Fastfrusen tunga och julfeelings

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Fastfrusen tunga och barn med julfeelings

Idag har det varit extremt kallt här, – 13gr. Det var väldigt bitande och man fick hoppa runt emellanåt då vi var ut på förmiddagen med barnen. Vi är tre avdelningar som hjälps åt och vi passar varandras barn då andra avdelningen planerar och då är det ju då således många barn sammanlagt och det krävs då att vi är ute. Idag har vi haft alla möjliga påfrestningar och tålamod har testats på oss alla i personalen idag tror jag. Vi började tolka in om barnen är lite hypade för att julen. julkalender, nissedörrar osv är på gång då barnen faktiskt stundtals betet sig illa idag. En och en annan tunga har ocks fastnat på lekställningarna och man har fått springa med ljummet vatten. Tänk vad det ska testas grejer och tämja på gränserna. Idag var faktiskt första gången på länge som jag kände mig helt slut när det var dags att gå hem. Det tär på en också då man ska vara logisk och pedagogisk i alla lägen då man innerst inne blir trött, less osv och man bara vill skrika rakt ut och bryta samman. Visst det är en stor del av mitt yrke att man ska lösa konflikterna som blir, man ska vara pedagogisk och vara ett stöd och vuxet ansvar för barnen. Såklart också så fixar man det och man är där som personal tillsammans och stöttar och fixar det tillsammans. Dock kan man bli helt slut ändå och andra dagar är sämre än andra. Jag tycker jättemycket om min arbetsplats och är så fina kollegor.

➤ Hur kallt har ni haft det idag?, samt har ni frysat fast er tunga som barn på något trappräcke eller lekställning?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Fastfrusen tunga och julfeelings

 1. Behövs mycket tålamod i mitt jobb med. Jobba med barn skulle jag inte vilja, inte förskola i alla fall utan inom mitt område i så fall.

  Gilla

 2. Här har det också varit runt -12 grader vilket gjort att man bara gått ut när måste. Kan tänka mig att barnen ibland testar ens gränser och att man vill skrika åt dem. Hoppas du har haft några bättre dagar nu och att det har blivit mildare väder.

  Gilla

 3. Jag hade nästan tolv minus igår på morgonen men det blev mildare. Just det där du skriver om med tålamodet med barnen är anledningen till att jag aldrig skulle passa att jobba på förskola. Först ta hand om andras barn en hel dag och sedan komma hem och ta hand om mina barn. En eloge till er som klarar det. Dock så kan det ibland vara ansträngade att jobba med även vuxna människor och fler än en gång har jag fått bita mig i tungan för att inte tappa humöret…. Tror inte att jag testat att slicka på några lyktstolpar faktiskt. Har inget minne av det iallafall.

  Gilla

 4. Fy så kallt ni har det jobbigt när ni ska vara ute med barnen i det vädret förstår att du är trött när du går hem när man måste tänka vad man säger och vara pedagogisk hela tiden ♥️♥️

  Gilla

 5. Jag har inte varit ut idag bara av att kolla hur många minusgrader det är ute får mig att börja frysa. Men jag förstår att ni måste vara ute om det är många barn. Kul att du ändå trivs på jobbet det är det viktigaste 🙂

  Gilla

 6. Ja fy bubblan! Jag minns den där lockelsen att sätta munnen mot något isigt när jag var barn! Minns att jag fastnade med läppen en rutschkana en gång – alltså inte på det man åker utan på en stång, ha ha!

  Gilla

 7. Herregud så kallt ni har haft det. Klart när man hjälps åt avdelningar imellan så är det lättare utomhus men brrr…. hehe… Nej har aldrig fastnat med tungan, har du? 🤪

  Gilla

 8. Denna kyla är inte nådig i år. Hoppas att barnen är lite lugnare i morgon och att de lärt sig från idag och inte fastnar med tungorna någon mer stans.
  Nej jag har aldrig fastnat med tungan någon stanns. Jag var livrädd för att fastna med tungan som liten så jag vågade aldrig göra det.
  Dagen har varit mysig med lite jul feeling. Så ska inte klaga.

  Gilla

 9. Ibland är barn mer retliga än andra dagar. Å barn triggar ju upp varann åxå 😅.
  Vad jag minns så har jag eller någon anna Jag känner fastnat med tungan på någon sak. Såklart har jag testat.
  Vet inte vad det är ute nu. Men säkert -8 grader. Jag gillar den här kylan 🙂❄️
  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 10. Vi har inte lika kallt som ni ännu som tur är, förstår att det är ett utmanande jobb du har, särskilt nu när det händer mycket som gör barnen extra spralliga och uppspelta samt att det är ju aldrig lätt att veta vad som händer om man slickar på lyktstolpar i kylan om man aldrig gjort det..inte en så rolig erfarenhet heller men då är det ju tur att det finns folk på plats som kan hjälpa till..men förstår att det kan vara krävande

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.