Vilken semesterprick är du!? Böda eller Grekland?

Vilken semesterprick är du?

När du är på semester, känner du att du vill typ hyra en stuga nära havet och vara där tills du åker hem för den veckan? Vill du hyra stuga eller plats på en camping och vara där och utforska den?! Vårt lands populäraste camping är ju ➜Böda camping och där finns ju verkligen A L L T. Det finns matbutik, träningscenter, frisör, beach, vattenland/pool. Skulle du nöjda dig med det och känna att det är där du vill vara en vecka? Vi har ju varit så att vi hyr stuga som är förhållandevis nära de utflyktsområden vi tänkt så det inte blir så långa bilutflykter. Dock nu sedan Bellis är med också och har önskemål vad hon vill göra så blir semestrarna mycket dyrare. När vi var på Mallorca 2019 och hade all-inklusive så var man ju nöjd med det och man höll sig där så att säga. Det fanns ju flera platser man kunde se och göra där man kunde gå till. Samt man hade fler olika pooler och även stranden. Ja nåväl den resan går ju såklart inte jämföra med en Sverigesemester, man kommer ju hur som haver inte upp i samma priser som en utlandsresa. Dock kan man tänka till på ett annat sätt och faktiskt uppleva den semestern man vill ändå men inte åka runt på allting.

Är en camping gott nog? Eller måste man göra allt på den semesterort du reser till?

För att återgå till frågan så nästa sommar ska vi tänka mer så att vi kommer hyra stuga eller campingplats där vi ska vara och att vi kan cykla och gå till platserna vi vill besöka. Det blir för mycket bilåkande och det blir för mycket entrebiljetter och inträde som kostar på allt man ska göra. Vi anser att nästa sommar om vi inte kan åka till Grekland som vi hoppas på så kommer vi hyra stuga på en ”större” camping där det finns mer utbud så gör man 1 max 2 utflykter med bil utöver och de utflykterna kan bli den dagen man är på väg till campingen och den dagen man åker hem från campingen då får BQ och jag mer semesterkänsla också. Det är så träligt och sitta i bil till allt man vill göra. Det blir för mycket luncher ute, glass m,m. Är man på plats på en camping så ser man till att man äter maten hemma också för att man är ”hemma” då ändå. Det blir inte att man äter lunchen hemma eller tar med då man åker på utflykter för man vill inte ha mer att släpa på än man behöver. Samt är man mitt i utflykten då det är lunch, ja då äter man där man är och det blir på uteställen. Allt är igenomtänkt också för att det ska fungera även då.

Jag kan känna att man MÅSTE se det och det och det när du är på ÖLAND, GOTLAND, HALMSTAD, VÄSTKUSTEN ja för att nämna några. Har man inte besökt och gjort det det det då har du inte gjort allt på din semester. Det är för mig ett dyrt tänk och man har faktiskt inte pippis kappsäck att häva ur pengar ifrån. Nog för att vi gör det vi har råd till. Bellis har fått nej på flera saker hon vill göra. Samt man berättar heller inte allt för henne för det hon inte vet det vet hon ju inte. Vi känner i alla fall nu 2 semestrar i rad och när man reser med ett mer medvetet och större barn så måste man tänka till vart man ska bo och vad man gör för utflykt utöver boendet för som vi gjort nu två somrar i rad att vi åker på något varje dag det blir för dyrt. Då lägger jag hellre till det på ett mer populärt resemål så har man ”allt” på plats istället. Fast jag är ju också en fotomänniska och älskar att se nya platser, så egentligen skulle jag vilja göra utflykter själv också för att få upptäcka i lugn och ro. När man har ”mindre” barn är det svårt att få dem att gilla samma som vi. Man får helt enkelt mötas på halva vägen

Vilken semesterperson är du och vad föredrar du? Är du den resande som tycker om att luncha ute och göra fler dagsutflykter. Är du den som känner dig tillfreds dit du kommer och att du inte behöver annat än det? T I P S A gärna också om vilken camping du tycker är den bästa du campat på?!

Hur är det med dig? och sträck-kollat serie

Noncha mina fula naglar med utväxt, ”egenfilade” De ska göras om i morgon!

Ni är fler som frågat hur det är med mig om jag blivit bättre, tack så mycket. Jag får svara JA och NEJ på den faktiskt. Jag mår bättre i halsen men det är det enda och det har jag nog konstaterat att det är pollen jag känner av nu eftersom gråbo börjar blomma nu och har gjort lindrigt ett tag. Jag har dock blivit mer matt och igår hade jag som rejäl mensvärk. Det kändes också som irritation och obehag i ”fiffi” om man säger.

Igår kväll mådde jag också illa och frös. Ja ni hur ju alla tänkbara symptomer över att jag har fått UV- inflammation. Jag kontaktade sjukvården i morse och har nu fått utskrivet antibiotika jag ska äta i 5 dagar. Ja än så länge märker jag ingen skillnad men de sa att om det inte blivit någon förbättring på 4:e dygnet skulle jag återkomma för då behöver de ta odling och vad de nu gör. Med det sagt kan ju då UV gått för långt så det blivit för skarp inflammation. Dock ska vi inte tänka så nu heller, inget som talar för det.

