Koka tröjan i mjölk och sämre start!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Livet är skört och man måste tänka mer så emellanåt

Det här är en helg som haft tunga besked levererade och man var inte alls förväntad på det att det skulle kunna komma sådana besked. Ja nu pratar jag i gåtor och har du sagt A får du säga B. Ja så tycker jag också vanligtvis då jag läser sådana här texter i blogginlägg att om du inte tänker berätta vad det är behöver du heller inte skriva det. Näee det är så sant, men det är för privat för att jag ska kunna säga det och jag vill mest med det säga att det vart ingen bra start på september. BQ behövde sticka iväg igår och då gick Bellis och jag ner på stan för att hitta en övergångsjacka åt henne. Hon hade en sådan jacka förra hösten innan vintern kom och hon älskade den. Då hade hon en gul lättviktsjacka från Stadium. I går ville hon ha denna orange färg på jackan och inte mig emot alls, tycker det var läcker orange färg. Jackan är en ➜ lättviktsjacka från McKinley Intersport JR och är vind och vattenavvisande. Hon tycker jättemycket om den och är jättefin i sin jacka.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Skogsutflykt gav fläckar på kläderna

I fredags hade Bellis en skolutflykt med sin klass och där fick de plocka blåbär som de sedan gjorde till sylt och fick äta det sedan tillsammans med sina pannkakor. Kan säga att hennes kläder, jacka var jättefull av blåbärsfläckar sedan. Jag sprayade med ett fläckborttagningsmedel och tvättade det sedan i tvättmaskinen när vi kom hem sedan. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå bort då blåbär är svåra fläckar om det hamnar på kläder eller möbler. Det gick i alla fall bort som tur var.

➤ Ett tips jag har på lager då man ska få bort fläckar på sina kläder är med mjölk.

Man kokar plagget tillsammans med mjölk tills det kokar upp i en kastrull. Låt sedan plagget koka (småputtra) en stund tillsammans med mjölken på spisen. När det kokat runt 10 minuter så checkar du av lite om fläckarna är kvar. Är de kvar kokar du mer, annars lägger du plagget direkt in i tvättmaskinen och tvättar ett fullt program tillsammans med kläder i samma färg. Eftersom plagget då är varmt så måste man vara försiktig. Alternativ är ju att man spolar plagget kallt först i diskhon.

Här kan man läsa om fler husmorstips ➜ Fläckborttagning. Ja faktiskt så fungerar det. Jag har testat flera gånger och fläcken bleknar bort.

Bilderna ovan fick jag utav Bellis fröknar, så roligt att se och ha  

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Koka tröjan i mjölk och sämre start!

 1. Usch, det låter inte alls som något bra…
  Tack för tipset om fläckborttagning! Just blåbärsfläckar fick jag mycket förra sommaren. Fast mest på händerna… fick veta i år att man ska gnugga händerna med citron, så det får jag väl testa nästa gång.

  Gilla

 2. Vilken tur att du fick bort fläckarna 😊 ja säger man à så kan man säga b men kan man inte säga va det är men ändå skriva av sig så ska man kunna få göra det med 😊 hoppas det inte är allt för tråkigt

  Gilla

 3. Men så tråkigt att September inte fick en bra start. Hoppas att det reder till sig.
  Läcker färg Bellis valde!
  Fläckborttagning är något man får lära sig som förälder. Gräsfläckar på knäna var mer regel än undantag när grabbarna var små. Yesdiskmedel på och gnugga tills ”skummet” blir grönt och sen direkt in i tvättmaskinen. Det har räddat många byxor.
  Husmorstips är bra!

  Gilla

 4. Aldrig något roligt med tråkiga besked. Ibland måste man få ur sig även om man inte berättar allt. Det kanske man tar längre fram när allt har stabiliserat sig.
  Jag hoppas att det går åt rätt håll för dig & er🙏🏻❤️
  Vad bra att du & Bellis hitta en jacka.
  Kul att se Bellis gotta i sig bär ifrån naturen, blåbär 🫐. Även om det kan orsaka fläckar 😊. Tur att blåbär 🫐 fläckarna gick bort 😅. Kul att få bilder ifrån blåbärs utflykten.
  Hoppas att veckan har börjar bra för dig❣️

  Gilla

 5. Vissa saker vill man bara inte skriva ut helt av många olika skäl, vilket jag tycker är helt ok. Man väljer själv vad man vill berätta.

  Gilla

 6. Ibland måste man skriva av sej, trots att man inte kan berätta allt. Så är det för mej just nu. Kryptiskt kanske, men lättar ångesten så får det vara så.

  Gilla

 7. Men va smart sätt att få bort fläckar på. Det måste jag allt ta och testa. För fläckar är något som går mig på nerverna hela tiden. Så tack för det tipset!!!

  Hoppas att det tråkiga som hänt går att vända till något positivt ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.