Stockholm och du får en jättefin näsa!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Håll ut vännen, du kommer få en jättefin näsa!

Igår var BQ och jag som sagt till Stockholm eftersom jag hade inbokad tid på ➜ Nordiska Kliniken – Plastikkirurgi och medicinisk hudvård inom estetiska behandlingar. Jag har flera små födelsemärken, mindre pyttesmå vårtor och hudflikar i ansiktet och ner på halsen. Har mest på näsan och dem har jag sökt för på vårdcentralen i fler omgångar över att få bort. De har sagt att det är kosmetiskt och så har de tagit bilder. De säger de ska höra av sig och så har det stannat där. Jag har nog sökt för det sammanlagt 3 gånger under en 15 års period. Jag har gråtit många gånger för att jag fått pikar och kommentarer att oj vad födelsemärken och prickar du har in ansiktet. Det har kommit kommentarer både från vuxna och barn. Jag har kunnat sminka bort det så det inte syns lika väl. Jag har velat ta bort det i många år men faktiskt inte vågat för jag vet ju inte om slutresultat blir så bra som de säger. I somras när vi var i Stockholm skulle jag tagit bort dem då, men då var det avbokat just för att man ska undvika sol och värma då man utfört en laseroperation. Det var då på en annan klinik jag skulle gjort det på. Jag ska tillägga att jag tar inte bort det för att jag fått kommentarer utan dem tänker jag bara ”fulfingret” eller ”skit på dig åt”! Jag gör det för att jag själv mår dåligt över dem (sedan många,många år) och att jag nu har tagit mig råd att kunna göra det. Det finns också en oro eftersom det kommit fler, så jag vill då hämma den risken.

Nu läste jag mig fram och även forskat lite och sett att ➜ Dr Jakob Wikström har genomgått utbildning inom avancerad hudkirurgi och gått fler kurser inom kosmetisk dermatologi. Han är också specialist inom hud och könssjukdomar. Han jobbar varvat på Nordiska Kliniken och är mediciniskt ansvarig på sårläknings-mottagningen på ➜ Karolinska universitets sjukhusets hudklinik. Han bedriver även forskning inom dermatologi. Ja det går nämna hur mycket som helst.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Dyrt som kvicksilver och boxat i ringen

Jag valde då att ändra tiden i somras och bokade in mig hos Jakob och Nordiska Kliniken istället. Det har varit lite pirrigt och jobbig väntan eftersom det är ett ingrepp och en mindre operation. Samt ett ärrande sår i mig då jag haft komplex för mina födelsemärken, vårtor och ärr genom livet. Varför jag inte gjort något tidigare är främst priset, har ej vågat och att det är i Stockholm man måste åka. Det är väl så att jag inte tagit mig för att åka dit för en behandling. Nu tog jag tag i det och dyrt som kvicksilver var det. Han var t.o.m juste och tog bort några extra små hudflikar/födelsemärken på halsen som jag ej bad om utan kostnad. Det var en utdragen process i går och 2 h innan ”operationen” så skulle jag dit och få bedövning. Samt det var en supertjock och kletig salva jag skulle få på mig som inte fick kletas ut. Efter det på utsatt tid fick jag gå in till Jakob som också utredde min hud eftersom jag har lätt till rodnad och sköterskan sa att det kan vara rosacea. Det var lite tecken på det eftersom jag hade fått knottror, hudflikar och rodnad. Dock var det ej så utan i mitt fall var det vårtor, födelsemärken och hudknottror eller vad man ska kalla det. Samt ett konstaterade bara att jag har lätt till rodnad.

Det har ploppat upp nya genom åren sedan jag var tonåring och nu har det stannat av och varit lika de senaste tio åren. Sammanlagt hade jag 12 st i ansiktet och 4 på halsen. Vissa av dem är ju extremt små och hudfärgade så för ögat har man inte sett dem, men man ser ju att det är upphöjning på dem och det är inte så roligt då det var 5-7 på samma ställe. Alla dem är nu borta. Jag ser dock ut nu som jag varit i boxar-ringen och jag är sårig, illröd och irriterad. Så kommer det vara ett tag. Får nog räkna med 14 dagar innan det kommit en fin rodnad över allt, sedan avtar ju rodnaden mer och mer efter tiden som går. Jag är sjukskriven nu i 14 dagar, sedan ska jag återkoppla med bilder till Jakob för att se hur läkningen går. Jag kommer sedan få en fin rodnad över allt och det kan ta 6 mån till ett år tills ärren helt är som de ska vara.

