Ett barnkalas är för barnen!

Bellis när hon fyllde 5 år
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Behöver tårtan och dekorationen vara överdådig?!

Dagarna ramlar förbi och kvällarna också så jag hinner faktiskt inte sitta vid datorn numera vilket också är skönt. De gånger jag skriver blogginlägg i veckorna har jag märkt är de dagarna som jag stänger och de gör jag ikväll. Då jobbar jag mellan 10-18:30. Har även varit iväg och hämtat taggen/nyckeln till festlokalen där vi ska ha Bellis kalas på söndag med kompisarna till henne. Eller det är kyrkans barnverksamhets lokaler som vi ska hyra. Det är ju massa leksaker och bra grejer där. Vi kan även skapa fiskdamm och lekar där också. Bellis pratar om kalaset nästan hela tiden vilket både är charmigt och roligt. Såklart även mindre bra på ett sätt då vi inte kan göra allt hon säger, samt vi kan inte leva upp helt till alla hennes förväntningar. Temat är i alla fall maskerad och man får klä ut sig om man vill. Nu är det redan fredag igen och när jag skriver nu inser jag att det snart är dags att åka jobba igen så dagen är igång med andra ord.

Lokalen är lite sliten och luggsliten, dock är det väldigt bra ordnat och toppenbra för barnen att leka vid och även att ha kalaset på. Tycker inte kalas behöver vara överdådiga för det är inget barnen bryr sig om i fall att tårtan kostar 100 kr eller 1000kr. Man älskar sitt barn lika mycket ändå. Något barnkalas som jag varit på har varit åt båda håll. Ett kalas bjöd man på glass och strössel. Ett annat kalas bjöd de på en tårta som var så vacker att man knappt ville röra vid den. Man får göra precis som man vill.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Ett barnkalas är för barnen!

 1. Det är som du skriver att det spelar ingen roll om tårtan kostar 100kr eller 1000kr. Barnen skulle bli lika nöjda med tårtan. För mig är det tanken som räknas både med presenterna och allt på kalaset. Bra att du har hittat en bra lokal att hyra.

  Gilla

 2. Kalaset ska handla om att barnen ska få leka tillsammans och ha kul. Det är mest föräldrarna som bryr sig om att vara tre än andra när de ordnar de överdådiga kalasen.

  Gilla

 3. Vad roligt med kalas, klart hon längtar. Så bra att det finns leksaker och saker att använda till det ni behöver. Slipper man tänka på det! Klart det inte behöver vara överdådigt. 😀

  Gilla

 4. Äsch, det viktigaste är väl ändå att barnen har kul? Några ballonger och en massa roliga lekar är allt som behövs 🙂

  Gilla

 5. Man får ju välja som man själv vill kring det där med kalas, barnen brukar ju oftast bli nöjda oavsett.. sedan såg det mysigt ut i den där lokalen i alla fall så får hoppas att det blir ett toppenroligt kalas

  Gilla

 6. Känns som om allt ska vara så stort idag. Då mina barn var små var dom iof många, men det var hemmagjord gräddtårta, korv med bröd och kanske marängsviss. En liten godispåse då dom gick hem… Men visst är det roligt med massa ballonger också.

  Gilla

 7. Jag tror att bellis kommer bli så nöjd med kalaset ändå ska du se. Och du har helt rätt man gör som man vill och jag tycker inte heller att det behöver vara överdådigt. Jag märker det också att vissa dagar hinner man/orkar inte man blogga 🙂

  Gilla

 8. Man behöver verkligen inte ha ett dyrt kalas för barnen . Jag älskar däremot att fixa för kalas till barnen och då brukar jag alltid slå till lite extra med ballonger och dekorationer, och ha olika teman varje år som dom får välja själva. Så det är tur att man bara fyller en gång per år 😀

  Gilla

 9. Jag har för mig att ni har hyrt tidigare år samma lokal för att fira henne eller är jag helt ute och cyklar?Jag håller med dig om att barnkalas behöver inte vara så dyra…Utan barn blir bara glada över att få ha sitt kalas med kompisarna.

  Gilla

 10. Ja, jag förstår inte att barnkalas ska vara så ”överdådigt” o xa allt liksom.. För vems skull egentligen? Barnen behöver inye dyraste , finaste av allt för att busa loss, äta tårta o ha kul 🙂
  Känns mer som en tävling för de vuxna….

  Gilla

 11. Ja jag har märkt att du inte hinner blogga som du brukade 😊 ja man behöver verkligen inte ha ett dyrt kalas. Du får ha en underbar fredag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.