Tillåt dig att känna att du är värd det!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

När vardagen är ens frizoon att ha egentid!

Igår var det så härligt ute då jag gick min raska powerwalk på kvällen, det var kallt men härligt ändå. Jag gick och lyssnade på musik och även på en youtubevideo med ➜ Bianca Ingrosso. Jag hann även med ett telefonsamtal och pratade med mamma en sväng, det var en givande långrunda. Idag vaknade jag med mens och jag är därför inte lika allert idag om man säger så. Idag tog jag istället en långtur med cykeln istället för att kompensera. Jag känner mig så inaktiv om jag inte fått göra någon motion varje dag. Vi har haft full skubb idag som vi har de flesta vardagarna och snart får man landa i soffan och kika Netflix eller vad det blir. Idol går ju också, men det är inte lika lockande längre som man tyckte förr tycker inte jag. I morgon och på torsdag börjar jag 7:30 så det innebär morgonfritis för Bellis och hon är inte alls taggad på morgonen när det är morgonfritis, kan förstå det. Det är inte de fröknar hon är van vid och massa blandade barn hon heller inte känner så väl. Dock är det så, man måste så är det för alla barn och alla föräldrar att man jobbar de tider man gör. Det finns därför dessa möjligheter för barnen, hon gjorde ju då inte glädjehopp då jag berättade det direkt.

Ibland är det så skönt att rå om sig själv och det kan ju vara så mycket som man själv behöver. För mig är det olika och det kan variera från vad jag känner att jag behöver. Det här är det jag känner är min egentid när vi pratar en vanlig vardag. Jag brukar tänka att tillåt dig att känna att du är värd det?! Vad är jag värd menar jag? Jo att återhämta dig mellan varven.

Vad tycker jag är egentid och avkoppling en vanlig vardag?

 • En långdush och ha i silverprodukter som ska verka en 20 min och jag får sitta och vänta i badrummet och bara njuta medans produkten är kvar i håret
 • När tösen somnat och vi börjar kika på något tillsammans
 • En lång powerwalk och jag bara får vara jag och lyssna på det jag vill eller prata med den jag vill
 • Rasten på jobbet då jag får vara i fred och bara njuta av en mugg te
 • Gå ner på stan när jag ska shoppa till mig eller tösen och vara där själv och strosa runt
 • Ut och fotografera, om inspirationen finns där och jag ser motiv.
 • Inte göra något alls och bara ha fritid, det vill säga att göra INGENTING!

Vad gör du en vanlig vardag i veckan för att känna att du kan återhämta dig?, tillåter du dig att göra det? Vad ser du helst på tv på en vanlig vardag?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

20 reaktioner till “Tillåt dig att känna att du är värd det!

 1. Jag är väldigt noga med att ro om mig själv, kanske inte så mycket under veckorna men framförallt på helgerna innan man ska börja en ny jobbvecka. Tar en lång skön dusch, sätter mina favoritprodukter i håret, rakar benen osv. Sen ansiktsmask och en bra bok som får avsluta kvällen!! 🤍 Absolut att jag är värd det som jag jobbar & sliter 5 dagar i veckan: det är vi alla & det är väldigt viktigt att vi ibland stannar av tiden för att ro om oss själva 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Så fina bilder du tog på din Powerwolk 😃.
  Så härlig promenad du tog dig. Med härlig musik. Härligt samtal & härlig natur 🍂🍃😃.

  Det finns många saker i livet som man måste göra för att saker ska funka. Jag förstår Bellis känslor. Känner direkt ingen än. Jag måste ha någon som jag känner mig trygg med om jag ska må bra.

  Det är mycket viktigt att få egentid. Dels för mig själv & dels för andra runt om kring mig.
  Det som gäller mig att återhämta mig är att vila 1 timma på dagen. Ha någon gång i veckan där jag inte har några måsten. Utan gör det jag & min kropp behöver 😊.

  Det var mycket bra punkter som du tog upp 👍😃🤗😘

  Tv på kvällarna är mitt sätt att varva ner på. Så jag ser på allt möjligt 😊. Idol, svenska Power kvinnor, vem tror du att du är, bonde söker fru, frågesport program, polis serie. Film, serie.

  Ta hand om dig! Ha det fint❣️

  Gillad av 1 person

 3. Vad härligt med en så effektiv långrunda där du hann med en del. Jobbigt med morgonfritids för Bellis men tänker att hon kommer vänja sig med både de andra barnen och personalen om hon behöver det fler gånger. Jag tycker det är viktigt med egentid. Då vill jag gärna träna pilates men sitta och kika på netflix är inte så dumt det heller.

  Gillad av 1 person

 4. Många stunder blir det inte över till att bara tänka på sig själv. Bästa avkopplingen tycker jag är att bara få vara tillsammans med barnen och sitta och prata. Vardagsavkopplingen blir annars en stund i soffan på kvällen.

  Gillad av 1 person

 5. Egentid är väldigt viktigt. Man är inte bara mamma och fru man är en människa som behöver vara ensam ibland en stund. Solnedgång är så vackra tycker jag även soluppgång

  Gillad av 1 person

 6. helt rätt tänk, det är dom där små men ändå så betydelsefulla sakerna som är så viktigt för en själv. Kaffe stunderna tex för min del ärju något jag som ger mig det lite varje dag och sen kan det också variera lite från dag till dag i det andra ❤

  Gillad av 1 person

 7. Vilket bra ämne du tar upp. För mig kan en varm dusch vara det jag gör för att återhämta mig eller om jag har ångest. Jag gillar att gå ut i skogen på promenad samtidigt som jag lyssnar på musik eller en ljudbok. Att sätta sig i soffan och kolla på en bra film kan också vara ett sätt för mig att återhämta mig om jag gjort något som tagit energi.

  Gillad av 1 person

 8. Vi närmar oss kyligare tider. Känner det verkligen under soliga dagar eller senare på kvällstimmarna. Ruggigt; trots detta är det perfekt med powerwalks. Med eller utan vagn. Mensen vet verkligen hur den skall komma på fel tidpunkter; hoppas du slipper menssmärtor. Har missat om idol helt och hållet. Kollar tyvärr inte längre på det. Vet inte om det beror på förlorat intresse eller för att det har funnits så länge. Inte lika lockande eller spännande! 🌺

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.