När man själv måste förstå det !

Gråt, slit och tovor som blivit som en ond cirkel

Här är det borstat, men det är trassligt ändå !

När man varje morgon har tjafs om ett hår som är trassligt och gnuggats till tovor under natten. Samten tös som är väldigt håröm och hon gråter då jag borstar så kom hon till insikt själv att hon ville klippa det till en snygg bobfrisyr. Hon har så tjockt hår och lockigt ju längre det blir och får ständigt dessa tovor i underhåret i nacken som jag får tampas med att kamma ur trots att hon gråter och samtidigt blir jättearg för det gör ont. Kommer nästan för sent till skolan och jobbet (har gjort det t.o.m ett par gånger) för att få styr på det. I går var hon till frisören och är sötare och finare än nånsin och vet ni hon älskar det själv. Hon har gått och speglat sig massor av gånger. Så stolt över henne över att hon ville detta och att hon gick med på att få bort tovorna i håret hos frisören trots att hon grät. Tro mig jag försöker och reder ut håret varje dag, men det bildas direkt nya tovor långt in mot nacken, som större hårbollar. Det gjorde så ont i mig att se när hon satt och grät i frisörstolen, men märktes att hon vart så nöjd efteråt 🥰. Som frisören sa, halva håret försvann. Frisören förklarade det att hon har både lockar som växer neråt och utåt, men även lockar som växer inåt mot skallen och det gör att de bildar tovor. Därför kommer hon i stort sett alltid ha besvär med tovor om hon har längre hår. Nu hade vi ju i 1½ års tid låtit håret växa för det är det hon velat. Såklart ska hon få det då, det är hennes hår, hon är stor nog och hon ska känna att hon har som hon vill ha. Nu hade håret börja lossa och slitas av lite i hårfästet i pannan för att hon drar för mycket då hon försöker få det bakom öronen. Det är inte alls alltid en hitt att ha tjockt hår trots att man kan tro det.

Jag förklarade då för henne för några dagar sedan att det är såhär och att vi måste få kamma ur tovorna och att det gör ont, men att man kan använda balsam och borsta ur det i duschen, balsamsprayer osv. Såklart gör vi redan så, men nu på slutet har hon inte gått med på det då hon tycker det gör får ont. Vi har heller inte fått sätta upp det längre då hon tycker att det ömmar överallt och har jag övertalat att sätta upp det på morgonen så har hon tagit ur det ändå när jag hämtar henne från skolan. Då har det trasslat sig och bildats massa nya tovor under dagen i skolan.

Därför har vi nu båda sagt nu att hon har två alternativ

Alternativ 1 att vi går till frisören klipper lugg för att tunna ur mängden hår och trassel framtill. Dessutom minimera att det blir fortsatt mer avslitit i hårfästet. Dessutom måste mamma och pappa få reda ur tovorna annars kommer vi inte kunna borsta hennes hår snart. Vi måste sätta upp håret för att också minimera att det slits av mer i hårfästet. Sätter vi upp håret kommer det också inte lika mycket tovor under dagen. Vi har sedan innan skaffat en sådan där specialborste som ska hämma att det gör ont om man är håröm. Det har hjälpt tillviss del, men inte på det trassligaste back i underhåret i nacken. Vet inte om något hjälper då mer än att ösa på balsam när det är blött i duschen.

Alternativ två var att vi klipper BOB-frisyr och att det kommer endast lite trassel i topparna och framtill som vi får kamma ur. Hon fick fundera själv och vi väntade in henne för att hon måste få känna själv vad som hon vill. I går skulle vi till frisören och innan vi skulle dit så ville hon jag skulle visa frisyrer på båda varianterna och då sa hon att hon ville ha BOB-pagen. VET NI, hon älskar det och hon har velat testa att ha hårspännen, diadem, samt har poserat och speglar sig själv mycket ❥

Det var hennes dag igår också för att peppa henne extra då hon var så modig, samt att peppa för hon var verkligen jätteledsen i frisörstolen då det gjorde ont av att reda ur håret, tårarna bara strömmade ner ett tag. Hon fick då välja en present och hon valde en ask med massa snoddar för att kunna göra ➝ Loom Bands, vi satt jättelänge igår tösen och jag och gjorde massa olika varianter.

