Kycklinglåda med krämig sås

En god och enkel rätt i all sin prakt som passade jättebra i går på vår middag. goda smaker och såsen gjorde ju pricken över i över kyckling. Den här gör vi gärna om igen, Mycket god! I grundreceptet på viktväktarna har man färskost och rivenost i och det ger ju mer SP, men i mitt recept är det borttaget, och jag tycker inte att osten behövdes.

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portionGrön 9, Blå 7, Lila 2

Ingredienser

 • 800 g potatis
 • 600 g kycklingfilé
 • 2 tsk flytande margarin
 • salt
 • svartpeppar
 • 0.5 tsk paprikapulver
 • 1 st röd paprika
 • 1 påse romansallad

Såsen

 • 2.5 dl matlagningsbas 4%
 • 1 msk oxfond
 • 1 tsk sambal oelek
 • 1 msk chilisås
 • paprikapulver
 • salt
 • svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatis. Dela kycklingfiléerna i bitar och bryn runt om i margarin. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprikan och lägg över kycklingen. Blanda matlagningsbas, fond, sambal oelek, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp. Häll den varma såsen över kycklingen och ställ in i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg och kycklingen är klar. Servera med pressad potatis och sallad.

/ Receptkälla ➜ Kycklinglåda med krämig såsViktväktarnas grundrecept med osten kvar i för den som vill ha det!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Kycklinglåda med krämig sås

 1. Hittade det men är dock 7sp på lila i appen. Men ser att du inte tagit med bla förskosten i ditt recept så är väl därför? Men du som gjort utan förskost, blev det krämigt och såsigt och gott ändå? Kan vara kul å prova båda varianter Men om det är gott utan är det ju bra å spara sina sp

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s