Vilken prioritet lägger du i livet?!

Dricker gott mitt te på jobbet!
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Vilken prioritet lägger du i livet?!

God kväll och nu är det minsann GOD NATT här också. Jag har fått mitt schema nu och vi kör 4 veckors scheman som sedan bara rullar på. En vecka för mig kan vara två öppningar vid 6:15 och 16:30, samt en stängning vid 17 och en 18:30 för att de andra dagarna sedan jobba till 16 och 16:30. Det är väldigt utspritt så det är ett meck med Bellis tider för att det inte ska vara för tunga dagar för henne. Vi måste pussla det så att BQ får jobba hemifrån 2 till 3 dagar i veckan för att hämtning och även lämning ska fungera. Vi satt med det idag länge BQ och jag och har räknat och kollat och nu har vi skickat in schemat. Vi har ju fördelen så att BQ kan jobba hemifrån och då kan han hämta henne tidigare och så jobbar han klart det sista trots att hon är hemma. Då får hon trots allt vara hemma och leka på sitt rum, vila, kika på tv eller vad hon nu vill göra. Vi pratade om det på jobbet idag att man är trots allt MAMMA och PAPPA först och sedan är man tätt därefter PARTNER. Jobbet gör man för att man måste överleva och att man måste för att livet är skapat så. Det får dock inte göra så att familj, en själv eller ens övriga vardag mår dåligt då måste man se över sin situation. Därför är det jätteviktigt också att man tänker så och man får pussla, mecka och trixa för att ens barn ska ha det bäst. Man ska ha tiden över för sitt privatliv, kärleksliv m,m. Likaså de långa dagarna kan jag också sticka och hämta henne så kan hon vara med mig de sista timmarna på jobbet. Väldigt juste och flexibel personal och det känns så skönt. I morgon ska hon gå hem med en kompis klockan 13, så hämtar BQ henne där sedan runt 16

Såklart är det också jätteviktigt att man trivs på sin arbetsplats och trivs med sina kollegor. Gör man inte det, då är det något man måste se över i sin situation i arbetslivet annars. Jag har jobbat på en arbetsplats innan där jag gick in och grät på toaletten många gångar. Samt även hade sådan jobbångest att den började redan på torsdagen för att jag visste att det skulle snart bli måndag igen. Det hade lagt sig lite på torsdagen först för man visste 1 dagar till sedan helg. Dock när torsdagskvällen kom så kom det tillbaka och jag mådde dåligt igen för jag gruvade mig. Då mår man verkligen inte bra och då ska man inte vara kvar på en sådan arbetsplats. Tyvärr var ju jag det för länge och det skapar ju såklart ärrade sår i en som kanske aldrig läker.

Vad tycker du är rimlig tid att jobba, jobbar du heltid eller deltid?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Vilken prioritet lägger du i livet?!

 1. Jag har också varit på arbetsplatser, där det inte alls funkat och man gått på toaletten och gråtit. Det funkar helt enkelt inte i längden,..

  Även jag jobbar heltid, men hade jag haft ekonomin hade jag gärna gått ner i arbetstid. hade gärna jobbet halvtid, det hade känts ganska lagom.

  Gilla

 2. Jag jobbar inte då jag är sjukskriven och har sjukersättning från försäkringskassan. Däremot har jag daglig verksamhet fyra dagar i veckan. Det är jag glad att ha då det ger mig något att göra på dagarna och jag får även hab ersättning från kommunen. Har haft dagligverksamhet sen 2016 och har varit på samma ställe hela tiden.

  Gilla

 3. Har inga barn men har vänner som väljer att arbeta lite mindre än heltid under småbarnsåren i alla fall. För både sin egen skull, barnens o familjens.
  De säger att det blir kanske ingen utlandsresa varje år eller nyaste bilen jämt men det finns viktigare saker i livet.

  Tycker de gör helt rätt prioritering.

  Gilla

 4. Det där är så svårt. Levde ensam med barn och hade ett ex som gjorde allt för att som han trodde göra mitt liv till ett helvete. Tyvärr var det barnen som kom ikläm. Ändå löste jag det galet bra efter de förutsättningarna jag hade just då.

  Gilla

 5. Usch vad jobbigt det är när man känner så att det inte funkar på arbetsplatsen, att man verkligen inte mår bra av att vara där man är. Jag jobbar heltid men vi behöver inte pussla så mycket eftersom mannen jobbar natt. Någon av oss är alltid hemma.

  Gilla

 6. Ja, det är lite pyssel med vardagen. Det är så mycket som ska in 😅.

  Jag blev lite berörd av vad du har varit med om på en arbetsplats 😢. Man kämpar in i det sista. Tänker på att jag måste ha pengar för att överleva. Att ta steget att sluta ett jobb är ett större steg än vad man tror. Lite skrämmande. Men kommer man över tröskeln. Så kan det vara det bästa man har gjort.

  Jag är så glad att du verkar trivas så bra på det jobb du är på nu 😃

  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 7. Jag jobbar för tillfället 50% och pluggar 50%. Men ska börja jobba 100% efter jul. Men jag håller med dig om att det kan vara svårt att pussla ihop allting, framförallt om man jobbar som mig, oregelbundna tider.

  Gilla

 8. Vad skönt att ni ändå kan lösa det relativt bra ändå, även om det blir lite meck! Min sambo jobbar heltid och jag pluggar heltid men jag skulle inte klara av att jobba heltid, det har jag aldrig gjort. Jag prioriterar deltid, mindre pengar men mår bättre!

  Gilla

 9. Jag tycker ni tänker klokt för man behöver tid över till sig själv och kärlekslivet. Men förstår att det inte är lätt. Men skönt att ni har kunnat fixa det så det löser sig för alla 🙂

  Gilla

 10. Familjen och hälsan är viktigast av allt. Därför valde jag att sluta jobba för 8 år sedan och leva på min man. Jag skulle ta hand om mej på heltid för att helt enkelt orka i längden. Sen började jag skriva igen och tog upp journalistiken igen och nu jobbar jag iofs en hel del, men på mina villkor.

  Gilla

 11. Jag håller helt med dig. Än så länge är vår son för liten för förskola, men sen när han börjar ska vi försöka pussla ihop så att båda jobbar ca 50% alternativt en jobbar 50% medan den andra arbetar 100% så att vardagen ska gå ihop för lillens skull. Som du beskriver går ju han först och vi kommer efter det! Det är ett jäkla pussel, men förhoppningsvis går det alltid att få som man vill i slutändan då arbetsgivaren ändå vill ha kvar sina anställda 😀 så hoppas innerligt att det går vägen för er med ❤

  Gilla

 12. Det är skönt den dagen när pusslande med tider är slut, kommer ihåg det ständiga dåliga samvete för att Junior var först på dagis och sist upphämtad. Men där och då, som singelmamma så fanns det inte så jättemycket man kunde göra. Jo, jag gick ner till 90% under ett år, där Junior åtminstone inte behövde vara först på dagis den veckan han var hos mig.

  Gilla

 13. Inte alltid lätt att få ihop livspusslet. Man får sällan någon tid över till sig själv och många gånger är det inte mycket att göra något åt. Jag jobbar deltid, pluggar halvtid och jobbar lite extra på ett ställe.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.