Lyxigt med Oxfilé Surprise

Här är en lite ”lyxigare” lördagsmiddag och det var det värt också för oj så god rätten var måste jag säga. Nog för att Oxfilén var dyr men ibland är man väl värd det. Det som var gott var ju extra touchen med ostkrämen över filérna.

8 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion: Grön 10, Blå 10, Lila 7

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ingredienser

 • Potatis 1200 g
 • Rapsolja 1 msk
 • Oxfilé 8 skiva(or), á 125 g
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Ost riven 17% 1½ dl, lagrad
 • Cashewnötter 20 st
 • Fraiche 5% 2 dl
 • Schalottenlök 2 st
 • Vin, rött 4 dl
 • Vatten 1 dl
 • Kalvfond 4 msk
 • Tomatpuré 1 msk
 • Majsstärkelse (redning) 1 msk

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tunna skivor men, inte helt igenom. Lägg potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsfast form. Pensla med olja och sätt in formen mitt i ugnen ca 45 minuter. Krydda filén med salt och peppar och bryn den helt i margarin i en het stekpanna hastigt. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt svalna. Rör ihop ost, hackade nötter och 1 dl fraiche. Skala och finhacka löken. Koka lök tillsammans med vin, vatten, kalvfond och tomatpuré ca 5 min. Vispa ner såsreding utrört i lite vatten. Smaka av med peppar. Hit går det bra att förbereda. Skiva upp köttet i åtta skivor och lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 10 minuter om köttet önskas rosa. Värm såsen och vispa ner 1 dl fraiche. Servera köttet med såsen, hasselbackspotatis och sallad.

/ Receptkälla Oxfilé surprise Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Lyxigt med Oxfilé Surprise

 1. Ibland måste man få unna sig. såg galet gott ut tycker jag, och det ska vara gött att ”banta” eller hur? Det är ju det jag gillar mest från viktväktarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.