Paella utan skaldjur !

Här har du den unika paellan, vi är inte alla storälskare av skaldjur och då måste ju även vi få en god paella. Här har jag haft i ärtor och kyckling istället. Mycket god och den kommer passa hela familjen. Då det är ett storkok också så kan du ju ha den som en festmåltid!

4 portioner = Hela receptet
SmartPoints = per portion
Grön9 Blå 7 Lila 1

Paella med kyckling och ärter

Ingredienser

 • Vatten 9 dl
 • Kycklingbuljongtärning 2 st
 • Saffran 2 pkt
 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Rapsolja 2 tsk
 • Lök 1 st, gul
 • Paprika 1 st, röd
 • Rapsolja 1 tsk
 • Vitlök 2 klyfta(or)
 • Fullkornsris okokt (100% fullkorn) 3 dl
 • Paprikapulver 2 tsk, rökt
 • Tomater, krossade 1 förp
 • Gröna ärter 2 dl
 • Bladpersilja 1 knippe(n)
 • Citron 1 st, klyftor

Instruktioner

Koka upp vatten med buljongtärningar och saffran i en stor kastrull. Ta kastrullen från spisen, täck med lock och håll varm. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och stek i olja tills den får färg. Lägg sedan över på en tallrik. Salta och peppra. Skala och tärna lök och paprika, stek i olja tillsammans med pressad vitlök under omrörning tills allt mjuknat. Tillsätt ris och paprikapulver och stek några sekunder. Tillsätt därefter krossade tomater och hälften av buljongen. Koka upp och låt småputtra ca 20 minuter. Rör om då och då och spä med mer buljong om riset börjar koka torrt. Tillsätt kyckling och ärter och sjud vidare i ytterligare 10 minuter. Spä med mer buljong om paellan känns torr. Smaka av med lite salt och peppar. Blanda ner hackad persilja när rätten är klar. Servera med citronklyftor.

/ Receptkälla Paella med kyckling och ärter Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Paella utan skaldjur !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.