Korv med ugnsrostade grönsaker 

I går kväll gjorde vi ugnsrostade grönsaker med korv och senapssås till och det var verkligen jättegott. Dessutom är min karl inte så förtjust i vitkål, men han tyckte också att det var toppengott, så det här ska ni testa

SMAKLIG MÅLTID

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points™ per portion 12-13

Ingredienser

 • 250 g palsternacka
 • 500 g rödbetor
 • 1 st rödlök
 • 400 g vitkål
 • 250 g cocktailtomater
 • 1 msk olivolja
 • salt
 • svartpeppar
 • 1 tsk persillade
 • 500 g middagskorv 9%
 • 1 tsk rapsolja

Senapssås

 • 2 dl matyoghurt 8%
 • 1 msk grovkornig senap
 • 0.5 tsk torkad dragon
 • 1 tsk honung

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200°.
 2. Skala palsternacka, dela i mindre bitar. Skala och klyfta rödbetorna i små bitar. Klyfta lök och kål i grova bitar. Blanda alla grönsaker med olja, salt, peppar och persillade och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
 3. Blanda ihop yoghurt, senap, dragon och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
 4. Skiva upp korven och stek den i olja i en panna och servera med grönsakerna och såsen.

/Receptkälla ➜ Korv med ugnsrostade grönsaker och senapsås i enlighet med ➜ viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Korv med ugnsrostade grönsaker 

 1. Gott ser det ut att vara. Ugnsrostade grönsaker som är så gott. Ett bra tips på en rätt som inspirerar en att testa den.

  Gilla

 2. Så mycket gott du bjuder på. Det där med personliga points är lite svårt då vi alla har olika nollpoints. Men älskar detta programmet så mycket. Middagen är ofta väldigt billig för oss då vi har potatis som noll.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s