En anledning till att flytta enligt dem!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

När man förenar nytta med nöje och får valuta för erfarenheten

Idag styrde tösen och jag kosan till en lekpark där tösen fick leka loss och jag satt och läste det kapitel i boken jag behövde för att vi alla i personalen ska ha läst och även skrivit under på att vi har läst dem också. Det var väldigt intressant och jag hängde med i allt. Man märker att man har det mycket i sig för jag kände igen mig i att jag redan jobbar på det sättet de skriver, men även att man får massa matnyttiga tips. Mycket i hur man ska förbereda barnen vidare in till skolans värld och väcka intresset för att lära sig läs och skrivintresset. Det kan man på en förskola göra på många olika sätt. Vi jobbar enligt ➜ bornholmsmodellen.

Det ska inte vara några problem för dig att flytta!

På tal om annat blir så less ibland på vissa sätt över vad ➜ arbetsförmedlingen har och vet att det är ett statligt företag och att de har sina regler. Jag tycker dock att man pressas ganska hårt när man är inskriven hos dem och jag tackar gudarna nu för att jag kan säga tack och hej från dem nu och att 2½ månad hos dem var gott t.o.m mer än gott nog för mig. Man måste vidga sitt sökområde då man söker jobb och att de tar inte hänsyn alls till om man har barn och andra personen också pendlar. De har sina principer såklart och det är såklart jättebra att man vidgar sina sökområden då man söker jobb just för att man får större chans att få jobb då, inte sant? Det kan man kräva av en person som kanske är singel, bor ensam eller inte har barn. Har man barn så måste man anpassa sig till en fungerande vardag mer på ett annat sätt då man inte bara kan rycka bort dem från skolan och deras trygghet. Det tar de inte hänsyn tills alls, det är känslokallt. Som inskriven på arbetsförmedlingen får man gång på gång jobb skickade till sig som de tycker att man ska söka. Jobb som jag inte vill ha alla gånger. Söker jag dem inte kan jag stängas av från a-kassa. Jag har varit inskriven på arbetsförmedlingen 2 gånger i mitt liv och båda gångerna bara några månader. Jobben jag fått är inte jobben som de skickar till mig utan de jag letat upp själv och sökt. Tycker det är lite hårt ibland, på vissa kan jag förstå att man är extra hårda. Visst måste det ju såklart vara lika för alla och ej särskilja. Dock är det inte rimligt att jag ska söka jobb 30 mil bort (som de tyckte var godkänd sträcka utan problem) säger vi och BQ pendlar, samt att Bellis går i skola där vi bor. Jag konfronterade handläggaren om det och hennes svar var att det är så de satt reglerna, men visst det är inte rimligt, håller med. De sa också att det går ju också flytta till en större stad för att få möjlighet till jobb. Visst allt låter så enkelt och så lättsamt för dem då de säger så. Det är inte så enkelt, man bor förmodligen i hus, bostadsrätt etc som måste säljas. Man har tryggheten med sin familj och vänner där man bor och enligt arbetsförmedlingen ska det då inte vara några problem att lämna allt.

De tycker egentligen själva inte att det är rimligt, men de har inte problem med att en familj med barn ska pendla båda två och att de kan trycka på att man ska flytta. De borde faktiskt korrigera sina regler och inte dumförklara både sig själva och oss. Att pendla då man har barn är otroligt knöligt, då de kanske ringer från skolan att barnet kräkts? JAHA?! jag kommer om 3 h har bara 30 mil att åka först innan jag hämtar. Samt vi kan låta våra barn vara på fritis mellan 6 på morgonen till 8 på kvällen, det är en hållbar livsstil enligt arbetsfömedlingen. Hur skulle det då vara för oss om båda då skulle pendlat?, vem kommer snabbast fram till det kräkande barnet på skolan? Ska vi tävlingsköra? Propsar de på att man ska söka jobb 30 mil bort får de i så fall ordna veckobostäder åt personen och även ordna så att det är smidigt för barnfamiljer, att gå enligt sina paragrafer är bara korkat.

Det är faktiskt pinsamt!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “En anledning till att flytta enligt dem!

 1. alltså men åhh va sur man blir på dem o så är ju försäkringskassan alltid med sina krav hatar o prata med dem … idag . DU tror inte du är piggare nu då .. gud efter 4 år sjukskr?

  skönt verkligen du slipper dem stort grattis =)
  ha en fin härlig vecka kram

  Gilla

 2. Förstår att man kan behöva utöka sökområde o även att man får vara beredd på pendling .
  Dock måste det ju vara inom rimliga gränser, 3o mil får man ju veckopendla tänker jag o med familj så är det inte att ”bara” göra.

