Alla ser vi saker med rosa solbrillor

Rosa brillor för mina ögon, tar jag av dem blir du ett skämt.

Trodde på riktigt att jag var lycklig, kär i tanken att vara kär. Du var bra i perferin, du var det bästa, Men när allting kom omkring blev du det värsta – Flyg Fula Fluga Flyg! – Hanna Ferm – Flyg Fula Fluga Flyg. Du är den sjukaste jag varit med om, Borde fattat för länge sedan. Rosa brillor för mina ögon, tar jag av dem blir du ett skämt.

Varför jag vill berätta detta för er!

Det är så sorgligt att vi råkar ut för dessa idioter får man faktiskt säga! Det kommer alla någon gång göra och man kommer någon gång bli så olycklig i sitt liv så det känns som allting tar slut för en stund. Såklart har det gjort så för mig med och när jag tänker tillbaka på dem önskar man verkligen att man bett dem dra åt pip svängen och inte blivit så sårad så som man blev. När man är ung och oerfaren hanterar man saker och ting annorlunda mot vad man borde gjort kanske. Såklart handlar ju allt om hur man är som person. Jag tänkte berätta om två tillfällen i mitt liv att jag önskat jag sett klart och inte sett allt med rosa solglasögon som gjorde att jag såg allt med fel ögon. Jag har ju såklart även gjort ”lika” tillbaka, men det som skiljer var att jag var ärlig och gjorde slut och förklarade varför, men jag förstod ju att jag sårade personen jättemycket ❤ Förmodligen tyckte han att jag var den fula flugan då i stället. Jag träffade på honom på tågstationen en gång där han jobbade och han ville då inte hälsa på mig, så visst vi har varit med om båda varianterna. Man blir dumpad och man dumpar någon, det hör till livet.,

➤ Känner någon igen sig i dessa tankar?, att man varit så olycklig?! När ni läser mina livshändelser nedan och då tyvärr sanna historier, vilken tycker ni är mest elak? När borde man dragit sig ur som man tyvärr gjorde för sent?!

Han är inte en bra person, vem lyssnade då!?

När jag som 19 åring börja jobba på mitt första jobb på en butik som hade samma liknande sortiment som Cervera-butikerna, men vi hette Oscarsboden. Där jobbade jag ett tag. En dag kom det in en kund en kille TED, ett par år äldre än mig som var trevlig och jag tänkte inget mer än så. Noterade bara att jag tyckte att han såg bra ut. Sedan gick han förbi butiken några gånger och flinade upp sig mot mig. Det visade sig sedan att vi hade en gemensam vän Jesper. Han är kompis med en barndomskompis brorsa. Vi har alltså lekt med Jesper sedan vi var små. Vi styrde upp någon träff jag, Jesper och Ted och träffades några gånger. Både Ted och Jesper stötte rätt friskt på mig. Jespers signaler tog jag dessvärre inte till mig utan bara Teds eftersom Jesper var inte aktuellt kändes det som då man känt sedan man var små. Dock visade det sig sedan att Jesper var The Good Guy och Ted The Bad Guy tyvärr. Jesper var egentligen en snyggare kille och han varnade mig också för Ted. Det visade sig att Jesper var väldigt förtjust i mig och Ted var mer lockad av mig och sedan inget mer än så. Skillnaden var ju att Jesper ville ju något seriöst men det ville inte Ted. Jesper försökte varna mig ett par gånger och ringde mig faktiskt till jobbet för att berätta det också. Jag var hem till Jesper en gång och jag tog det inte som en dejt utan mer att kompisar träffades. Dock tog ju Jesper det som dejt och ja allt blev en enda soppa av allt. Jesper ringde till mig på jobbet en gång och bad mig ligga lågt tills han kom tillbaka för han skulle jobba i Norge i ett par veckor. Han bad mig då ligga lågt tills dess. Tyvärr lyssnade jag inte på det, snyft så elak jag var mot Jesper egentligen.

För att återgå till budskapet i låten och till min egna erfarenhet så borde jag verkligen ha tagit av mig mina rosa solbrillor där och istället sett till att Ted var ett skämt. Jag trodde att det var något seriöst på gång, men ack så fel jag hade. Han lekte med mig och jag lät mig gå på det. Han slutade bara helt plötsligt höra av sig och jag vet inte alls vad han ville egentligen. Skrev till honom på Facebook en gång för några år sedan och hade då lust att berätta för honom hur svinig han var och hur sårad jag blev efter alla dessa år, kändes som man ville att han borde fått veta. Jag skrev då typ, – Hej många år sedan, allt bra med dig? Minns du mig? Får då till svar att – Ja oj det var många år sedan och ja såklart ett sådant vackert ansikte glömmer man ej. Då skrev jag inte mer, man märkte ju att takterna satt kvar, orkade inte skriva det jag tänkt. Man hoppas väl att han bättrat sig och har en trygg familj och är seriös numera.

