Den traditionella är bäst!

Den traditionella köttfärssåsen är ju det bästa och det ska också vara enkelt för man har inte alltid tid att stå och göra storkok. Detta blir det fler matlådor av och flesta barn gillar ju spaghetti och köttfärssås. Här vill viktväktarna att man ska ha worcestershiresås och rivna morötter i som en extra touch. Jag hade missat att köpa hem morötter och i min köttfärssås ersatte jag rivna moroten mot tärnad paprika istället.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion: Grön 11, Blå 11, Lila 11 enligt gamla systemet
Personliga Points = per portion: 12

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ingredienser

 • Lök 1 medelstor
 • Vitlök 1 klyfta
 • Morot 1 medelstor
 • Rapsolja 1 tsk
 • Nötfärs 10% 400 g
 • Tomatpuré 2 msk
 • Worcestershiresås 1 msk
 • Lagerblad 2 st
 • Oregano 1 msk, torkad
 • Basilika 1 msk, torkad
 • Socker 1 tsk
 • Tomater, krossade 2 förp
 • Pasta okokt (typ spaghetti) 200 g, gärna fullkorn

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morot grovt. Hetta upp en panna med olja och bryn färs och grönsaker. Blanda ner tomatpuré, worcestershiresås, kryddor och socker och låt fräsa med 1 min. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra utan lock ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.

/ Receptkälla ➜ Spaghetti och köttfärssås i enlighet med ➜ Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

2 reaktioner till “Den traditionella är bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s