Här händer det grejer och lär känna dina bröst!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Vad händer och vad händer inte?!

Koncentrerad i skolan idag med bandaget på! (på väg att lossa)

Här händer det grejer och jag inser nu att jag bara bloggat 1 gång på en vecka, det är nog nytt rekord åt det hållet. Kan berätta lite vad vi haft för oss här nu då. Fick åka till akuten med tösen i söndags, släppa allt och bara åka. Hon ville hjälpa till och ta hand om kokta ägg vid frukost och pappa var på toa, jag klädde på mig. Vi hann inte se att hon gjorde det. Hon har aldrig gjort det innan och det handlade ju om nån minut om ens det som vi gick i väg. Hon höll i kastrullen och hällde rakt på sin hand med fullvarmt kokande vatten. Vi konstatera ganska direkt att det bränt håll på mer än man brukar och att vi behövde åka upp med det, vilket gallskrik kan jag lova. Väl inne på rummet fick hon bandage och ett kylande, skyddande plåster under bandaget. Bandaget skulle sitta på i 2 dagar. Stackars vännen, skär i en att man inte hinner vara med överallt. Hon mår ok nu, men har såklart ont och vi har smärtstillande att ge efter rekommendation om det blir för ömt. Som tur var gick det bra trots att det gick helt hål på huden, ingen bedövning behövdes men det är ett ilsket sår. Det jag reagerade på när vi var på akuten jag och tösen och hon grät av smärta var att ingen lät oss gå före. Visst man vet inte vad den andra led av, men hade jag varit där och en föräldrar satt med ett barn som grät så mycket som Bellis gjorde hade jag sagt när de ropade upp att låt den flickan gå före mig, jag kan vänta. Nu gick allt bra trots allt, men jag får leva med att jag eller Fredrik inte kunde stoppa det. 🙄 ❤ Ja, ja ja!! Jag är medveten om att det går i sin turordning och att hon kom säkert in så fort det gick. Fast där och då som mamma kändes det ej så.

Nu två dagar senare ser det ut som på andra bilden så det går åt rätt håll och hon var även förbi skolsyster på skolan idag som hjälpte henne linda om, samt kolla till det. Hon fick sitta med fröken i dag i klassrummet då de andra hade idrott och hon fick ta igen lite skolarbete som hon missade igår då BQ vabbade med henne.

Vad händer mer då som inte annars händer?

Jag gömmer mig för barnen och de letar efter mig, jag ligger gömd under utemöblerna

I somras upptäckte jag en knöl i mitt vänstra bröst och som ömmade och var ny liksom. Jag anmälde då egenbegärd remiss till mammografiavdelningen och ansökte om att få träffa doktor som skulle undersöka mina bröst. Jag hörde inget från dem och jag klämde och kände för mycket på brösten så att jag vart helt öm och röd. Jag bestämde mig då för att försöka koppla bort brösten och låta dem vara. Efter några veckor så var knölen helt borta och inte spår av värk eller så. Jag släppte då det med knölen och tänkte inte så mycket mer på det. Jag anmälde om egen remiss i juli och för 3 veckor sedan så fick jag en kallelse att infinna mig som förra måndagen. Då kunde inte jag, men var dit igår och gjorde en ordentlig utredning. De tog flera röntgenbilder och ultraljudsbilder. Träffade doktor som kollade igenom brösten ordentligt och det konstaterades att jag har inga knölar som inte ska vara där och att det med största sannolikhet var en hormonell knöl, rubbning som där och då i somras dök upp. Eftersom BQ vabbade igår för Bellis hand, så fick jag fick sällskap av dem igår då jag åkte till Falun för att göra mammografin och utredning av brösten och såklart passade man ju på att ta en fika då när man var där. Jag vill därför betona att kolla upp era bröst, känn igenom dem då och då för att känna om något nytt har inträffat. Låt även er partner lära känna era bröst för att dem ska kunna känna efter också och känna om något nytt har förändras. BQ känner mina bröst och vi har gjort så sedan många år tillbaka att han får kontrollera också. Han kände också i somras att jag hade en knöl där, och därför var det också en bekräftelse på att det var något nytt.

