Nötfärsbiffar med soltorkad tomat

Inser att biffarna ser inte så goda ut på min bild, men lovar att de vart de minsann. De gjorde sig bra tillsammans med den kompott jag gjort med bulgurn. Här är det flera ingredienser som är goda tillsammans och det är tomater, fetaost i biffarna. En ny och härlig touch på goda biffar.

1 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 11, Blå 11, Lila 11

Ingredienser

 • Nötfärs 10% 90 g
 • Soltorkade tomater, torra 2 st
 • Persilja ½ msk
 • Dill ½ msk
 • Salt 1 krm
 • Peppar 1 krm
 • Bulgur, okokt ½ dl
 • Pesto 1 tsk
 • Spenat, färsk 1 dl
 • Lök 1 st, röd
 • Salladsost (feta) 10% 1 skiva(or)
 • Tomat 1 st

Instruktioner

Blanda färs med hackad soltorkad tomat, örter, salt och peppar, forma till biffar. Grilla runt om i ugn eller på utegrill ca 10 min. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Blanda bulgur med pesto, spenat, hackad rödlök, fetaost och tomat. Servera till biffen.

/ Receptkälla ➜ Nötfärsbiffar med soltorkade tomater

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Nötfärsbiffar med soltorkad tomat

 1. Alltså soltorkade tomater har jag aldrig förstått tjusningen med. Men jag har gärna i hackade oliver i färsen det blir jättegott. Fast ja jag vet ju inte vad oliver är i points.
  Bulgur gillas inte alls av min familj tyvärr.
  Jag tycker det ser gott ut och jag hade gärna provsmakat det, trots de soltorkade tomaterna.

  Gilla

 2. Biffar är alltid gott, biff med potatis o löksås är ju jättegott. Tyvärr var inte dessa något för mig dock pg a allergi mot en del saker som var i. Bulgur har jag aldrig ätit…

  Gilla

 3. Det där låter väldigt gott! Jag är också förtjust i sådana där blandningar som din bulgur. Men äter Bellis den typen av mat? Det gör tyvärr inte våra barn… de vill inte ha för mycket ihopblandat och äter inte alla grönsaker.. Tyvärr! 😦 Fast jag var också väldigt petig när jag var liten så det kanske vänder snart 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Isabelle Gillar de mesta, men visst allt vi gör gillar hon ej. Vi får mötas på halva vägen då att hon kanske ex får potatis till istället, eller tvärtom får köttbullar till osv. Vi kan även ta undan bulgur innan vi har i det andra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.