Det kommer ovidkomligen på sommaren

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Det kommer ovidkomligen som ett brev på posten

Jag har hunnit med powerwalks idag och jag känner att jag är taggad att komma igång igen och jag ska även sluta med socker nu. Jag mår inte bra av det. Jag kan såklart inte undvika ALLT då det finns i alla livsmedel. Jag kommer inte tillsätta eget i form av GODIS, KAKOR m,m, sådant jag menar. Det kan låta tråkigt, samt man ska kunna äta vad man vill och unna sig. Ja det tycker jag också, men jag inser att jag har ett sockerberoende nu som är okontrollerat och för att komma ur det måste jag avgifta mig från det annars kommer jag inte komma ur det. Man kan räkna nu som september bara för att sätta ett första i en månad eller vad man ska säga. Sedan får vi se hur lång tid det tar för mig att känna jag är beroendefri från det. Jag vill inte känna sug för jag är beroende utan med att man unnar sig ibland för det är gott. Förstår ni skillnaden?

Viktväktarna fungerar jättebra för mig, det är inte deras koncept som triggar igång mitt sockersug, knappast. Det är mer semestern och all glass och fika ute som ovidkomligen kommer på sommaren utan att man egentligen inte vill äta så mycket glass och fika ute, trots att det blir så ändå! Låt det få vara så helt enkelt och älta inte i det. Ladda upp istället säg inte ladda om för det låter så nedlåtande som om att man misslyckas och måste göra om och göra rätt. Ladda upp låter bättre då låter det som man ska pusha sig själv att finna en energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

En sommardag med kalla stunder

Idag har det varit en härlig sommardag med kalla vindar, men i solen och med solens hjälp så var det varmt om man satt i lä. Vi hade tvättstugan i dag i stort sett hela dagen, så vi har fått nästan all tvätt undan tvättad, det är Bellis sängkläder kvar bara som inte är undan tvättade då vi missade att bädda rent hennes säng. Det är ju såklart då således gjort nu då. Hon har lekt med sina kompisar sedan i stort sett hela dagen. Först kom ena tjejen hem till oss och lekte fram tills efter lunch då de åt pannkakor hemma hos oss. Efter lunch hämtade hennes övriga familj upp henne och Bellis och de cyklade sedan till Biltema och fikade där. Efter det har de cyklat runt och lekt på olika lekparker. Alltså Bellis har cyklat långt idag, längre än jag trodde hon skulle orka, mammas stora tjej . Jag blir ofta rörd till tårar på hennes framväxt och hon är så fin och kärleksfull.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Det kommer ovidkomligen på sommaren

 1. Igår hade vi så strålande härligt väder, men idag regna det! Kallt! Skönt att ha allt tvättat! Jag är så glad att vi har egen tvättstuga så vi kan tvätta när vi känner för det, så behöver man inte planera in flera timmar för att springa i tvättstuga! Men, tur man ändå har den möjligheten! Det hade jag nästan inte alls när jag bodde i lägenheten innan jag flyttade ihop med kjell. Jag tog med mig tvätten till kjell, till syrran och mina föräldrar för att tvätta.

  Gilla

 2. Att vara sockerberonde är inte alls roligt, Själv har jag blivit fri från det. Jo jag käkar godis ibland men kan absolut inte käka lika mycket förut då jag blir illamående om jag käkar för mycket. Heja dig och jag tror absolut du kommer klara detta om du bestämmer dig. Jag tror den första perioden är värst men när man väl har kommit över den så blir det lättare sen.

  Gilla

 3. ja socker som kakor o bullar o allt sånt är inte bra. jag är i en period i min diet att jag få pngest om jag äter en kaka.

  Gilla

 4. Jag förstår dig precis när det kommer till att begränsa det där onödiga sockret! Det har blivit allt för mycket av den varan för mig i sommar! Glass och choklad är bovarna för mig…Det kanske får bli ett sockerfritt septempber 🙂

  Gilla

 5. En vän sökte hjälp för det. Fick att hon ska äta lågkolhydratkost och inte äta havregryn, potatis, äpple m.m m.m m.m då det triggar sockerbegäret… Var många saker som triggar sockerbegär då man är riktigt sockerberoende..
  Ej heller lightprodukter utan neutral yoghurt med färska bär i.

  Gilla

 6. Efter alla år har jag till slut lärt mej att leva på ett sätt som fungerar alla dagar på året, även under sommar och ledigheter. Det är en otroligt lättnad och väldigt stor hälsovinst. Jag avstår inte socker, men har lärt mej att äta en begränsad mängd.

  Gilla

 7. Vad härligt att du har börjat med dina Power woks i gen det ska jag med göra 🙂 jag håller med dej under sommaren blir det mer fika en det är andra dagar på året 🙂

  Gilla

 8. Sommaren är verkligen en tid då man unnar sig det ena än det andra. Glass hit och fika dit. Visst ska man kunna unna sig saker, men ibland blir det för mycket. Brukar oftast lösa sig nör nån kommer in i rutiner igen.

  Gilla

 9. Jag har också bestämt mig för att sluta med allt onödigt socker. Som du säger, finns det i många maträtter och det är svårare att låta bli. Men jag ska i alla fall undvika socker som i godis, kakor och så vidare. Behöver få bort några kilon runt midjan – och där är sockret en av bovarna…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.