  Flytta absolut, men då ska ju båda få jobb om man är två o är man ensamstående är det inte lätt att lämna allt o den andra föräldern ska ge samtycke m.m.
  Det får inte gå så långt att det blir okänsligt, kallt o utan någon rim o ranson. Får inte bli att de ”tvingar fram ” att man måste dela på sig te.x

  Nu är ju detta även en politisk fråga …..

  Gilla

 3. Härligt att du arbetar enligt denna modell som de önskar att ni ska göra på din arbetsplats. Skönt att slippa arbetsförmedlingen, jag tycker den är bra om man inte är inskriven 🙂

  Gilla

 4. Det där med arbetsförmedlingen håller jag med om. För de tycker det är bara att flytta 30 mil om man får jobb. De glömmer att man måste hitta bostad och kanske sälja lägenheten eller huset man bpr i. Jag har tack och lov bara varit inskriven en gång innan jag blev sjukskriven och nu skulle jag inte klara den pressen. Förlåt för sen kommentar men det krånglade när jag skulle logga in så jag kunde kommentera och gilla.

  Gilla

 5. Tycker det är konstigt att en arbets förmedling rekomenderar att man ska bo många mil bort för att ha ett jobb

  Gilla

 6. Att flytta är så klart inte det enklaste. Arbetsförmedlingens regler är trångsynta och som rekryterare skulle hag säga att de behöver ses över. Tröttsamt att få ansökningar från människor som inte vill ha de tjänster de söker.

  Gilla

 7. Jag har inte varit arbetslös många gånger i livet och därmed lyckligtvis inte haft mycket med Arbetsförmedlingen att göra. Och jag har förstått att jag ska vara glad för det, det är en stelbent myndighet utan verklighetsförankring. De gånger jag bytt jobb, har jag heller aldrig hittat något jobb genom Arbetsförmedlingen, utan hittat jobben på annat håll. Så det är en myndighet jag inte ger mycket för… 😦

  Gillad av 1 person

 8. Har just sett serien Maid på Netflix. Reagerade starkt på orättvisorna i USA när det kommer till bidrag, social hjälp, förskolor och arbete. Då har vi det iaf mycket bättre i Sverige, trots att det är helknepigt här också ibland.

  Gilla

 9. Tänker att barnomsorgen är mm är rätt eftersatt. Då jag levde ensam med barn och var inskriven på AF blev jag av med A kassan för att jag inte hann lämna 2 barn på 2 olika förskolor samt hinna till bussen på 3 minuter. Då jag ifrågasatte det svarade hon bara hur klarar andra det????? Skulle gärna vilja träffa dom som lyckades med det. Likaså att jag inte kunde söka jobb i annan kommun pga resorna. Resan skulle ta ca 2 timmar enkel väg. Som skild så får jag inte heller flytta på barnen utan pappans godkännande och han vägrade. Enl både soc och AF skulle jag lämna barnen till pappan då eftersom jag inte kunde trolla….

  Gilla

 10. Kul att gå till en lekpark. Win win. Bella fick leka av sig & du fick göra det som du behövde göra. Nämligen att läsa. Så bra att du förstår boken & att du redan arbetar så som dem skriver i boken 😊👍. Låter som en bra bok.

  Ja, vad ska man säga om AF 🤔😄. Att folk ska söka bredare. Så har det alltid varit. Men för visa går inte det absolut inte! 😠 det är inte så enkelt som dom på AF verkar tro 😡.
  Jag är med lite anti mot AF. Dem förstår mig inte alltid. Dem gör inte alltid sitt jobb tycker jag inte.

  Jag har en vän som jobbar där. Hon är två personer. En person på jobbet & en helt annan utanför jobbet. Jättego person 😊.

  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 11. Arbetsförmedlingen har sina konstiga tycken. Det kan man inte förneka.
  En vän till mig blev ombed att tacka ja till ett jobb, annars försvann a kassan, hon inte kunde ta sig till då hon hade vare Sig råd med bensin eller buss. Hon berättade för den arbetsgivaren att hon måste tacka ja till jobbet men kommer inte att kunna ta sig till det. Då ringde arbetsgivaren och skällde på dem på kontoret. De på af menade på att de gjorde inget fel utan följde reglerna. Arbetsgivaren skällde ut dem för att de skulle få anställd som inte ens kom till jobbet pga deras regler. Det slutade med att min vän behövde inte tacka ja till jobbet utan söka vidare. Ibland måste man ligga i och påpeka vad som inte funkar för dem för att de ska förstå att deras regler funkar inte i vanliga livet.

  Härligt med en tur till parken och lite läsning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s