Rustade för vintern och satt som en smäck!

Mormor och morfar har även gett Bellis en födelsedagspresent i förväg och nu har hon fått jättebra kläder att ha på sig i vinter. Jackan är från ➝ Nordbjörn, cerise med reflex. Vinterbyxorna är från ➝ Didricksons Idre temobyxa cerise. Vantarna är supersköna och värmande från ➝ Nordbjörn Bakken med softshellvante. Mössan är med insydd reflex och kommer från märket ➝ Lindberg Night Light mössa Pink. Dessutom har även Bellis en ➝ vinterjacka från Lindberg också som hon kan ha då det är väldigt blöta och samtidigt kalla vinterdagar då den tål än lite mer väte. Den köpte jag förra sommaren på jättestor (50%) REA, det är så jag brukar shoppa sådana här dyrare plagg för man kan då komma undan till jättebra priser. Det här ovan har mormor klickat hem till Bellis från Jollyroom och det kom per post i fredags. Bellis blev toppenglad och det satt verkligen som en smäck. Ska visa er på någon gång, toppenbra.

Det är nu man ska shoppa och kika runt för man kan fynda massa bra plagg till vintern nu!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “När man själv måste förstå det !

 1. Fy vad tråkigt att vara så håröm och ha oturen att få så mycket tovor! Men hon passar jättebra i sin fina bob – det hade jag gärna också haft om jag hade haft rakare hår! När dottern hade längre hår flätade vi det varje kväll, eftersom hon är lockig så blev totalt ostyrigt annars. Själv har jag försökt att sova med fläta ibland men tycker inte att det är speciellt skönt. Dottern ville ha fläta och hade inga problem att sova med det.

  Gilla

 2. Stackarn , jag är själv så håröm så jag förstår henne. Frisyren passar henne och det blev super snyggt

  Gilla

 3. Så fin hon blev efter att hon klippte sig. Känner igen det där med tjockt hår för har det själv. Är också hår öm då jag var det när jag var liten. Jag kunde inte sköta mitt hår själv men kan det nu men behöver gå till frissan med jämna mellanrum för att det inte ska bli för långt och slitet. Vilka bra kläder hon har fått till att ha när vintern kommer.

  Gilla

 4. Ja, det är inte lätt med hår. Mamma sa alltid till mig. ”Ska man va fin så får man lida pin”. Det var många ggr hon borsta håret på mig & det gjorde ont. Men sen när man borstar själv. Så gör det inte lika ont. Man kan styra då mer.
  Vad fin Bellis blev i sin nya frisyr 😃👍.
  Så bra att hon fick en present efter en stund pina hos frissan. Stackare 😢. Vad bra att hon blev så nöjd över frissan 😃.
  Skönt att mormor kom med vinter kitt så du slipper köpa det till Bellis 👍. Det är sånt man har föräldrar & svärföräldrar till 😉
  Hoppas att din vecka har börjar bra! 🤗❣️

  Gilla

 5. Inte kul alls med lockigt och tjockt hår. Min yngsta har tampats med stora tovor sedan hon var liten, men nu börjar det bli bättre. Skönt när de väljer själva att klippa av håret för att få ordning på det.

  Gilla

 6. trassligt hår i kombo med håröm är ju verkligen inte trevligt, så kul att hon gillade sin nya korta frisyr. Hon passar ju verkligen super bra i kort hår så söt så ❤

  Gilla

 7. Så fint det blev! En BOB är klassikt och funkar alltid!
  Va bra att du skrev om varma ytterkläder för nu kom jag på att jag måste leta fram mössa och vantar till oss. Det är kyligt på morgonen, särskilt för de som cyklar på morgonen. Tack för påminnelsen!

  Gilla

 8. Åhhh vad jag känner igen det där med tovor – dottern hade konstant tovor i håret och vi, tja – för det mesta borstade vi det översta/yttersta håret så fick hon ha sina tovor….inte för att jag rekomenderar det precis. Balsamspray var annars guld värt – och när vi började fläta hennes hår innan läggdags varje kväll. Egentligen ska allt långt hår vara uppsatt under natten för att skonas från slitage.
  Härligt när man känner att man har riktigt bra vinterkläder som dessutom är snygga och omtyckta av tösen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.