Indonesisk kycklinggratäng

Att smaka olika nya smaker och även testa andra kulturers maträtter på något vi gör på vårt vis, det älskar jag. Det här är en jättegod rätt som går hem i de flesta hem och gillar man lite smakrik mat säger jag bara nom nom !

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 11 Blå 9 Lila 9

Ingredienser

 • 600 gr Kycklingbröstfilé
 • Paprika 1 st, grön
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2 dl
 • Vitlök 1 klyfta(or)
 • Curry 2 tsk, 1-2 tsk
 • Sambal oelek 1 tsk
 • Mango chutney 1 dl
 • Ris, okokt (fullkorn) 2 dl

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form. Strimla paprika och lägg över kycklingen. Blanda matlagningsbas med pressad eller riven vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn tills kycklingen är klar, ca 20-30 minuter. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.

Receptkälla – Indonesisk kycklinggratäng Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Indonesisk kycklinggratäng

 1. Men så gott. Vi äter en del kyckling hos oss just för det är ”gratis” då man viktväktar. Kyckling i sig är rätt smaklöst så även jag som inte gillar stark mat behöver något extra i det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.