Lövbiff med fyllning och rotfruktsgratäng

Ett gott och festligt recept med blandade rotfrukter och rullade lövbiffsrullar, det var väldigt gott tillsammans. Lövbiff ska ju heller inte förberedas så länge med då det är så tunt kött och blir klart snabbt och rotfrukterna klarar sig ju själva i ugnen. En god fredagsmiddag som både vuxna och barn kan tycka är gott.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion: Grön 5, Blå 5, Lila 3

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ingredienser

Potatis 4 st

 • Morot 2 st
 • Rotselleri 1 bit(ar)
 • Palsternacka 1 st
 • Vitlök 1 klyfta(or)
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 1 dl
 • Mjölk 0,5% 1 dl
 • Lök 1 st, gul/gula
 • Champinjoner konserv 180 g, skivad, 1 burk
 • Örtkryddor 1 msk, t ex dragon, basilika, persilja
 • Lövbiff 500 g
 • Senap (dijon) 2 msk
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Instruktioner

Skala potatis och rotfrukter, skär i mindre bitar och lägg i en smord ugnsfast form tillsammans med pressad vitlök. Strö över salt och peppar, blanda mjölk och grädde och häll över. Sätt in i ugn 200° ca 40 min. Hacka löken, fräs lök och svamp ihop, krydda med dragon, basilika och persilja så att det blir grönt. Låt det svalna. Bred senapen på lövbiffarna och lägg fyllningen på halva. Vik ihop biffarna och stek dem 1-2 min på var sida. Servera med rotfruktsgratängen och sallad.

/ Receptkälla – Lövbiff med fyllning och rotfruktsgratäng

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Lövbiff med fyllning och rotfruktsgratäng

 1. Men oj vad sugen jag blev på det här nu🙂 älskar att du delar resept man vill inget annat en att ställa sej vid spisen när man ser det här 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.