Chokladkaka och smygstarta advent?!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Smygstartat advent och däven och deppig!

Har ni fått upp advent? har någon smygstartat med det? Ja faktiskt så har jag sett några som har smygstartat med det. Grannen under oss hon har advent i varenda fönster faktiskt. Jag har tänkt att vi ska kalasa klart för tösen först, hon ska ha kalas i helgen och då tänker jag sedan till nästa vecka börja hänga upp advent. Sedan till andra advent kommer nog granen upp. Vi är ivriga på det här och jag älskar att ha granen framme i vårt vardagsrum, det blir så fint. I helgen har ju jag varit lite låg och har inte varit mitt allersta bästa jag. Jag har känt mig början till sjuk som jag skrev i tidigare inlägg och jag vet inte alls hur det pekar åt för håll i morgon, får helt enkelt se. Idag har vi i alla fall haft farsdag firande och bjudit över svärfar med sambo på lunch och fika. Vi bjöd på ➜ Svensk Moussaka alá viktväktarna och den vart väldigt uppskattad. Jag och Bellis gjorde även en chokladkaka som vi bjöd på till fikat. Uppskattat och gott, nom nom.

Ikväll ska vi fortsätta att farsdags-fira BQ och jag när tösen somnat och kika på någon serie eller film. Innan dess ska vi äta middag och mysa vi tre tillsammans också. Det är ny vecka på intåg och bara att peppa upp sig minsann.

Chokladkaka enligt viktväktarna

6 – 7 personliga Points™ per portion

Ingredienser

 • Rapsolja 1 tsk
 • Ägg 3 st
 • Socker 2 dl
 • Vetemjöl 1 dl
 • Kakao 1 dl
 • Vaniljsocker 2 tsk
 • Salt 1 krm
 • Kvarg naturell 1% 250 g
 • Bär, färska 6 dl

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 200°.
 2. Smörj en springform, ca 21 cm i diameter, men olja.
 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten. Tillsätt kvarg och blanda till en jämn smet.
 4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt helst kakan stå i kylen över natten.
 5. Servera med färska bär.

/ Receptkälla och bildkälla Chokladkaka enligt viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Chokladkaka och smygstarta advent?!

 1. Nästa torsdag har jag bokat in fönsterputsning så då ska jag passa på att sätta upp stjärnor och ljusstakar, för sedan ska jag inte vara hemma under helgen då det är första advent. Vill ju komma hem till ett upplyst hem på söndag 🙂
  Ikväll när jag gick med hunden såg jag in i ett hus där man hade satt upp en stor blinkande julgran. Det tycker jag personligen är lite i tidigaste laget..

  Gilla

 2. Jag har inte startat att pynta till advent än tänkte vänta tills första advent. Däremot har jag min adventskalender från rituals som står framme.Hoppas att du känner dig piggare idag och att du inte blir sjuk. Chokladkakan låter väldigt god ut. Igår kväll bakade personalen en vanlig sockerkaka som vi boende fick till kvällsfikat.

  Gilla

 3. Jag tycker överallt man vänder sig så har folk börjat med advent, pynta julgranen och mycket mer.. haha jag har bara börjat på levis kalender, inte pyntat något 🙂

  Gilla

 4. Jag har inte börjat advents pyntat. Jag tänker att jag tröttnar på det innan det äns är jul då.
  Jag tänker att jag börjar i början av december 🌟
  Fy att du känner att du börjar bli sjuk. Kanske ska ta det lite lugnt. Vila mycket.
  Trevligt att bjuda svärfar mat & fika. Mysigt att se serie ihop 😊.
  Den chokladkakan låter god 😊
  Hoppas att du har fått en bra start på veckan❣️

  Gilla

 5. Har inte en julpyntet i tanken ännu och hos mig brukar jag knappt hinna få upp det till första advent. Det är mysigt bara det inte blir för mycket.

  Gilla

 6. Nej, adventsfixet får vänta till lilla dottern fyllt år, känner att det ändå är runt hennes födelsedag den 28 nov som vi brukar fixa till advent och traditioner är viktigt,,vi gör som vi brukar även om många tjuvstartat

  Gilla

 7. JAg har inte tjuvstartat med pynten än men jag vill. Maken tycker dock att det är för tidigt så jag kan sträcka mig till att vänta till första advent. Mysigt farsdagsfirande ni haft och kakan låter riktigt god.

  Gilla

 8. Till advent börjar jag. Granen får vänta till lucia. Tycker det är väl tidigt att klä den till advent även om den är det som är finast och mest mysigt.
  Det bästa är att alla får ju börja när man själv vill och ljusslingan ute kommer nog upp innan advent hos mig, är såå trött på allt detta mörker så behöver få upp lite ljus.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s