Lava Art – produkt till salu och det mesta i ett!

En vardaglig sammanfattning kan man säga

Förra veckan för oss på jobbet var väldigt besvärlig då det var många borta av personalen och vi fick vikarier som inte hade så mycket go i sig eller vad man ska säga. Man behövde kolla både dem och barnen och det blir ett helt annat arbetssätt då. Man orkar inte ha det så. Den här veckan har också varit jobbig på sitt vis där de barnen som behöver extra också behövde extra i trippeldos eller något. Mer än så kan jag ju inte säga, men det har slitit på en. Det säger vi allihopa kollegor att vi haft besvärliga veckor. Dessutom har vi både RS-virus och magsjuka som går på vår förskola och det känns väl sådär. Som tur var har det inte kommit till min avdelning ännu. Jag trivs i alla fall jättebra där och känns som om jag alltid skulle ha jobbat där.

Kalas-förberedelser i full gång!

Vi har hållit på hela dagen kan man nästan säga med förberedelser för kalaset i morgon som vi ska ha på kyrkans barnverksamhets lokaler. Vi har först bakat chokladbolls-deg som ska stå i kylskåpet ett par timmar innan man kan börja arbeta med den. Bellis vill ha lite spöktema på sitt kalas och därför har vi spöktårtor och monsterbollar. Det var pilligt jobb kan jag lova, men även superroligt att göra tillsammans med Bellis. Tycker också att de vart toppenfina och kreativa, det är hon som kommit på idéen hur de ska se ut. Tyvärr har det fallit ifrån 5 barn från kalaset och hoppas inte att det faller ifrån fler nu, synd om Bellis då. Dock gör jag alltid så då hon fyller att jag bjuder fler för jag vet att det alltid blir så att det faller ifrån barn då det är en tid på året då många är sjuka. Vi har även varit och handlat inför kalaset med ballonger, dekoration och dricka. Så vi är väl förberedda och jag tror att det kan bli toppen, hoppas på det. Vi kommer ha lekar, fiskdamm och fika med tårta och annat gott.

En förändrad Mirre som blev ett bra drag

Om ni minns så var jag platinablond innan med kall färg och det var toppensnyggt när det var nygjort och ett par veckor efter. Efter ett tag sedan så började jag tappa färgen baktill och det ville ta fram de varma tonerna jag har i håret. Det var svårt att hålla efter det med silverprodukter också just för att då vart det risk med att de ljusaste tonerna kunde slå åt blått eller lila. I tisdags var jag till frisören och min frissa och jag kom då fram till att det var bättre att jag färgade hela håret denna gången i mer sandbeige/blond färg, men det kommer ändå lysa igenom blont så det ser slingat ut eftersom jag var så väldigt ljus innan. Så vart det också och hon tog fortsatt en kall färgton på färgen. Det vart i alla fall toppen och jag är jättenöjd. Snyggt med lite kortare också då jag får så lätt virvlar i nacken om det är för långt. Nästa gång kommer vi lägga i tunt med blonda slingor i utväxten så det blir en liten ljusare touch på det. Nu hade det inte varit något idée att lägga i blont eftersom jag var så ljusblond innan. Dessutom hade jag sett fläckig ut i bakhåret då också om man klippt det kort och sedan slinga det på de korta partierna. Håret ser lite mörkare ut för det är kammat uppåt och massa spray i, färgen är som i bakhåret.

Det är ju en hel vetenskap med detta och hår men vad man lärt sig då man färgar med blekning så måste man mellan varven färga över med en färg som går åt ens egen färg så håret får nollställas och villa emellanåt också. Rött, svart och blekning det är väl de färgerna som går hårdast åt på håret. Dessutom är det också de dyraste färgningarna att hålla efter. Man måste ju ha färgbomber i håret för att hålla efter det röda. Silverprodukter för att hålla efter de blonda tonerna så det ej går åt gula och varma toner. Samt svart måste man i regel hålla efter mycket och färga om just för att utväxten syns så snabbt.

Nisse har flyttat in i vårt hus!

Tänk så fel jag kunde ha måste jag säga. Jag fixade på jobbet och skrev ut Nissebrev och har köpt ➜ Nissedörr till Bellis som jag placerade inne i hennes rum. Hon vart taggad först, men när hon sedan pressade mig på frågor om när tomten dyker upp och springer hemma hos oss på nätterna så såg jag att hon inte trodde på det längre. Hon ställer då frågan – Erkänn mamma att det är barnens föräldrar som är Nissen, erkänn nu mamma?! Ska jag ljuga då? Näe såklart inte, men jag sa att det blir roligt ändå och vi kommer hitta på roliga bus till varje morgon som ex makaroner i skorna eller att skon ligger i frysen m,m. Då ställer hon följdfrågan – varför måste vi ha en Nissedörr då mamma? Ja vad svarar man då? Jag svarade att det är ju en symbol för det här och att man förknippar detta med julen och att det är som en rolig adventskalender. Ja hon såg skeptisk ut och inte särskilt imponerad så jag tror att det kommer inte bli något av det. Hon kanske helt enkelt är för stor för det. Min kollega hade laddat hem en app så man ska kunna se nissen, men den kostade 300kr och för mig är det inte värt det.

➤ Har ni en Nissedörr hemma hos er?

