Lasagne med pulled chicken – Ny favorit !

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Det var nya smaker i en lasagne och den både kändes och är lättare än vad man är van vid. Morot är en stor bas i sammansättnningen vilket också var gott tillsammans med pulled chicken. Den här var heller inte sista gången som vi gjorde.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion: Grön 11, Blå 10, Lila 10

Ingredienser

 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Salt 1 tsk
 • Peppar 1 tsk
 • Paprikapulver 2 tsk, rökt
 • Morot 2 st
 • Lök 1 st, gul/gula
 • BBQ-sås 1 dl
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
 • Mjölk 0,5% 1 dl
 • Lasagneplattor, färska 200 g
 • Inlagda jalapeños 2 st, några skivor inlagda
 • Ost 17% 1 dl, riven/rivet

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Hetta upp margarin i en panna och bryn kyckling. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll på vatten så det täcker kycklingen. Låt småkoka på svag värme under lock 20-30 minuter. Skala och riv morötter och lök fint. Dra isär kycklingköttet med två gafflar och blanda med hälften av BBQ-såsen. Blanda matlagningsgrädde, mjölk och resterande BBQ-sås. Häll ett tunt lager sås i botten på en ugnsfast form. Varva därefter lasagneplattor, de rivna grönsakerna, hackade jalapeños, sås och kyckling. Avsluta med sås och toppa med ost. Gratinera ca 25-30 minuter. Lägg på folie mot slutet om lasagnen får för mycket färg.

/ Receptkälla Lasagne med pulled chicken

Anteckning

Ju längre kycklingen får sjuda desto lättare blir den att dra isär. Servera gärna med en sallad.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Lasagne med pulled chicken – Ny favorit !

 1. Men å vad spännande detta låter! Det ska jag definitivt testa! Vi äter gärna pulled chicken hemma hos oss (jag gör den i slow cocker så den sköter sig själv vilket är perfekt!) men barnen är inte så glada i lasagne. Detta kan kanske funka!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.