Hur sköter du ditt kallblonda hår?!

Hur sköter jag mitt hår?

Idag har jag varit ledig från jobb och har även Bellis hemma just för att hon fick vara hemma en dag extra så vi garderar oss då har hon varit hemma alla dagar som de kräver med bonus t.o.m. Jag har varit till frissan och klippt mig idag och även lagt i en kall nyansering i håret. Bellis var med till frisören och hon var superduktig och fann sig hela tiden. Det var ok att ta med henne idag då det inte tar lika lång tid som när jag slingar och klipper. När vi kom hem ville hon leka frisör med sina dockor och ja hon hade ingen vanlig sax SÅKLART INTE. Jag tog då cykeln till Bellis skola och hämtade lite uppgifter som Bellis får göra under dagen idag så hon är i kapp med de andra. Samt lämnade nya och rena kläder på hennes hylla. Det har då således varit något hela tiden sedan vi gick upp i morse. I morgon och på fredag ska jag jobba denna veckan som det verkar nu i alla fall.

Fler som frågat hur jag färgar håret och hur ofta. Det kan jag svara på! Jag klipper och slingar var 12:e vecka. Efter det sedan kommer jag tillbaka efter 6 veckor och lägger i en kall nyansering och då klipper jag mig inte varje gång. Då har färgen fräschats upp igen och då håller det i 4-6 veckor till. Nu var det en sådan gång att sist la jag bara i slingor och klippte det inte. Idag la jag i nyansering och vi klippte det. Med det sagt jag klipper håret varannan gång och slingar ena gången och andra gången nyansering. Det sparar på håret och kvalitén. Det blir ”billigare” trots att det såklart blir dyrt ändå. Nyansering är också snällt mot håret i jämförelse mot färgning.

Sammanfattning: Därför färgar jag håret var 12:e vecka och nyansering var 6:e vecka. Klipper då således också håret var 12:e vecka. Ibland kanske man fräscha till och klippa om det behövs finjusteras något. Skulle jag klippa det varje gång så blir håret en enda uppklippning bara. Efter det sedan så varvar jag varannan gång och tvättar med silverprodukter hemma. Jag tvättar ena gången med ett allergi-shampoo och balsam. Gången efter med någon form av silverprodukter. Jag varvar där med färgbomb, inpackning och även silver-shampoo. Då har faktiskt mitt kallblonda hår hållit mellan frisörbesöken. Samt min hårbotten klarar också av det. Jag skrev om mina rutiner här och vilka produkter jag använder ➜ Maria Nila, F O B & Q for skin fungerar.

Nu ska vi strax cykla till vänner och hänga lite i deras trädgård i eftermiddag, ska äta lunch först bara.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Hur sköter du ditt kallblonda hår?!

 1. va fint att hon kunde va med till salongen. kul o förnya sej 🙂 måste oxå fixa mitt hår det är alldeles för slitet.

  Gilla

 2. Roligt att få veta hur du sköter om ditt hår och hur ofta du är hos frisören. Så bra att du kan gå till frisören så ditt hår klarar av att hålla färg och frisyr mellan frisörbesöken. Jag själv går kanske till frisör var 6 månader eller förra gången jag var hade jag inte varit till frisör på över ett år. Då var det riktigt slitet och hade i slutet problem att kunna sköta det på ett bra sett själv.

  Gilla

 3. Du har verkligen en super fin hårfärg tycker jag 🙂 härligt att kunna gå till frissan jag klipper inte heller varje gång jag lägger i utväxten 🙂

  Gilla

 4. Det är riktigt snyggt med det där kallblonda. Det gäller att hitta sätt som funkar för att håret ska hålla som man vill.

  Gilla

 5. Att gå till frissan är verkligen lyx. Jag går var tionde vecka och då blir det klipp och färg. Skulle varit dit idag, men min frisör ringde mig i morse och sa att han kände sig lite krasslig. Får vänta till nästa vecka, och då har det gått tolv veckor som är lite för lång tid tycker jag.

  Gilla

 6. Du är jättefin i håret 😊. Jag går inte ofta typ när det är för långt och jag inte kan kamma det då går jag haha

  Gilla

 7. Jättefin är du i håret 😃👍. Jag hade en period som jag gick va 6:te vecka. Men inte nu. Jag skulle vilja kanske gå va 12:v till frisören.
  Vad bra att Bellis skötte sig bra hos frissan.
  Det är bra att sköta sitt hår.
  Jag älskar att gå till frissan 🥰

  Gilla

 8. Jag sköter mitt själv med inpackningar med kalla toner! Ibland beiga toner och ibland silvershampo! Mycket enkelt! Revlon har bra silverbeige pigmentinpackning! Kolla min blogg där finns bild😊

  Vad kostar det att göra det hos frissan? 🤔

  Gilla

 9. Själv har jag alldeles gratis hårfärgning numera… blir mer grått för varje dag. 😄
  Gör mig absolut ingenting, kan tycka det är fint tom då jag har kort, tuff frisyr.
  Dessutom är det ju tydligen modernt, många som betalar dyra tusenlappar för det nu 🤭

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.