Vilket ben ska jag stå på, vems syssla ska jag göra?!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Klickade direkt och då blir allt så lättare

Så enklare det blir då både BQ och jag är hemma och han inte är i Västerås, då hinner man mer med sig själv och njuta av frukosten och det hann jag idag. Han skjutsa henne till skolan och ska också hämta. Igår fick jag rodda i allt det och det tar sin lilla tid. Nu har vi båda skött så allt fungerar på morgonen och så önskar jag att vi alltid hade det. Ja nåväl nu får jag dem som är ensamstående att fnysa på näsan, men NEJ inte alls säger jag. Ni gör ett grymt jobb, men jag ”vi” är van(a) vid att vi alltid är två och kan dela upp det. Samt såklart fixar jag det, i går kom Bellis prick till skolan då det ringde in och då är man i tid även om jag hade sett att hon var 3-5 minuter innan. Jag hann också i tid och dagen startade bra.

Jag har vikariejobb nu och både igår och idag jobbar jag till kl 17. I går drogs jag med skallebank deluxe hela eftermiddagen och kvällen, så drygt. Det tänkte jag dock försöka undvika idag och idag är det ju också finfina vädret, likväl igår. Det är dock jobbigt då man får sådant där rejäl huvudvärk och man känner att det bästa vore att gå vila. Bellis får långa dagar på fritis, men idag jobbar BQ hemifrån just för att hon inte ska få lika lång dag, han hämtar henne kl 15 istället för som jag skulle gjort 17:30. Det är så trevlig förskola jag jobbar på nu, dock är det stort förskoleområde, med 11 avdelningar där och idag vart jag dubbelbokad, men jag valde att tacka ja till samma avdelning som igår, smidigast för mig såklart. Jag kom in mig med personalen och barnen här direkt och det är så roligt. Jag har varit på några avdelningar där det är småbarn och det är mycket svårare att ta in barnen där. Syskonavdelningar är lättare att jobba med, i alla fall tycker jag så. Det är inte lika tungt som det är på småbarn då det ”krävs” mer av en på småbarn. Det krävs lika mycket ansvar av en vart man än jobbar med barn. Det är lättare ändå att jobba med barn som man kan prata med på ett annat sätt. Det som är bra med att jag kommer in mig på ett stort förskoleområde är ju att det är stor risk att man kanske får jobba mycket där då, förhoppningsvis. Det som jag kände direkt med denna avdelning var att de släppte ansvaret på mig direkt och att jag fick ta egna beslut och sådant gillar jag. Då känner man att man vågar ta för sig. Får man känslan att var bara med och observera så tar vi barnen om de gråter, behöver byta blöja, sövas osv. Då brukar jag känna, vad ska jag göra då? Stå och glo runt på allt och sedan dirigera er om jag ser ett barn gör si och så. Jag brukar då fråga och säga att får jag säga åt barnen, är det ok om jag byter blöja på barnet osv. Vissa avdelningar vill inte man tar för sig så mycket och vissa tycker det är en självklarhet att man gör det. Så var det med denna avdelning, de kände direkt att jag kunde få göra det.

På tal om annat så måste jag tipsa om serien ➜ Fauda vi kikar på nu på NETFLIX, mycket spännande och bra. Det är lite åt Homeland om ni gillade den serien, SÅ KIKA IN! Nu ska jag njuta av rasten fortsatt sedan gå jobba igen,

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Vilket ben ska jag stå på, vems syssla ska jag göra?!

 1. Vi har det där pusslet ganska ofta här hemma eftersom vi jobbar om varandra ibland 😊. Det är väldigt bra om man är självständig och tar för sig.

  Gilla

 2. i bland kan det vara svårt att få i hopp livs puslet och då är är det verkligen en fördel av vara två så man får lite mer tid för sej själv 🙂

  Gilla

 3. Livspusslet är inte alltid lätt att få ihop. Är man van att kunna hjälpas åt blir drt alltid lite rörigt när man måste göra allt själv. Skönt att ni hann i tid.

  Gilla

 4. Ibland är det jobbigt att få ihop livet. Men jag tycker att du gör ditt bästa och det är det som räknas! ❤ din blogg, WOW alltså! Den är så himla fin måste jag bara få säga också. Hoppas att du mår bättre snart. Stor kram!

  Gilla

 5. Det är tufft att få ihop livspusslet, särskilt om man inte är van att klarar allt ensam och sedan tvingas göra det under en tid. Jag var helt ensam med barnen å heltid i 10 år och är så glad att den tiden är över och att barnen är vuxna.

  Gilla

 6. Vissa dagar är det tuffare att få ihop det där pusslet. Med en man som reser ganska mycket (i normala fall) är jag van vid att rodda allt själv, och vissa dagar har jag nästan slagit knut på mig själv för att få ihop det. Så ja, all kredit till ensamstående! Men det kan ändå vara jobbigt för oss som är vana att vara två om ansvaret, precis som du skriver.

  Gilla

 7. Roligt med jobb. 🙂
  Klart det är roligt att ta ansvar o inte bara se på men som vikarie ska man ju in o göra ett jobb o täcka upp för den som är borta o inte ”lära sig” tänker jag så klart de ”släpper dig” direkt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s