Vegetariska Köket – Pasta rosso!

Här kliver vi in i det vegetariska köket igen och provar på Pasta Rosso med Italienska inspirationer. Både tomater, basilika och salladsosten bistår med sina smaker som gör att rätten blir extra god. Det här blev också en ny inspiration för oss och den här rätten kommer vi absolut göra igen.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion: Grön 10, Blå 10, Lila 10

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ingredienser

  • Pasta okokt (typ spaghetti) fullkorn 250 g
  • Lök 1 st, gul
  • Morot 4 st
  • Rapsolja 2 tsk
  • Vitlök 2 klyftor
  • Grönsaksbuljongtärning 1 st
  • Tomater, krossade 1 förp
  • Fraiche 5% 2 dl
  • Salladsost (feta) 10% 150 g
  • Basilika 1 knippe

Instruktioner

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Hacka lök och riv morötter. Fräs i olja tillsammans med pressad vitlök tills det mjuknar. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och fraiche och låt puttra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen med pastan, smula över salladsost och hackad färsk basilika.

/ Receptkälla ➜ Pasta rosso med salladsost

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Vegetariska Köket – Pasta rosso!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.