Den lilla svarta och covid snabb-test

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Det är inte alltid inspirationen finns där

Här ekar det tomt igen och ja jag kan bara skylla på ingen inspiration, jobb och sjukdom. Jag finner inte intresset att blogga längre då jag jobbar. Jag får ut så mycket av det sociala på jobbet att jag känner mig nöjd så. Bloggen blir då bara ett till moment och jag har bestämt mig för att inte pressa fram inlägg. Vi pyntar på här hemma och något julbak har vi inte hunnit med till Bellis besvikelse då det faktiskt blivit så att jag har gått och blivit sjuk. Någon form av influensa har jag fått då jag vaknade i lördags med en så tjock hals att jag inte fick ner febernedsättande tabletter knappt. Då hade jag också 38,6 i temp. Det är också hög temp på mig för jag är låg tempad i vanliga fall. Jag har då således legat däckad här hemma i någon form av sjukdom sedan i lördags. Jag har fått frågor om det är RS, om det är covid osv osv osv. Jag har tagit covidtest som visar negativt och nej tror inte det är RS för flera barn och personal på min förskola har och har haft samma smitta. Det är en smitta som går runt och runt just nu hos oss, allt behöver inte vara så allvarligt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Det är min nya lilla svarta dress

Jag klicka i alla fall hem mig en klänning som jag eventuellt tänkte ha på mig på julafton om jag blir frisk tills dess så vi kommer iväg på det som var tänkt. Jag beställde mig Vero Modas klänning ➜ VM LEORA DRESS-Black Jag chansa och tog min vanliga storlek (38) trots att det är en tight modell. Jag kände att det är bara och köra för jag känner mig som vanligt i kropp och form. Den satt jättebra och jag känner mig fin i den. Det finns även i en färg som heter ➜ Ivy Green VM LEORA DRESS. Jag valde i alla fall en svart och tänkte ta mig ner på stan på torsdag om jag är piggare och titta vilka strumpbyxor jag kan ha till. Jag har bara svarta strumpbyxor hemma nu och jag vill inte vara helsvart. Kan tänka mig att ha svartglitriga, röda, mörkröda,➜ gröna, ➜ mönstrade strumpbyxor. Ska det vara kabelstickade, tunna, prickiga ?!. Ja det går ju ha vilket som, det gäller att jag fastnar för något i butiken. Det lutar nog åt lite tunnare strumpbyxor så kommer man framhäva klänningen mer också. Jag ska visa er på julafton när jag har allting på mig och om jag har det på mig. Nu är jag bara trött och sliten och vill inte visa det då.

➤ Vilken färg på strumpbyxor hade ni tyckt till klänningen, någon idé?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Kanske kan vara idé att ta snabbtest på morgonen?!

Vi får så mycket fint av barnens föräldrar och igår och idag fick jag meddelande av en kollega att vi fått två nya julgåvor av barnen. Så rart, vi ska dela upp allt sedan då vi är på plats igen. Jag jobbar måndag och tisdag nästa vecka, sedan är jag ledig tills nästa måndag och tisdag. Efter det går vi 3 sedan på lite långledigt tillsammans från 5 januari t.o.m 11 januari. Det är då tänkt att vi då ska åka ner till Oskarshamn för att träffa mamma och pappa. Dock måste vi se lite hur allting ter sig med covid också. Ja, vilket håll det lutar åt. Jag har tänk också att när man är där nere kanske man tar snabbtest också på morgonen för att se så att det inget är med oss. Ja kanske det är en överdrift, men inte för mig för pappa är så gamal och både mamma och pappa är i riskgrupp.

Vi brukar alltid låna en lägenhet då vi hälsar på dem för att det annars skulle bli så trångt. Dessutom vill jag inte bo så nära inpå nu dessa tider utan man får försöka ses utomhus i den mån det går. Det är även skönt att även ha så, för man behöver inte vara med varandra precis hela tiden.

Det man märker nu är tyvärr att det brister mer och mer på nu att folk blir mer oförsiktiga. Förra året hade vi exempelvis inte alls lika mycket smittor som nu. På vår förskola har vi haft både magsjuka, covid och fler olika sorters förkylningar. Förra vintern var det väldigt lite smittor bortsett från covid. Influensan och vinterkräksjukan förekom ju nästan inte.

