Grekisk Moussaka

Jag är svag för den svenska moussakan med potatis istället för aburgine. Dock är det orginalrecept att ha aburgine i alla fall på grekiskt vis. Här får ni det receptet av mig och kan tänka mig att det blir mångas favorit!

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion: Grön 9, Blå 9, Lila 9

Ingredienser

 • Lök 2 medelstor(t)/medelstora, 1 dl hackad
 • Vitlök 2 klyfta(or), 1 msk hackad
 • Nötfärs 10% 400 g
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Tomatpuré 1 msk
 • Tomater, krossade 4 dl
 • Aubergine 2 medelstora
 • Olivolja 1 msk
 • Mjölk 0,5% 3 dl
 • Vetemjöl 1½ msk
 • Ägg 1 st
 • Ost riven 17% 1 dl

Instruktioner

Hetta upp en stekpanna med margarin och bryn lök, vitlök och färs tills det blir smuligt och får gyllenbrun färg, Tillsätt tomatpuré och låt det bryna ytterligare 30 sekunder och slå sedan i tomaterna. Låt det koka sakta ca 30 minuter, smaka av med salt och svartpeppar. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor, pensla dem med oljan. Stek auberginen på båda sidorna. Slå mjölken i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter, ta bort den från spisen och vispa ner ost och ägg. Varva aubergine, ostsås och köttfärs i en ugnsfast form, baka i ugn, 190° i 30 till 40 minuter. Servera moussakan med en sallad.

/ Receptkälla Moussaka Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Grekisk Moussaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.