Lava Art Foundation till salu

Jag har ju varit tokkär i ➜ Lava Art,s produkter och är det fortfarande. Dock fungerar de inte på mitt ansikte längre sedan jag gjorde ingreppet och tog bort mina födelsemärken i ansiktet. Jag gjorde ju även en slipbehandling på näsan för att släta ut jämnheten där och har då således fått en blankare yta just på nästan. Det fastnar då dåligt med lava arts foundation då och den gör att porerna lyser igenom och framhävs mer än om jag varit osminkad. Man tecknar ju avtal när man handlar på Lava Arts produkter. Dock kan man bestämma själv hur ofta man vill ha dem och man kan pausa också. De här två har jag betalat 556kr för och tänkte fråga om någon vore intresserad av att köpa dem? De är ljus nyans eller mer normal nyans på färgen och den heter 21 C. Skriv en rad i kommentarsfältet så kan vi prata mer på mail eller messenger om ni är intresserade i så fall.

Kontakta mig så kan jag berätta vad jag tänkt ha för dem och så kan vi prata om produkterna om ni har frågor.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Lava Art – produkt till salu och det mesta i ett!

 1. Så kul och mysigt att baka och dekorera dem tillsammans! 😊 Fint pyntat och hoppas kalaset blev lyckat. Så tråkigt med förkylnings och sjyktider nu men sp typiskt denna årstid. Vi skulle firat min systerson igår men han blev tyvärr sjuk. Så tråkigt när han ju varit så taggad men vi ska fira honom i efterskott. 🥰

  Gilla

 2. Jag beundrar ni som jobbar inom barnomsorgen. Ni gör ett stort jobb ❤️. Det kan vara svårt att fånga upp de barn som behöver extra stöd. Men kan tänka mig att det är ännu svårare när läget är som det är nu.
  Vad skönt att ni inte har sjukdomar på er avdelning än 😊.
  Hoppas att Bellis kalas 🥳 🎁🎈blev lyckat 🙏🏻😊.
  Du blev jättefin i håret 😃.
  Haha Bellis är inte dum. Hon har genomskådat dig 😂. Men jag hoppas att hon tycker ändå att det är lite kul med alla Nisse 🎅bus som du kommer på. Ska bli kul att höra vilka bus du kommer på 😄.
  Nä skulle absolut inte lägga den summan på en app!
  Inte hört talas om dem produkterna. Men det är bra att du är nöjd med dem.
  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 3. Du har hunnit med mycket du, här hemma har vi magsjuka just nu så det har inte blivit mycket gjort i helgen, lilltösen har mått dåligt hela natten och är så ynklig i tvsoffan, stackars liten. Såg ut som en hel del gott ska bjudas på på Bellis kalas, hoppas det blir toppenbra. Kul med de där nissehusen tycker jag, själv har jag inte hunnit med något adventspynt ännu, får bli nästa helg i sista minutem

  Gilla

 4. Förstår att det kan vara jobbigt om flera personal är sjuka och vikarier som inte är självgående. Så fin du blev i håret, det passar du verkligen i. Så fina tårtorna blev och förstår att hon längtar till kalaset. Själv har jag ingen nissedörr. Har aldrig hört talas om märket.

  Gilla

 5. Men åh så fint kalasfikat blev, så kreativ Bellis är som designat monsterbollarna 🙂 Och tråkigt att hon inte tror på Nissen längre, men det är ju någonstans ändå en naturlig del av uppväxten att sluta tro på både Tomten och Tandfén liksom 🙂

  Gilla

 6. Nu börjar det pratas om tomten här också. Mitt barnbarn sa att om en månad är det jul och då kommer tomten. Förra året kom ju ingen riktig tomte då det var corona 🙂 Jag köpte en Nissedörr och tänkte ta det via kameran för barnbarnen. Klart vi ska ha en busig tomte här också. Så synd att det inte fanns då mina barn var små.

  Gilla

 7. Jag hade Nissedörr åt mina åk 1 som jag hade för några år sedan. Läste samtidigt boken ”Tro på Tomten.” Men det var nog absolut i senaste laget, året efter hade de slutat tro på sådant. Det är nog lättast skulle jag tror med förskolebarn på ett annat vis. Sen kan ju barn vara som min son han har ALDRIG trott på något trots att jag försökt 🙄. Nu är han ju nästan vuxen, men menar som liten alltså.

  Så fint det blev i håret! Fy det är hemskt när man har det så där på jobbet. Det tär verkligen på personal, barn och en själv.

  Gilla

 8. Det kommer en nissedörr här med, köpt en ny från tidigare men måste hinna måla den. Skall bli så kul, Logan är ju bara 3 år så han går att lura ett litet tag till i alla fall 😂 Jätte fint med det ljusa, det klär dig. Måste verkligen ta och boka frisör här med

  Gilla

 9. Vi har ett Nisse hus som jag sätter upp vid julgranen och sen säger jag till Karim att Nisse är bara hemma på natten och hos tomten på dagen och hjälper honom 😊 men han vet att julklapparna kommer från oss det har han räknat ut. Har sagt när han frågar att jag hjälper tomten så han och hans bror ska få fler klappar för det är många barn som tomten ska till 😊 men han listar snart ut det han med 😂..
  Ni får ha det så kul på kalaset i morgon 😊allt ser så gott ut

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s