➤ Hur tänker ni nu i jul? kommer ni träffas i större grupper och känna att ni vågar mer i år än förra året?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Den lilla svarta och covid snabb-test

 1. Väldigt fin klänning 😊 du ska verkligen inte pressa fram inlägg för bloggandet skull det blir Inge bra då

  Gilla

 2. Lindex och Åhléns har bra strumpbyxor tycker jag. Jag tycker att du ska ha tunnare strumpbyxor till klänningen. Jag hade nog satsat på röda till klänningen till jul men hade det varit nyår hade jag gått på glitter alt. guldiga.

  Ja i år är det mer smittor, idag hade vi en kund som var sjukskriven för covid så jag tror att mkt beror på att människor har blivit mer oförsiktiga.

  Hoppas att ni kommer ner och får träffa dina föräldrar. Jag tycker inte att man kan vara tillräckligt försiktiga när det kommer till dem man älskar.
  Vi ska fira jul med mina föräldrar, min syster och hennes man samt min systerdotter och hennes sambo. Mina föräldrar träffar vi regelbundet och så även med min systerdotter och hennes sambo så om vi har någon smitta så har de redan fått den. Min syster och hennes man träffar vi dock inte så ofta så det är väl isf enda undantaget, får se om de kommer.
  Kram

  Gilla

 3. Vilken fin klänning. Det skulle funka med väldigt mycket till den. Då jag är en sucker för glitter så skulle jag gå på mörkgröna med glitter ( inte tok mycke glitter utan lite lätt glittrande som ett skimmer ungefär ).
  I jul ska vi åka till mina päron. Vi blir inte så många så det känns tryggt. Men lite fundersam är man om man gör ett sen steg och åker.
  Krya på dig nu!!!

  Gilla

 4. Det var ju en bra timing att bli sjuk nu. Hoppas att det är bra tills ni ska ner till Oskarshamn.

  Det kan va så att man har inte lika stort behov av att blogga som innan. Lusten & viljan måste ju vara där.

  Å så fin klänning du har klickat hem 😀.

  Oja. Folk är inte alls lika försiktiga längre. Även om covid ökar igen 😒. Blir nog hårdare restriktioner igen.

  Ta hand om dig & God Jul❣️🎄🎁🧑‍🎄

  Gilla

  1. Fortsätter här 😀
   Känns som att man får vara glad om man klarar att parera mellan alla virus. Skönt att det inte är covid, men tyvärr kan den vanliga influensan vara lika aggressiv. Krya på dig.

   Gilla

 5. För mig har det varit ungefär likadant, de senaste dagarna har det varit mycket och även varit social en del så då har bloggen fått vänta. För min ork och lust har inte funnits. Vilken fin klänning 🙂

  Gilla

 6. Vilka fina julfoton du tagit! Mycket julmagi i bilden med julgranskulan. 😍 Det är väl skönt att landa i att man kan blogga på egna villkor? Jag föreställer mig att du bloggat i många, många år… Då får bloggen helt enkelt åka med på många turer, bland annat ups and downs vad gäller inspiration. När man slutar pressa kommer oftast inspirationen tillbaka, kan jag själv uppleva. Men så himla fint att du känner dig tillfredsställd på jobbet och därför vill fokusera på det. Det är som det ska vara, var sak har liksom sin tid. Vågar inte tänka på alla de virus ni i förskolor och skolor exponeras för dagligen. Tråkigt när folk slarvar så, det slår ju alltid tillbaka på er i personalen och ni vill ju också vara friska vid jul. Tjusig klänning, btw!

  Gilla

 7. Usch din stackare! Hoppas du kryar på dig nu! Det är så himla många som är sjuka nu och det gäller bara att ta en dag i taget så att man inte blir besviken när saker ställs in. Det är som det är. Vi firar en mindre julafton inomhus i år. Alla är nu vaccinerade utom vår minsta som bara är 10 år. På nyår blir det också bara vi och en familj till.
  Hoppas nu du kryar på dig så att du får använda din nya fina klänning!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.