Grönsakslasagne med vitost

Det var en god lasagne med färskpasta och även zucchini och morötter i och det tillsammans med övriga ingredienser gjorde att smakerna blev en god komplett lasagne. Dock ska man vara försiktigt med sambal oelek, för det kan bli för starkt om man tar mer än som står.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion: Grön 9, Blå 9, Lila 9

Ingredienser

 • 250 g morötter
 • 1 st zucchini
 • 0.5 st gul lök
 • 1 klyfta vitlök
 • 1 msk rapsolja
 • 1 förp krossade tomater
 • 1 dl vatten
 • 2 dl fraiche 5%
 • 0.5 tsk sambal oelek
 • 1 tsk basilika torkad
 • 1 tsk salt
 • 0.5 tsk socker
 • 2 krm svartpeppar
 • 200 g färska lasagneplattor
 • 1 påse bladspenat
 • 1 förp vitost 10%
 • 0.5 st romansallad

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötterna i halvmånar. Skär zucchini i tärningar, skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med morötterna. Tillsätt zucchini, krossade tomater, vatten, fraiche, sambal oelek, basilika, salt, socker och peppar. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med mer sambal, basilika, salt och peppar vid behov. Montera lasagnen och börja med sås i botten på en ugnsform. Lägg på lasagneplattor och varva sedan spenat, smulad vitost, sås och lasagneplattor. Avsluta med sås överst. Ställ in i ugn ca 20 minuter. Servera med sallad.

/Receptkälla Grönsakslasagne med vitost

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Grönsakslasagne med vitost

 1. Vego lasagne är riktigt gott. Tyvärr är det bara jag som är det bara jag som äter det här hemma om man inte utesluter grönsakerna och gör den med enbart en kryddig tomatsås. Tack för tipset, ska nog göra en lite till mig själv 😉

  Gilla

 2. Detta låter verkligen jättegott. Gillar att du delar med dig av matlagningsrecept det är alltid bra. Sambal oelek har jag aldrig provat att ha i mat bara hört talas om 🙂

  Gilla

 3. Men herregud de lät ju hur gott som helst. Men va är skillnaden på vitost och vanlig ost som man äter och har till matlagning? 🙂 Smakar de annorlunda lr? ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.