Bellis hade också kompisar över i helgen som hon lekte loss med innan hon fick brännskadan i söndags. Vi lekte kurragömma för fulla muggar ute och bäst på att gömma sig var nog trots allt jag, fniss. Jag har fått nytt passerkort med nytt färskt kort på mig till jobbet, så håll i hatten här händer det grejer.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Här händer det grejer och lär känna dina bröst!

 1. Men lilla hjärtat då. Vilken otur att det hände. Vilken tur att de kunde fixa det lätt och att det har läkt fint.

  Kolla brösten är viktigare än vad man kan tro. Mycke kan hända på kort tid. Bra att du kollade upp det och kan nu andas ut.

  Kurragömma är bara för kul. Passar alla åldrar alla årstider 🙂

  Gilla

 2. Aj aj aj för Bellis! En sådan olycka händer så snabbt och man får så dåligt samvete att man inte är med precis överallt – men tur att ni kom in snabbt!
  Bra att du kollade upp brösten, det är så viktigt!

  Gilla

 3. Otur att hon brände sig. Kan tänka mig att ibland kan det vara svårt att vara där ens barn är och att sådant kan gå så fort. Skönt att det inte blev värre skada. Det där med brösten är så viktigt att komma ihåg. Jag håller koll själv och har inte ännu blivit kallad till mammografi. Skönt att knölen gick bort av sig själv.

  Gilla

 4. Jo, det går snabbt ibland. Som förälder kan man helt enkelt inte ha hundra koll hela tiden. Du ska verkligen inte lägga skulden på dej själv. Nu gick det ju ändå hyfsat bra, men en anmälan till försäkringsbolaget kanske kan vara smart, OM det skulle bli ett fult ärr. Knölar ska man hålla sej ifrån, tur det inte var något 🙂

  Gilla

 5. Skönt att det ändå gick som det gjorde med handen, en olycka händer ju så lätt.
  Jo, det är ju så att den med allvarligaste skada/symtom, orsak kommer in och får vård först.

  Gilla

 6. Klandra inte dig själv över olyckan med Bellis ❤️. Det kan hända vilket barn som helst. Men fy stackars Bellis 🙁. Mm väldigt märkligt att ingen släppte förbi er på akuten eftersom Bellis var så ledsen 😢.
  Skönt att det var fort återgärdat & att det är bättre redan 😊.

  Jag har med en knöl i bröstet som min sambo upptäckte. Jag sökte med upp det. Det var inget farligt. Men min sambo känner med väl mina bröst 😁.

  Ja, det händer grejer hos er 😊

  Ta hand om dig & er❣️ Krya på dig kram till Bellis 🌸

  Gilla

 7. En brännskada gör så ont. Här på akuten har dom en triage så man kommer in i den ordningen man behöver 🙂 Sen vill man inte att ens barn ska skada sig, men det går så fort, Mitt barnbarn busade i sängen, ramlade ner och fick hjärnskadning. Vilket dåligt samvete min dotter fick. Hon tog mer illa vid sig än man normalt skulle göra för det var bara nån månad efter hennes pappa valde att bli en ängel.

  Gilla

 8. Fu bubblan, stackars lilla Bellis! Brännskador kan ju göra så galet ont, även om det bara är ett litet. och detta var ju rejält! Typiskt att det blev fel när hon bara ville hjälpa till.
  Fick en kallelse till mammografi i fredags, så om ett par veckor är det min tur. Fantastiskt att vi har den möjligheten i Sverige tycker jag!

  Gilla

 9. Så skönt att det gick såpass bra med Bellis! Det är ju så sant att man inte kan höka över sina barn varje sekund och ibland är läxor dyra att lära. Hoppas att hon repar sig snabbt! 🙂

  Skönt att brösten var i sin ordning också. Sånt där kan i värsta fall ta över tankeverksamheten helt om man börjar att oroa sig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s