Ugnsbakad lax med dillsås

Fisk måste vi äta mer av och jag tycker om fisk trots att man slarvar med att inte äta upp till 3 dagar i veckan. Här är ett gott recept som du kan göra och äta tillsammans med morötter, sockerärter och potatis som det står i receptet. Du kan också äta den tillsammans med såsen, laxen och sallad och strö lite hackade pinjenötter över laxen. Välj själv den blir i vilket fall som helst en god middag. Jag ger er i alla fall originalreceptet från viktväktarna

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön 13 Blå 8 Lila 3

Ingredienser

 • Potatis 800 g
 • Morot 4 st
 • Lax 500 g
 • Salt ½ tsk
 • Citronpeppar 2 krm
 • Sockerärter 150 g
 • Matlagningsvin, vitt 2 dl
 • Fiskbuljongtärning 1 st
 • Majsstärkelse (redning) 2 msk
 • Matlagningsyoghurt 8% 2 dl
 • Dill 1 dl, hackad
 • Socker 1 tsk

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Skala och dela morötter. Lägg ner med potatisen när ca 5 minuter återstår. Lägg lax i ugnsfast form, krydda med salt och citronpeppar. Tillaga i ugn ca 20 minuter. Koka upp matlagningsvin med buljongtärning och red med såsredning, låt småkoka ett par minuter. Blanda ner matlagningsyoghurt och dill, smaka av med socker och ev. lite salt och peppar. Servera lax med kokt potatis, morötter, sås och skivade sockerärter.

Receptkäll ➜ Ugnsbakad lax med varm dillsås – Viktväktarna

Anteckning

Låt inte såsen koka efter att yoghurten blandats ner, då den kan skära sig.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Ugnsbakad lax med dillsås

 1. Hej! Tack för receptet, det verkar gott, alltid kul med nya recept som redan är testade 🙂 Fann hit till din blogg via en gammal kommentar från flera år tillbaka på min egen blogg så det var kul att återse dig här 🙂
  Ha en fortsatt fin helg!
  Christina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.