Har även skrivit med Jesper några gånger och han har barn och familj nu sedan många år ❤

Uppvaktad med fikabröd och meddelanden

Ungefär i samma ålder så blev jag uppvaktad igen när jag jobbade på den butiken av en kille som vi kallar A och är numera också omtalad inom bak och bagarbranschen. Deras bakverkstad låg på baksidan av vår butik där jag gick in på morgonen då jag började jobba. De såg mig då jag kom på morgonen. Han och en kollegan M ägde det konditoriet. De båda uppvaktade mig genom att de gav mig en påse med fikabröd som jag kunde bjuda kollegorna på på morgonen. I början tog jag det mest som att de faktiskt var trevliga och bara ville vara juste mot sina butikskollegor. Det märktes sedan när jag fick ett litet meddelande i påsen och det var romantiska meddelanden i fikapåsen. De bjöd mig sedan till fiket och vi åt middag en kväll. Jag visste inte vad jag skulle tro och fatta inte vem av dem som var intresserad faktiskt, eller om någon ens var det. Jag satte nog på mig de rosa solbrillorna igen och blev förblindad av deras romantiska gester. Det här fortsatte och efter ett tag började jag och A att dejta och jag blev hembjuden till honom. Det kändes bra och vi dejtade som man brukar göra och det verkade seriöst. Vid ett tillfälle berättade A för mig att M var ofta otrogen på deras resor de gjorde med företaget på mässor, och diverse företagstillfällen. M var sedan många år tillbaka tillsammans med en tjej och A sa då att det är synd om henne för hon vet ingenting om detta och han är ett svin mot henne. Jag svarade då såhär – Då kommer det ju inte hålla mellan dem, det kommer ju alltid fram sådant. A berättade även om vid ett tillfälle att hans ex bodde kvar i Stockholm och han hade lämnat och gjort slut med henne där. Han hade lämnat Stockholm bakom sig och startade då nytt liv i Oskarshamn. M är från Oskarshamn och de startade då konditoriet ihop.

Tiden gick och efter ett tag bara hux flux från perferin så sa A från igenstans att han trodde inte på detta och att det märktes att jag var yngre än honom. Jag blev då sårad och ja omogen och kunde inte släppa det och var lite i härdig på att höra av mig till A, ville inte helt ge upp. Ja ni har nog alla varit kära i någon ni tror ni är det i och som ni sedan efteråt insåg långt senare inte skulle lagt någon som helst energi på. Jag vart då sårad och dumpad och några veckor efter det kommer M,s flickvän in till butiken och så en annan tjej med sig in. Jag stod då ensam i butiken då de andra hade rast. Efteråt inser jag att tillfället för dem vart helt perfekt. De gick där inne och pratade och kompisen M,s flickvän hade med sig visade sig vara A,s fd från Stockholm och de hade då alltså blivit ihop igen. Ja om de ens gjort slut tänker jag såhär efteråt. De psykade mig båda två och pratade om hur de skulle flytta ihop hon och A. De köpte en samlingskopp och så flinade de till varandra lite när hon sa att jag och min pojkvän ska börja samla på denna nu när vi ska flytta i hop. Jag kommer inte ihåg exakt vad de sa, men det gick åt det hållet. Allt gick ju ut på att håna mig. Jag låtsades vara obrydd och tog betalt och lät dem hållas.

Blir påhoppad redan när man är nertryckt

Några dagar senare så kom M,s flickvän in till mig igen. Hon såg lite besvärad ut och sedan kom hon fram till mig och var jättearg. Hon sa något om att jag skulle inte tro mig veta något om henne och M,s förhållande och att jag hade inte rätt att säga något som jag inte visste något om. Jag såg nog ut som ett frågetecken och sa att hon minsann fick kläcka ur sig vad hon menade. Hon sa att A, sagt att jag inte trodde det skulle hålla mellan henne och M! Minns ni att jag skrev det ovan att A, sagt att M var otrogen på deras resor då och då!. Jag kontrade då med att fråga om det var bara det A sagt. Hon svarade då att det var bara det han sagt. Jag blev då ledsen minns jag och behärska mig för att inte börja gråta. Jag sa åt henne att hon fick ta det där med A och främst M varför han sagt så till mig. Samt att jag hade ingen aning om deras förhållande. Jag kunde inte bry mig mindre, men jag sa att hon skulle ta reda på sanningen själv. Jag sa sedan också att hon och dem skulle lämna mig i fred att jag var sårad som jag var och ville bli lämna ifred. Dessutom är det inte ok att de hoppar på mig när jag jobbar. Här kan man gå tillbaka till låten igen att jag såg allt med rosa solbrillor och hade jag tagit av mig dem hade jag sett att han och även dem alla var ett skämt. Så lågt och elakt att skylla allt på mig av A för att han kunde inte berätta om vilket svin även M var. Man hoppas ju att de slutat vara dessa kåtbockar som de var på den tiden.

