Äntligen 8 års kalas – 39,7 i feber!

Efterlängtat 8 års-kalas och hög temp!

Igår äntligen var det dags för Bellis att få fira sin kommande födelsedag med sina kompisar som hon har längtat. Hon fyller i morgon tisdag, men vi hade kompiskalaset i går på kyrkans barnverksamhets lokaler som jag skrivit innan. Kan tillägga att det var väldans tur också att vi inte hade det här hemma för oj vad de tjoade runt och sprang runt, runt och runt. Bellis var den som var lugnast, men det kommer vi till senare. Till att börja med var Bellis också lika i gasen nästan och de lekte lekar. Det var sedan dags för tårtan, och kalasfika och det var ju väldigt uppskattat och gott. När de sedan fått lite fika i sig vart ju några än mer i gasen och då märkte vi att Bellis inte mådde så bra, hon satt ner och lekte och såg nästan deppig ut. När jag gick fram och frågade ville hon bara sitta i mitt knä. Jag frågade om hon skulle åka hem med pappa men det ville hon ju såklart inte. Hon fortsatte att kämpa på och vi väntade in att föräldrarna skulle komma och hämta barnen. På slutet var det bara hon och två bröder kvar, hennes favoritkompis på skolan/klassen om man faktiskt får säga så. Då vart hon lite piggare och de lekte en lugnare lek då såg hon piggare ut.

Vi tänkte då att hon kanske tyckte det var för livligt där ett tag och barn kan ju faktiskt fungera så att tjoar och springer många runt så är det istället något annat barn som blir lugna för att dämpa varandra. När vi kom hem efter att vi städat lokalen så var Bellis inte pigg alls, vi tog tempen och hon hade 38,4 i temp. En timma snare tempade vi henne på 39,7. Vi kom hem runt 18 och halv 7 ville hon lägga sig för natten, inte likt henne. Hon vill ju inte lägga sig annars då hon ska sova, så då inser man ju att hon inte var pigg. BQ gav henne febernedsättande och 1 h senare hade tempen lagt sig en hel del. Idag ligger tempen på 38,3 och hon är matt, men är pigg då hon fått febernedsättande.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Man har lust att kasta ut telefonen genom fönstret

Jag har försökt ringa sedan i morse till vårdcentralen för att boka tid för covidtest på henne, men jag kommer verkligen inte fram. De säger att det är många som ringer och du får återkomma senare. Det har de sagt det hela dagen och jag har säkert ringt minst 20 gånger. Fattar inte varför man inte kopplas fram någon gång. Det är ju helt sjukt om man tänker efter. Jag tror inte att hon har det, men man måste ta det på henne för att hon ska få komma tillbaka tidigare till skolan. Tar man inte covidtest så måste man vara hemmma minst 7 dagar innan man får komma tillbaka till skolan eller förskolan. Jag valde då att kontakta doktor.se och där var det också lång kö, men jag kom fram hyffsat snabbt. De har så nu att de har test de skickar hem som är för barn och det kommer hem om någon dag som vi får ta på henne själva. Med det sagt så kommer hon nog inte kunna gå till skolan på denna veckan. Jag ska prova ringa vårdcentralen igen i morgon får vi se om jag kommer fram då. Får vi se om det går snabbare att ta testet via dem.

Jag kommer i alla fall vabba t.o.m onsdag med henne. Därefter får vi helt enkelt se hur hon mår och om testet kommit tillbaka. Kalaset var i alla fall jättelyckat utöver det och jag är glad ändå att hon fick ha sitt kalas i alla fall. Det var lite tur i oturen, hade det kommit tidigare så hade vi ju fått ställa in. Bellis moster skickade en så fin klänning till Bellis som hon skulle kunna ha på kalaset. Den var så fin och Bellis blev tokfin i den såklart, finaste godingen minsann.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Äntligen 8 års kalas – 39,7 i feber!

 1. Härligt att kalaset var lyckat. Otur att hon skulle få feber. Det där med att inte komma fram till vårdcentralen har jag också vart med om. Det var för några år sedan då jag fick uvi som gick upp till njurarna. Då fick personalen sitta och ringa i en vecka och sedan verkligen överdriva mina symtom för att få en tid. När jag väl var där så visade sig att jag hade feber, ont i njurarna och lågt blodtrtyck så de tog både urinprov och blodprov på mig och att jag fick antibiotika.

  Gilla

 2. Men lilla stackaren, vilken otur att vara sjuk när man har sitt kalas, det har Levi varit två ggr av fem. Jättetråkigt! Krya på henne ❤

  Gilla

 3. Å vilken otur att Bellis blev sjuk, men håller tummarna att det bara är en reaktion på att kanske sett fram emot allt så mycket! Extra trist att vara sjuk på sin födelsedag annars…
  Här har vi så att man kan gå in via 1177 och boka tid för antingen att hämta ut test på apoteket eller åka till testställe, vilket fungerat toppenbra! Vet inte hur många gånger jag varit och testat barnen under den här pandemin… Håller tummarna att B kryar på sig fort!

  Gilla

 4. Så roligt med kalas, Brukar vara så uppskattat. Synd att hon blev sjuk, men hoppas det går över fort. Så fin klänning hon fick, förstår att det var uppskattat.

  Gilla

 5. Äntligen kalas dags och så mår hon inte bra. Vilken tur att hon kunde roa sig ändå och var nöjd med sitt kalas.

  Vilka mysiga bilder du tog på kalaset och klänningen var jätte söt.

  Krya på sig till Bellis och hoppas att ni får testa henne snart och snabba svar.

  Gilla

 6. Kan man säga. Tur i oturen 🙂. Vad bra att Belllis vart nöjd över kalaset trotts feber.
  Så snäll Bellis moster va. Skicka en klänning 😊.
  Bellis får krya på sig❣️🤗

  Gilla

 7. Vad härligt att kalaset blev lyckat trots febern hon hade.
  Krya på henne och grattis till henne. Klänningen va jättefin på henne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.