Här kommer lite juletider

Man behöver egentid och då satt glögg och pepparkakor fint

I kväll har vi myst till film med pepparkakor och glögg, det var mysigt och gott. Det var premiär för oss minann. Jag tycker glögg ska vara så varm att man knappt kan dricka den då tycker jag den är godast. Jag tycker också att det är gott med mandel och russin i glöggen. Idag då jag handla hittade jag någon ny glöggmix jag inte sett innan, det var allt möjligt i påsen. Jag tycker om lättglögg, tror det heter så med lite alkohol i, för mycket alkohol i så smakar det ju typ jäst. Numer har de ju också börjat med fler olika sorters smaker på glöggen, har smakat både laktrits/hallon glögg och äppelglögg. Ja de är väl drickbara och inget större fel så. Dock tycker jag personligen att det ska vara orginalglöggen och då helst BLOSSA!

➤ Föredrar ni saftglögg eller med alkohol i? Tycker ni att den ska vara het som jag tycker eller mer ljummen? Har ni någon favoritsort?

Ska man inte njuta av julen och granen när det är jul?!

Här sitter jag uppe ganska sent och klockan slår nu om till 24, men ska gå sova nu. Det är faktiskt ganska skönt att få bara vara själv och landa lite. Det är underbart att vabba med henne och hon är helt fantastisk, varit så kramig, lättsäm och go. Dock får jag inte så mycket space eller vad man ska säga, det är faktiskt så då man vabbar. Ni som har barn vet vad jag menar, man får inte mycket gjort. Jag har i alla fall pyntat lite varje dag och fått upp advent och lite dekoration. Samt nästa helg tänker vi sätta upp granen. Det här med att man ska sätta upp grannen några dagar innan julen förstår jag ej, man ska väl njuta av grannen innan jul och under julen, inte efter väl? Nu har ju vi plastgran för att jag tål inte granris, så kan förstå dem som har äkta gran att de vill sätta upp så nära in på som möjligt för att den ska stå sig fint under julveckan.

➤ Hur gör ni?, har ni äkta gran eller inte och när sätter ni upp den? Vilka färger har ni tänkt ha i granen i år?

Julmarknad och julskyltning!!

I helgen hoppas jag att komma iväg på någon julmarknad, sett att de har flera stycken här omkring. Jag älskar att gå på det och hoppas att det ska gå för förkylningar och att det inte blir dåligt väder. Det ser ut som det ska bli grått väder med minusgrader, men uppehåll. Det ligger en hembygdsgård några mil bort som brukar ha en jättehärlig julmarknad. Vi har varit på den förut och den var så fin och fint ordnad. Dessutom skulle jag också vilja åka till en handelsbord som säljer så snygga grejer som också ligger några mil bort ➜ Lundboden, kolla bara in deras instagram ➜ Lundboden Gårdsbutik. Jag har tänkt köpa nya kuddfodral med jultema till soffan, då de vi haft innan såg lite tråkiga ut nu och dragkedjan på dem har också gått sönder faktiskt på båda två.

➤ Ska ni gå på julskyltning på söndag eller julmarknad inom det närmsta? Vart brukar ni gå på julmarknad i så fall?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Här kommer lite juletider

 1. Jag är tråkig. Jag gillar saft glögg, BLOSSA med mandel. Nä. Inte väldigt varm glögg. Därför att jag kan inte dricka eller äta väldigt varm mat. Såklart ska glöggen vara varm. Som sagt inte väldigt varm. Men jag ska testa årets alkohol glögg. Jag har läst att den är god 🙂.
  Vi har plastgran med ljus i. När jag bodde hemma. Så klädde vi grannen & käka julgodis 😊runt den 20/12. För då fyller även min minsta syrra, Linnea år ❤️
  Men jag & Kent brukar fixa grannen veckan innan julafton. I år vet jag inte när det blir. Får se.
  Inte lätt att ha ett barn som behöver mycket närhet när barnet är sjuk. När man känner att man har en del att göra. Men samtligt ska man ta vara på det så länge det vill mysa med en. Sen när dem är i tånåren. Så vill dem inte ha sån närhet 🙂.
  Vi var på julskyltningen förra helgen ju. Som var dålig. Nästa helg är det en här i byn. Den är mycket bra. Var på den året innan vi flytta hit. Men vi har inte varit på den än när vi har bott här 😂. Jag vet. Det är dåligt, jag vet 😁. Å nästa helg när den är här i byn. Så är inte jag hemma.
  Jag har nog varit på en julmarknad varje år innan pandemin om jag har kunnat.
  Kul att köpa nytt till hemmet 😀.
  Ta hand om dig❣️ Bellis får krya på sig❣️

  Gilla

 2. Du får tänka att det blev mer gjort hemma än vad det blivit om du varit på jobbet o njuta av xa tid med dottern med xa mys då hon är sjuk.

  Mysigt inne nu då man pyntar o gör fint.😊

  Gillad av 1 person

 3. Tål inte äkta gran så vi använder plastgran 😊 dricker glögg men den är alkoholfri. Vet inte om vi ska vara hemma i år eller om vi åker upp till Stockholm och firar

  Gillad av 1 person

 4. fint du gjort med pyntet, vi ska faktiskt inte ha julgran alls i år, blir första gången vi firar jul utan. Tänkte ha ett snyggt juldekorerat fönster i vardagsrummet med julklappsäckar nedanför då det tar mindre plats..men är mysigt med gran också

  Gillad av 1 person

 5. Har inte ens funderat på julen ännu. Vi ska vara hemma i jul och då blir det en riktig gran. Så då får den komma fram någon dag innan julafton.

  Gillad av 1 person

 6. Håller med dig om alkoholen. Absolut inte starkvinsglögg. Tipsade ju om den vita med saffran. Egentligen borde jag inte ha gillat den, men gjorde det 🙂 Så fint du har fått hemma. Inte för mycket utan bara vintervackert. Julmarknader är så mysigt. Saknar de tyska, med alla stånd, och att man kan köpa varm dryck ute.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s