Numera har jag tagit av mig de rosa solbrillorna men ser allt mer rosa och rött skimmer ändå för jag har min rätta fina karl i mitt liv. Dessa var helt enkelt bara två utsuddade rötägg från mitt tidigare liv, jag är sedan 21 år lyckligt lottad med min älskling ❤ Med det sagt så träffade jag BQ ganska kort efteråt som de här händelserna ovan skedde. Så snacka om att de verkligen INTE var de rätta för mig.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Alla ser vi saker med rosa solbrillor

 1. Ja nog har man varit med om ett och annat. Men som du säger så det mesta var när man var ung. Tur man blivit bättre på att veta sitt värde och att man vill träffa nån som vill likadant i livet 🙂

  Gilla

 2. alla inlägg blir samma jag är så ledsen när det är såhär känns verkligen inte skoj funderar att gå över till annan portal funderade på nouw men jag vill ha över allt o se det kan inte ja
  Förslag vännen ?

  Gilla

 3. Jag tror vi alla kan känna igen oss i det du skriver. Att kärleken ibland kan göra en blind. Så härligt att du nu har hittat din livspartner och att du insett att de andra inte var den rätta för dig.

  Gilla

 4. Oj långt att läsa 😂👌
  Ja tyvärr va det jag som sårade så och har tänkt massvis nu när man blir äldre undrar varför ja tänker på det så ofta
  Han är med giftboch har två barn
  Man undrar hur det blivit . Lite kul heter båda våra tjejer Ebba 😂
  Ha en fin måndag kram ullie

  Gilla

 5. Fy vilka idioter det finns. Jag har alltid varit den som har blivit sårad och senast var det med barnens far. Därför är jag fortfarande singel idag efter sex år. Vill inte bli sårad igen. Starkt skrivet av dig. Kramis ❤

  Gilla

 6. Tyvärr är det nog så för alla några gånger i livet innan man finner den rätta. Jag har träffat många idioter kan jag säga! Idioterna ser man än idag och dom har inte förändrats. Tur man kan se med andra ögon idag ❤

  Gilla

 7. Det är tyvärr så att många utger sig för att vara något de inte är och tyvärr är det lätt att bli bländad bakom rosa skimmer, men vissa döljer sina dåliga sidor väl och det kan man inte veta på förhand..

  Gilla

 8. Lite naiv har vi alla varit. Antagligen var dom likadana. Visst är det lättare att skylla på någon annan om relationen är dålig. Tänker lite på då någon som blir bedragen. Visst är det lättare att skylla på den andre än sin partner? Många tar till och med tillbaka dom och hatar den andre….

  Gilla

 9. Att dela med sig såna här saker är modigt att göra. Visar åxå att du har förtroende för oss läsare 😘

  Många grodor ska man kyssa innan man träffar den rätta.

  Jag har inte varit med om sånt. Men varit med om en kille som gjorde så att jag fick en hög telefon räkning. Än idag om vi skriver till varann för att kolla bara läget. Så påstår han att jag är skyldig honom pengar. När det är han som är det. Bortskämda unge!

  Jag tycker att det sista är elakast. Därför att det tar inte slut när du & A gör slut. Utan att det fortsätter med tjejerna. Mycket ska man va med om i livet.

  Det är ju svårt att lita på killar när man är med om bland annat sånt som du har varit med om.
  Så det tålamodet & acceptansen som BQ har haft. Det är kärlek ❤️Till 110%

  Ta hand om dig! Kram❣️

  Gilla

 10. Livet kan förändras på en minut och då blir de vi en gång sett på med ett rosa skimmer bara ett stort skämt. Ett skämt som skadat oss och rubbat hela tillvaron. Det är inte alltid lätt att hämta sig i från, men jag tror att det inte är någon idé att se tillbaka på det som varit. Elaka människor kommer alltid finnas i våra liv och man vet aldrig vem man kan lita på. Det bästa är att se framåt och försöka stanna i det som är bra för stunden, mer kan man inte göra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.