Lasagne al forno – En till god lasagne

Alltså min favorit har alltid varit lasagne och kommer så också alltid vara det. Tror det är mångas favorit och eftersom man kan göra dem personliga också då det går ha i fler olika ingredienser i som tilltalar den som ska äta. Det finns så oändligt många recept på hur man kan göra sin lasagne. Här får ni ett gott recept med viktväktarna.

PersonligaPoints™ per portion – 10 Grön

Ingredienser

 • Nötfärs 10% 400 g
 • Morot 1 medelstor
 • Palsternacka 1 st
 • Lök 2 st, gula
 • Vitlök 2 klyftor
 • Mjölk 0,5% 10 dl
 • Vetemjöl 4 msk
 • Ost riven 17% 4 msk
 • Olivolja 2 tsk
 • Krossade tomater 8 dl
 • Lasagneplattor, torkade 12 st, gärna fullkorn
 • Salvia 1 msk
 • Basilika 1 msk

Instruktioner

Skala och hacka rotfrukter, lök och vitlök fint, gärna i en mixer/matberedare. Häll mjölk och mjöl i en kastrull, låt det koka upp under omrörning och sedan koka sakta i 5 minuter. Rör i ost, smaka av med salt och vitpeppar och ställ åt sidan. Hetta upp oljan och stek färsen smulig under omrörning. Tillsätt rotfrukter, lök och vitlök, låt det fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt hälften av de krossade tomaterna och låt det koka sakta utan lock i ca 30 minuter. Varva vit sås, plattor och köttfärssås i en ugnsfast form. Tillaga i mitten på ugnen, 180° i 30-40 minuter. Reducera 4 dl krossade tomater i stekpanna till hälften. Smaka av med salt, peppar, salvia och basilika. Servera lasagnen med tomatsåsen.

/ Receptkälla – Lasagne al forno – Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Lasagne al forno – En till god lasagne

 1. Lasagne är gott! Barnen älskar det och även vi vuxna. Jag gillar det lite extra för det är en rätt som jag aldrig lagar, det är mannens paradrätt. Lasagne och köttbullar, älskade av alla.

  Gilla

 2. Det var evigheter sedan som jag lagade lasagne, det är ju så gott. har aldrig testat med palsternacka i men jag gillar verkligen den rotfrukten så måste testa. Tack för receptet.

  Gilla

 3. Lasagne är så gott. En hel del jobb är det med det 😅. Men man kan göra på så många olika sätt 😊👍.
  Ta hand om dig❣️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s