vem du är ändå. Jag väger några kg mer än när jag och BQ träffades och faktiskt det gör mig ingenting för jag har det bra. Jag har en kropp som är formad efter att man fått barn och varför ska man tro och stäva efter att få en ”Flickkropp” igen. Jag är vacker och har kurvor på rätt ställe och jag behöver inte tänka att det inte skulle vara fel. Det är du själv som avgör din vardagoch ditt liv och det är tyvärr för mycket annat som ska avgöra vad som är rätt och fel.

Vad är rimlig summa att ge bort julklapp för?

Det är helt och hållet upp till var och en och ens egen plånbok. Du kan inte säga att det är snålt att någon köper ritblock och pennor till sitt barn och en annan köper senaste modellen av samsung till ett annat. Ja ska man hård dra det där så tycker jag nog att det är mer rimligt med ritblock och pennor för inget barn behöver senaste modellen av en telefon. Det är trots allt någon man köper om man har råd själv. Vi satt i en disskussion om detta på jobbet på en rast och då berättade några kollegor om vad de skulle köpa till sina barn och ja vart helt snopen över hur mycket de skulle köpa för till sina barn. Dock ska man egentligen inte tänka så som jag precis skrev för var och en köper vad de har råd till. Det sedvänliga uttryket ”Det är tanken som räknas” är trots allt stor tydlighet i och det är något man ska ta med sig.

Måste man fira julen just på julafton?

Ja julafton är ju trots allt den dagen man firar och firar man själv eller med bara enstaka då så är det ju trots allt den dagen som är julafton. Sedan kan man ha olika firanden och julen kan bli flera aftnar just för man kanske måste dela upp den på fler gånger. Det tror jag överlag att vi i stort sett alla gör just för att man delar upp det på sitt personliga vis och sitt sätt att hinna med allt. Vi har ju flera att åka till eftersom vi är så utspridda och att vi bor på olika håll i landet. Fast även att vi bor i samma stad vissa av oss är vi utspridda där också med bilavstånd till varandra. Mina familj bor ju längst bort som ni vet. Det går ju inte alltid att lösa att man åker just runt jul utan det har varit både november och januari som man haft ”julafton” med dem. Det jag tänker överlag i detta är mer hur man lägger upp firandet att man får inte favorisera. Menar mer att är man utspridda så får man tänka hur man gör så att alla känner att man tänker på dem, eller att man inte väljer bort. Det behöver inte vara skrivet i förhand hur man ska fira julen och med vem utan låt det får vara spontant ibland med.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Hur tänker man vid julen?!

 1. Förr var julen väldigt viktig för mej, nu när barnen är vuxna och utflugna är det nästan som vilken dag som helst.

  Vi träffas och äter gott, i år mest skaldjur, men vi har inga julklappar längre. Vi gör något tillsammans istället efter jul. I år är tanken att vi ska gå på melodifestivalen, men nu vet man inte hur det blir med nya restriktioner.

  God jul till dej!

  Gilla

 2. Hade velat ha ett stort hus där alla som ville var välkomna 🙂 Spelar ingen roll vem man firar med utan alla ska få känna värme och tillhörighet. Nu firar vi med barn och barnbarn samt mitt ex och min ena dotters svärfar. Tidigare var både min pappa och barnens farmor med.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.