Vegetarisk bolognese

Alltså jag kan bara säga tumme upp. Testade det här receptet igår kväll och det var så friskt och gott. Det här kan alla i familjen också gilla då det inte är några konstigheter utan Spaghetti och köttfärsås med då på vegetariskt vis.

1 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
2-9

Ingredienser

 • Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti) 50 g
 • Morot 1 st
 • Stjälkselleri 1 st
 • Lök 1 st, gul/gula
 • Vitlök 1 klyfta(or)
 • Olivolja 1 tsk
 • Vatten 2 dl
 • Grönsaksbuljongtärning ½ st
 • Röda torra linser ½ dl
 • Tomater, krossade ½ förp
 • Tomatpuré 1 msk
 • Basilika 1 tsk
 • Timjan 1 tsk

Instruktioner

Koka pastan enligt förpackning. Finhacka morot, selleri, lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn grönsakshacket. Tillsätt vatten, buljongtärning och linser och låt koka i cirka 10 minuter Tillsätt tomaterna och red med tomatpurén. Krydda med salt, peppar och örter. Häll av vattnet från pastan, blanda med grönsaksröran och servera.

/ Receptkälla➜ Vegetarisk Bolognese Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s