Brandalarm, fadäs med naglarna och halloween

Rosa med guldig korallfärgad detalj (de är inte röda som det ser ut)
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

En fadäs som inte blev bra, men som räddades upp!

Jag fick för mig att fila bort allt material på mina naglar förra helgen, känner mig ibland trött på att ha material på dem. De är ibland i vägen och man känner att man vill också spara in pengar. Dock så gick det inge bra alls, fick ingen fason på dem överhuvudtaget. Jag fick då gå en vecka på jobbet med hemskt fula gropiga, repiga naglar som såg bedrövliga ut. Det fanns inga tider som var lediga då jag kunde så var bara att gilla läget. Var säkert inga som såg det så i ögon fallande som jag tror. Dock jag som alltid är fixad om naglarna kändes som det såg väldigt fult ut. Idag var jag tillbaka på salongen och har nu fått dem fixade fina igen. Det ser ut som de är röda och rosa, men i verkligheten är det mer guldkorall och rosa naglar. Nu är det bara min egna längd på naglarna med förstärkning på, fick byta ut på ett lillfinger bara. Så nu tänker jag fortsätta att gå till salong, eller så får de ta bort dem när jag tröttnar. FRÅGA mig INTE varför jag trodde jag kunde få bort materialet själv, men men!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

En sjuksköterska som önskade clown men blev ett hjärtan!

Det är halloween och i går hade de temadag på Bellis skola där man fick klä ut sig. Bellis och pappa var och handlade maskeradsmink och hon skulle ha så det såg ut att blöda från läppen och näsan. Samt att man skulle måla lite ärr och så. Jag ställde klockan tidigt igår för att hinna fixa hennes sminkning. Då ville hon helt plötsligt sminkas till en clown, vilket inte gick då vi inte hade sådant smink hemma. Hon vart då väldigt besviken och ville inte ha något alls först. Hon fick sansa sig och tillslut fick det bli ett enkelt fint hjärta i ansiktet och så sprayade vi håret med rosa och grön färg. Jag testa och måla på skoj på mig och blodet ser verkligen verkligt ut då det torkat. På jobbet igår hade vi också halloweenfest och då hade vi halloweenpyssel,spökfilmtajm, disco, popcorn, chips, monster och spökdricka och långbord med halloweenbuffe med korvar som såg ut som fingrar och grön potatisgratäng, m,m! För att inte skrämma barnen så klädde vi oss enkelt vi fröknar. Jag satt ett diadem med en spindel på huvudet och en svart långklänning till det.

APT på jobbet med favoritmuggen
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

En aktiv vecka med många timmar

Det har varit en aktiv vecka denna veckan med långa och även tidiga jobbdagar. Vi har sena stängningar till 18:30, samt att jag även jobbade 6:15 till 19 en dag då vi hade APT (arbetsplatsträff) på jobbet och planerade massa matnyttigt. Dock var det väldigt roligt faktiskt, för vi åt god kvällsmat också och skrattade hela tiden vilket jag tycker är så roligt att man kan göra med sina kollegor. Samt vi att och gjorde ett powerpointhäfte till föräldrarna som vi presenterade väldigt snyggt. Nu till veckan blir det höstlov och BQ ska vara ledig med Bellis mån, tis och onsdag. Jag ska jobba hela tiden, jag sparar mina lediga semesterdagar jag har kvar detta året till julledigheten istället.

Igår gick brandalarmet på jobbet och vi fick börja förbereda barnen för att utrymma till planerade platserna vi har när detta händer. Det var en kollega till mig och en till på avd bredvid som värmde på popcorn i kastrull och det började lukta mycket av oljan. Alarmet är väldigt känsligt, vilket såklart också är toppenbra. Barnen var jätteduktiga. Om några veckor ska vi ha brandövning med barnen för att träna på hur man ska bete sig då detta inträffar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Brandalarm, fadäs med naglarna och halloween

 1. Halloweenkostymer är alltid lite knepiga och det är lätt att de ändrar sig. Hos mig blev det ett blodigt spöke som begav sig ut och var väldigt smutsig när hon kom hem. Men kul hade de haft.

  Gilla

 2. Emellanåt vill jag också ta av materialet på naglarna, men jag har så sköra naglar i mig själv & har aldrig haft jämna fina naglar. Plus att jag tycker att det är otroligt obehagligt att ta av gelén för naglarna under blir så läskigt mjuka… I de bästa världar skulle jag vilja ha ett tunt lager genomskinligt lack som liksom skulle få växa ut med min egen nagel isf. Jag tycker dock att det är så skönt att alltid ha fina naglar så jag fortsätter nog att gå & fixa dem ett tag till 🙂

  Gilla

 3. När det gäller naglar & fixat dem. Så brukar jag bara låta dem va. När jag ser att det går att pila dän. Så gör jag det 😊. Jag har svårt att låta bli sårskorpor, finnar & naglar som man har fixat & det börjar lossna 😁.

  Det kan vara lite drygt när barn ändrar sig i nästan sista sec 😅. Men blev jättefin i sin utstyrsel 😃.

  Vad kul att ni gjorde lite fest i fredags för barnen på din förskola 🍿🦹‍♀️🎉.

  När brandlarm sätter igång är lite läskigt tycker & jag får ett stress påslag. Men det är en livlina. Det är bra att man lär barnen tidigt vad som gäller när brandlarm går.

  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 4. Barn brukar gilla halloween, men det gäller att lägga sig på rätt nivå. Mitt barnbarn ser fram emot sin halloweenfest nästa helg, och att få gå på liseberg då. Vi får ju inte ha matriel på naglarna då jag jobbar inom omsorgen. Lite tråkigt, men så är det ju. Försöker ändå sköta naglarna då välvårdade naglar är så fint. Nu lyckas jag inte fullt ut tyvärr.

  Gilla

 5. Vad skönt att du lyckades ge Bellis en sminkning som blev bra trots hennes ändringar. Man blir alltid så stressad när barnen ändrar sig i sista minuten. Kramis ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s