Favorit i repris – Svensk Moussaka

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Igår gjorde jag den godaste moussakan igen, vår nya favorit. Moussaka är en rätt som har ursprung från medelhavet och mellanösten. Då använder man aubergine och lammfärs. I det här receptet har viktväktarna valt att göra en svensk touch på receptet och bytt ut lite ingredienser.

Recept är baserat på 4 portioner

❏ Grön 10 ❏ Blå 10 ❏ Lila 5 = SP per portion

Ingredienser

 • Potatis 800 g, mjölig
 • Rapsolja 2 tsk
 • Lök,2 st, gula
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Nötfärs 10% 300 g
 • Tomater, krossade 1 förp
 • Tomatpuré 1 msk
 • Vitlök 1 klyfta
 • Köttbuljongtärning 1 st
 • Basilika 1 tsk, torkad
 • Ost riven 17% 1 dl

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Lägg i en plastpåse med olja och salt och blanda runt. Lägg över i en ugnsfast form. Sätt in i ugn tills potatisen nästan är mjuk, ca 30 minuter. Skala och hacka lök. Hetta upp margarin i en stekpanna och bryn löken tillsammans med färs. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, buljongtärning och basilika. Smaka av med salt och peppar. Småkoka såsen under lock 10-15 minuter. Bre köttfärssås över potatisen, strö över osten och gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Servera med sallad.

/ Receptkälla ➜ Svensk Moussaka Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Favorit i repris – Svensk Moussaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.