Igår var BQ ute och åt med killkompisar och kom hem vid 24 tiden. När tösen somnat efter 20 så låg jag sedan och sträck-kolla på serien ➜ Young Royals på Netflix, kan varmt rekommendera den. Det var precis sådär lagom behagligt och vad jag orkade med igår. Jag hade tänt upp ljus och låg på soffan med filt och kudde, hur härligt som helst. Måste säga att det var en fullpott och mycket bra spelat av alla skådespelare i serien.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Vilken semesterprick är du!? Böda eller Grekland?

 1. Jag är nog den som skulle föredra stuga då man kan stänga in sig på ett annat sätt än om man bor på en camping. Att man skulle behöva gå till en dusch på campingen är något jag inte skulle gilla. UV kan vara drygt. Hade för några år sedan UV som gick upp till njurarna så var tvungen att äta antibiotika och när jag var på vårdcentralen så tog de både temp och blodtryck. Jag hade feber plus att de upptäckte att jag hade lågt blodtryck. Skulle från början bara lämna urinprov men det slutade med att de tog blodprov också. Fick veta av sköterskan på boendet efter att lågt blodtryck och feber kan vara symtom på blodförgiftning, men som tur var gick det inte så långt.

  Gilla

 2. Jag är med en semester Persson som mer är hemma och tar det lugnt har inte åkt på semester alls ❤ jag gillar mest att se på gamla saker och kvarter

  Gilla

 3. Jag har svårt att vara på ett och samma ställe en hel semester. Skulle aldrig klara av att vara på en camping hela semestern, blir alldeles för rastlös och det är för mycket folk så tätt inpå. Det är inte min grej alls.

  Gilla

 4. Det beror på, måste jag svara på den frågan.
  Jag har under månaden i husbil insett att jag inte tycker något vidare om campingar, det låter för mycket helt enkelt.

  Eftersom jag är journalist och bla ha resor som specialitet, reser jag med olika ”ögon”. I sommar har vi rest för att hitta saker att skriva om, inte för att koppla av – det gör jag på en resa särskilt avsatt för att just lata mej. Då blir det ofta en all-inclusive på ett resort med paradisstrand, men vi har ju inga barn att ta hänsyn till.

  Gilla

 5. Jag är ingen campingtjej men jag älskar att resa. Det kan vara Sverige det kan vara utomlands. Men vill gärna åka på utflykter, uppleva och testa mat ute. Gillar inte all Inclusive fast det är nog ett bra val när man har barn med.
  Kram Kajsa
  httös://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

  1. Ja samma här jag gör det, men det blir inte på samma vis då man har barn med, då måste man tänka till mer medvetet och anpassat så att alla håller humöret uppe och det blir lyckade utflykter och tyvärr får man ju själv offra vissa saker man själv vill för barnen tröttnar ju om vi ska gå se och utforska naturen på ett sätt som inte intresserar dem. Men mötas på halva vägen brukar vara lyckosamt och att man lägger upp en dagsplan så barnen vet när det är dags för deras utflykt så de vet att den komma skall också.

   Gilla

 6. Jag skulle nog ha svårt både att befinna mig på en camping under en hel semester liksom bara befinna mig på hotellområdet när man åker utomlands. Jag kan förstå tjusningen, inte minst om man har barn med på resan. Och jag skulle säkert välja en camping eller ett hotell med många bekvämligheter – som den camping du beskriver. Sen skulle jag ändå göra utflykter i området på dagarna.

  Sen spenderar jag nästan alltid sommarsemestern i familjens sommarstuga långt ute i skärgården, det är min avkoppling på somrarna. Utomlands åker jag gärna på hösten eller vintern.

  Gillad av 1 person

  1. Ja hade jag haft den möjligheten hade jag också varit väldigt nöjd med det. Sedan hade man under sommarens gång åkt på en handfull utflykter. Då blir det mer uppskattat på något sätt. När man ska trycka ihop allt på en vecka då blir det lite tröttsamt och man uppskattar det inte på samma vis för man är trött på att sitta i bil så =D Jag är inte heller någon campingperson, jag vill vara vid kust vatten och känna ledighet =D

   Gilla

 7. Tillägg.. menar ju inte att man åker nånstans varje dag på semestern men någonting så man inte bara ser hotell eller campingområdet hela veckan.
  Är det jättefint väder så blir det ju givetvis stranden 😊

  Gillad av 1 person

 8. Skulle inte kunna vara på en camping en hel vecka hur mycket jag än tycker om campinglivet. Nä, vill se mig om lite o allt vackert o roligt är ju inte på cykelavstånd.vill likaså äta ute nån dag o inte bara laga mat där man bor, är ju inte på semester varje vecka liksom 🙂

  Likaså skulle jag aldrig kunna åka utomlands o bara se hotellområdet o stranden. Nä, vill se hur det ser ut utanför turiststråken o se det riktiga Grekland ( som exempel). Man kan både hyra bil o åka taxi eller lokalbussar.

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar också att se och upptäcka och göra saker, men det tror jag man gör mer av då man reser utan barn, barn uppskattar inte att åka och kolla på olika natur och sådant som en annan skulle uppskatta. Så för att det ska fungera får man mötas på halva vägen att nu är det mammas tur att stanna här och titta en stund efter det sedan åker vi till osv. Dock behöver man vara på ett ställe mer än en vecka då känner jag för det blir jobbigt att åka iväg varje dag. jag gillar också charmen att ute och äta och testa olika mat, men det gör man inte heller på samma sätt då man har barn, tyvärr inte. Men håller med dig mestadels =D

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.