Gratinerad kyckling med ost- och örttäcke

Ett vinnande recept på vår söndagsmiddag som smakade både gott och var enkel och snabba att göra. Grönsaksmixen till var mycket god och den hade man kunnat mumsa till vilket recept som helst så den ska jag göra flera gånger.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion: Grön 10, Blå 8, Lila 8

Ingredienser

 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Skinka 100 g, rökt i tunna skivor
 • Cottage cheese, naturell 4% 250 g
 • Oregano 1 kruka
 • Vitlök 1 klyfta
 • Ost riven 17% 2 dl
 • Svartpeppar 1 krm
 • Ris, okokt 2 dl (fullkorn)
 • Olivolja 1 tsk
 • Cocktailtomater 250 g
 • Lök 1 st, röd/röda
 • Olivolja 1 tsk
 • Basilika 1 kruka
 • Sparris 1 knippe

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingfiléer i en ugnsfast form. Täck med skinkskivor som kan ligga lite omlott. Smaksätt cottage cheese med hackad oregano och pressad vitlök. Blanda i riven ost och krydda med nymalen peppar. Bre ut blandningen över kycklingen och gratinera i ugn ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skär tomater i bitar och finhacka löken. Blanda med olivolja och vänd ner hackad basilika. Skär bort den nedersta biten på sparrisen. Hetta upp olja och stek sparris ca 5 minuter. Salta lätt.

Servera kycklingen med ris, tomatsallad och sparris.

Receptkälla Gratinerad kyckling med ost- och örttäcke enlighet med viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Gratinerad kyckling med ost- och örttäcke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.