Ska vi kunna bada mer i år

När avskriver vi sommaren och skriver på för hösten?

Kommer vi bada mer i år tror ni? Nu pratar jag inte om att ”kallbada” utan tror ni det blir fler varma dagar så vi kommer kunna göra det? Det är väl ytterst tveksamt, men det kan säkert bli fler härliga sensommardagar får man hoppas. Man vill ju inte tro att sommaren är över. Att det kommer komma fina dagar det är klart. Hösten är ju vacker och den brukar ju erbjuda fler fina dagar. Skolstart för mig är ju första tecknet in i hösten. Vi får hoppas på lite brittsommar och fina höstdagar här fram över, det ser jag fram emot.

När tycker du det är höst och tror du att vi kommer få fler värmeböljor så vi kan häcka vid stranden?

Friska raska steg på morgonen

Idag har det varit alla slags väder ute, både regn, svalare, lite sol och mulet. Nu ser det ut att bli regn igen och precis nu när jag skriver hör jag att det smattrar på rutan och det regnar igen. I morse tog i alla fall jag och Bellis en promenad då vi tog oss till skolan. Eller nåväl, jag tog promenad och hon cykla. Det gick ju så bra det med, hon är toppenduktig på att cykla. Samt vaddå?! jag är toppenduktig på att gå eller vaddå?

Idag när jag kom hem igen efter ha lämnat henne från skolan var jag varm och öppnade balkongdörren och slängde av mig alla kläder utom trosor och en top. Jisses första gången på länge, men efter några minuter så började jag frysa. Det var skönt faktiskt och satt mig sedan på det och drack varmt gott te, mums och mys.

Känner ni igen er? är era barn lika, att de aldrig vill ha sina jackor på sig? På morgonen ska hon ha då vi cyklar till skolan. Sedan ska hon inte ha den på sig. Hon fryser inte och hon erkänner inte att hon fryser för tydligen är det ”coolare” att ha tröjan bara. Nyss skulle det bara vara kortärmat också eller bara klänning. Nu har jag fått henne att gå med på att ha byxor och tröja eller klänning med ärm och tights.

Det är ju såhär det ska vara också, de växer och lär sig på det viset. Hon kommer ju för eller senare ganska snart frysa och då kommer hon sätta på sig. Dessutom rör de ju på sig så mycket mer än vad vi gör så vi fryser ju mer också. Idag har jag i alla fall köpt nya gympadojor för utomhus till henne. Hon har vuxit ur sina skor i sommar. Jag blir helt fattig på henne nu känner jag. Jisses vad man fått shoppa nu, det ena med det andra.

Jag vet att alla föräldrar säger väl som så att ”oj vad du har vuxit i sommar”, men det är faktiskt så för hon har vuxit ur en hel klädstorlek och sina skor, hon har bara ett par hon kan ha nu. Samt hon har ett par till nya gympaskor som hon knappt använt, men det är för inomhus, de ska hon ha nu på gymnastiken. Därför behöver jag köpa ytterligare nya lite längre fram i höst, MY GOOD!

Känner ni igen er som barn att ni heller inte ville ha för mycket kläder, eller ja det som mamma och pappa ville?. Samt känner ni föräldrar som läser igen er med era barn?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Ska vi kunna bada mer i år

 1. För min del så jag jag inte ens badat i år haha men jag tror att det kan komma någon mer varm dag men jag tror inte dom kommer vara många dock som man vill men men man vet aldrig.

  Gilla

 2. min bror brukar bada ända in i oktober men han tar bara ett dopp. tycker själv det är alldeles för kallt nu med bad.

  Gilla

 3. Jag är inte mycket för att bada alls men nu när det inte är nån värme på dagarna tror ju inte jag heller att det är så varmt i vattnet . 🙂 tycker att det är härligt att hösten är på väg 🙂

  Gilla

 4. Nog för att vädret nästan skriker höst så är jag inte alls redo för den än… fick för lite sommar med sol o värme.var ett par veckor o sen kom höstvädret på en natt…hoppas på fina varma dagar i augusti, september annars blir den mörka tiden alldeles för lång.
  Bad blir det däremot inte 🙂

  Gilla

 5. Här känns det som höst, det är kalla kvällar och vinden värmer inte alls längre. Även om augusti är en sommarmånad så är det för mig höst nu sett till vädret. Min dotter vill inte heller ha så mycket på sig. Jackan åker på på morgonen såklart men inte mer sen.

  Gilla

 6. Igår var jag till en badplats vid havet o jag var HELT ensam där. Jag badade inte, hade inte badkläderna med men hade ju kunnat bada näck 🤣 men ingen handduk och det blåste o var kallt i vinden så jag avstod. Dock är ju havet varmt nu så det är ju nu man skall bada. 🤣 men icke jag… jag badar bara för att JAG är varm.

  Gilla

 7. Jag är en rejäl badkruka och tror inte det blir fler bad utomhus för mig i år. Men hoppet är ju det sista man överger, så vem vet? Blir det riktigt varmt igen, kanske det inte är omöjligt att det blir ett sista bad. Men jag är tveksam. 😁

  Gilla

 8. Tveksamt om jag kommer att bada i havet mer i år.. är ju en badkruka 😀 Kanske i helgen isf, då vi ska till sommarhuset. Och sommaren kan bara inte vara över redan!! Det kan inte bli höst i början av augusti!!! Det MÅSTE bara vara varmt lite till… även om det känns tveksamt just nu…

  Gilla

 9. jo, shopping blir det bara mer och mer av ju äldre barnen blir, saker går oftare sönder också känns det som, eller kommer bort..ingen som har jacka på skolan nu så barnen brukar inte vilja ha det, de vill ju vara som alla andra

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.