Ingreppet kändes ju och det var lite obehagligt, men jag stod ut. Såklart bedövningen hjälpte, men den kändes också. Det kändes ju att han använde lasern och bitvis gjorde det riktigt ont. Han sa vid ett tillfälle – Håll ut vännen, du kommer få en superfin näsa så det är värt det. Vilket jag också ser att jag kommer få, när svullnad, rödheten och sårkorpor är borta kommer det bli helt annorlunda. Han gjorde även en metod också som gjorde att han jämnade till min hud överallt på näsan eftersom det var så många små märken och det gjorde ju att jag är än mer lite sårig nu. Allt kommer bli fint i slutändan, det är bara att härda ut och ha tålamod

[BESPARA MIG KOMMENTARER OM NÅGON NI VET FÅTT KOMPLIKATIONER EFTER LIKNANDE BEHANDLING! JAG LITAR PÅ JAKOB SOM ÄR HUDSPECIALIST OCH BEHANDLAT MIG! T A C K!!!!!]

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Vi hade även en trevlig dag förövrigt

Vi hade även dötid i Stockholm då vi valde att åka med tåg dit tidigt redan efter 8 och åkte hem 19:44 på kvällen just för att få ut hela dagen där. Efter behandlingen gick jag med munskydd för att inte visa mitt plommonstop, eller Rudolf med Röda Mulen, vilken liknelse som det är lika iögonfallande i alla fall. Vi tog lunch på restaurang ➜ Pickwick på Drottninggatan Maten på Pickwick var gudomligt gott, alltså det var som en förförelse och bland det godaste vi någonsin ätit, det tyckte både BQ och jag. Vi hade ju mycket dötid även innan min behandling som var 16 på eftermiddagen. Vi hann med att strosa runt både här och där. Vi shoppade lite smått, inget märkvärdigt. Jag köpte mig en fleecetröja på Stadium Outlet, perfekt att ha på jobbet. Samt vi köpte ett spel till Bellis och lite kvalitetschoklad. Det var väl mest det. Både BQ och jag älskar att kika i skivbutiker och roligt när de som finns kvar fortsätter att hålla i➜ Bengans vid Drottninggatan är ju drömmen då att gå in vid. Nu skulle vi inget köpa, utan nu var det mer att kika runt och drömma i musikens land. Jag hittade fler Lp-skivor med favoritartister jag hade kunnat tänkt mig sätta upp i vardagsrummet på en tavelhylla som snyggt konstverk.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Stockholm och du får en jättefin näsa!

 1. Vad tråkigt att du skall behöva gå igenom sådana kommentarer. Det finns verkligen folk för allt. Barn säger ibland saker dem inte menar. Vuxna borde ha lite mer vett vad man skall och inte bör säga till andra. Vad ord kan såra. Har alltid haft en osäkerhet personligen till mitt höga hårfäste. Många har sagt/kommenterat om detta med till mig. Många tycker det inte är så farligt. Tycker du skall göra absolut som du vill och vet att det kommer läka jättefint! 🙂

  Gilla

 2. Skönt att äntligen ta tag i något du velat göra länge. Hoppas resultatet blir ännu bättre än du önskar. Så blev det för mej när jag till slut fick min bröstförminskning. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare 🙂

  Gilla

 3. Inte dumt att åka till Stockholm en dag. Låter som en trevlig vistelse. Även det lilla ingreppet låter som att det gick bra 😊.
  Ja. En dag gör man vad som helst för att känna sig till freds. Även om det krävs smärta & obehagligt. Men jag hoppas att du till slut känner att det var värt det.
  Att resultatet blir fint 😊
  Ta hand om dig nu❣️

  Gilla

 4. vad bra att du gör det för det själv o inte för att andra har kommenterat. dem är bara dumma i huvvet som orkar kommenterra andra.

  Gilla

 5. Håller tummarna att det kommer att bli fint resultat. Mår man dåligt över något på ens kropp ska man självklart fixa det. Tycker det är elakt att skriva så som en kommentar. Det finns vissa som bara vill vara elaka som skriver elaka kommentarer

  Gilla

 6. Vad skönt att ta tag i något som man funderat på länge! Håller tummarna att det kommer att bli ett fint resultat som du är nöjd med. Härligt att ni hann med att strosa runt lite när ni ändå var i Sthlm!

  Gilla

 7. Va glad jag är för din skull att du fick göra detta som du velat göra länge. Jag tror att du valt helt rätt läkare och att det kommer läka fint ❤ kan tänka mig att du va lite pirrig innan och att det måste ha känts konstigt när de körde igång. En operation är alltid en operation. Men nu är det klart och du kan njuta mer och mer för varje dag.
  Va mysig dag ni fick med en egen dag och god mat =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.